Tuba Güleç adlı bir kullanıcı, TikTok’ta ciğerden ahtapota her gün farklı bir çiğ et yiyerek yeni bir akım başlattı. Uzmanlar ise çiğ et ve çiğ yumurta tüketmenin son derece zararlı olduğunu, birçok bakteri ve virüsün insana geçerek ölüme kadar götürebileceğini söylüyor.
#Tuba Güleçİstanbul'da hastaneden aldığı hastayı evine götürdüğü sırada, trafikte bir sürücü tarafından önü kesilerek durdurulan ambulansın şoförü yaşananları anlattı. Şoför Battal Türkhan, "Bizi takibe başladı, korna çaldı ve taciz etti. Hasta olduğu için durmadım. En son bir yerde aracını önüme kırdı. Sonra araçtan inip yanıma geldi. Fiziki müdahalede bulunmasın diye camımın yarısını indirdim. Sürücünün nakil aracının hızlı gittiğini iddia ederek hasta olup olmadığını görmek istedi. Soruyu tekrar edince hangi kimlikle aracı açmasını istediğini sordum. 'Ben Rizeliyim, beni cümle alem bilir' dedi." diye konuştu.
#Ambulansİstanbul'da hastaneden aldığı hastayı evine götürdüğü sırada, trafikte bir sürücü tarafından önü kesilerek durdurulan ambulansın şoförü yaşananları anlattı. Şoför Battal Türkhan, "Bizi takibe başladı, korna çaldı ve taciz etti. Hasta olduğu için durmadım. En son bir yerde aracını önüme kırdı. Sonra araçtan inip yanıma geldi. Fiziki müdahalede bulunmasın diye camımın yarısını indirdim. Sürücünün nakil aracının hızlı gittiğini iddia ederek hasta olup olmadığını görmek istedi. Soruyu tekrar edince hangi kimlikle aracı açmasını istediğini sordum. 'Ben Rizeliyim, beni cümle alem bilir' dedi." diye konuştu.
#AmbulansİNSAN başta olmak üzere, sürekli hareket halinde olan çoğu canlının, sahip olduğu bu hareket becerisini yürütebilmesi ve sürekli değişim içinde olan iç ve dış çevresiyle olan etkileşme yapabilmesi için, merkezi sinir sistemi gibi temel bir yapıya ihtiyacı var. Bu herhangi bir canlı için doğruysa, merkezi sinir sistemi veya kısaca adlandırırsak beyin, hareket edebilmenin hem nedeni, hem de sonucu olarak o canlının sağ kalımıyla direkt olarak bağlantılı olmalı. Diğer bir söyleyişle “canlı ve sağlıklı kalabildiğin ortamda dur, tehdit aldığın ortamdan kaç ki hayatta kalabilesin”. Buradan ilerleyerek söyleyebiliriz ki genellikle hareketli canlılar, özellikle primatlar ve memeliler, beyne sahip olmalarının sayesinde evrimsel gelişimde yaşamlarını sürdürmüş, daha sonra bu yaşamsal becerilerini sürdürebilmek için beyinlerini giderek daha da geliştirmişlerdir.
#1Yaklaşık 20 yıldır Beşiktaş Futbol A Takımı’nda malzemecilik yapan Erdal Erdem, sağlık çalışanlarına farkındalık oluşturmak amacıyla 40 kilometre koştu. Erdem, parkur üzerinde bulunan hastanelere uğrayarak, sağlık çalışanlarına teşekkür etti.
#FutbolCOVID-19 pandemisi bir yandan milyonlarca insanın hastalanmasına yol açarken, henüz virüs ile temas etmemiş kişilerde de yoğun strese neden olabiliyor. Stres nedeniyle oluşan etkilerden bir tanesinin ise kulak çınlaması olduğunu belirten Kulak Burun Boğaz Hastalıkları ve Odyoloji Uzmanı Prof. Dr. Bülent Şerbetçioğlu, “Covid-19 nedeniyle artan psikolojik etkenler birçok şikâyete yol açtı. Bunların başında tansiyon yüksekliği, kalp rahatsızlıkları, denge bozuklukları ve kulak çınlaması gibi tablolar geliyor. Çınlama birçok bilinen iç kulak hastalığının yanı sıra iç kulak damarlarından kaynaklanan hastalığın sonucu da belirir. Bu damarsal kökenli çınlamaların pandemiyle birlikte tetiklendiğini gösteren çalışmalar var” dedi.
#Prof. Dr. Bülent ŞerbetçioğluAK Parti kurucularından Prof. Dr. Burhan Kuzu son yolculuğuna uğurlanırken, koronavirüse yenik düşen siyaset adamının cenaze törenine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İstanbul Üniversitesi’nde, davasında olan bir anayasa hukukçusunun olmadığı dönemde, o davasının insanı olarak orada görev yaptı. Burhan Hoca’yı çok kısa sürede kaybettik” dedi.
#GazetehaberleriGeçen sene eylül ayında Antonio Banderas’la Toronto Film Festivali’nde “Pain and Glory” (Acı ve Zafer) filminin röportajı için bir araya gelmiştik. Filmden konuşurken hayatını etkileyen çok özel bir olayı anlatmak istediğini söyledi... İşte Banderas’ın ağzından kalp krizi geçirdikten sonra değişen hayatı...
#Barbaros TapanYalıtım sektörünün öneminin arttığını anlatan Dilekpor Yalıtım ve Ambalaj Malzemeleri Genel Müdürü Soner Arslan, “Isı yalıtımı binalarda hem enerji tasarrufu sağlıyor, hem de binaların sağlam ve uzun ömürlü olmasına destek oluyor. Yalıtım son dönemlerde yıldızı parlayan bir sektör biz de bu alanda önemli yatırımlarla kendimizi sürekli yeniliyoruz” dedi.
#GazetehaberleriYeni kurulan kabinenin Sağlık Bakanı olarak ilan edilen Fahrettin Koca, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olmasının ardından çeşitli sağlık kurumlarında hekimlik ve medikal direktörlük görevini üstlenmiştir. Dış Ekonomil İlişkiler Konseyi (DEİK) Eğitim Komitesi İş Konseyi Başkan Yardımcılığını üstlenen Fahrettin Koca, Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) Sağlık Hizmetleri Komitesi Başkanlığını yürütmüştür. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aynı zamanda TESA Vakfının da kurucusudur.
#Fahrettin Koca Kimdir?Ülkenin sağlık cephesinden sevindirici haberler var: Acıbadem Hücre Laboratuvarı’nın yöneticisi Prof. Dr. Ercüment Ovalı, kanserle mücadelede en başarılı yöntemlerden biri kabul edilen ‘immünoterapi’nin bir çeşidi olan ‘car-t hücre tedavisi’ni yakında Türkiye’de uygulamaya başlayacaklarını duyurdu. Projenin ayrıntılarını Ovalı’ya sorduk. Geçen hafta okuduğumuz ‘Küba’nın kanser aşısı artık Türkiye’de’ haberini, aşının ülkemize gelmesine öncülük eden isimlerden, Anadolu Sağlık Merkezi Medikal Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Necdet Üskent’le konuştuk. Dünyadaki kanser çalışmalarıyla ilgili gelişmeleri New York Üniversitesi’nde Mikrobiyoloji ve İmmünoloji alanında doktora yapan Cihan Taştan anlattı.
#Acıbadem Labcell Hücre LaboratuvarıDünyada “Küba Aşısı” diye tanınan kanser ilacı Türkiye’de 39 hasta üzerinde test ediliyor. 5 merkezde hangi hastalarda daha yararlı olduğu takip edilen Küba Aşısı ilk bulgulara göre ömrü ortalama 2-3 ay uzatıyor. İlacın sadece Arjantin’de ruhsatı var. Türkiye’ye Türk Eczacılar Birliği tarafından getirtilen ilacın bir dozu hastaya 2 bin 620 dolara mal oluyor.
#Gazetehaberleri