Medicana International Ankara Hastanesi haberleri sayfasında Medicana International Ankara Hastanesi hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 150 Medicana International Ankara Hastanesi haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Kalp ve damar hastalıklarına karşı alınması gereken önlemleri sıralayan ve risk yoksa bile 5 yılda bir kontrolün önemine dikkat çeken Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Neyyir Tuncay Eren, “TÜİK verilerine göre 2018 yılında Türkiye’de 162 bine yakın kişi dolaşım hastalıkları nedeniyle yaşamını yitirdi. Erken tanı koyulmak ve uygun tedaviler yapılarak bu 162 bin kişinin en az 100 bininin yaşamını kurtarmak mümkündü” dedi.
#Medicana International Ankara HastanesiTürkiye'de olduğu gibi genç ve çocuk nüfus oranının yüksek olduğu ülkelerde çocuk sağlığı ile ilgili sorunlar ve bunların çözümüne yönelik çalışmalar büyük önem taşıyor. Çocuk sağlığının korunması, hastalıklarının tedavisi için yapılan çalışmaların toplum sağlığının iyileşmesindeki en önemli basamaklardan biri olduğunu ifade eden uzmanlar, ailelere önemli uyarılarda bulundu.
#Medicana International Ankara HastanesiFİZİKSEL Tıp ve Rehabilitasyon, Algoloji Uzmanı Prof. Dr. Figen Ayhan, koronavirüs salgını nedeniyle evde uzun süre oturmak ve hareketsiz kalmanın vücudu olumsuz etkilediğini söyledi. Prof. Dr. Ayhan, "Sabah güne egzersiz ile başlayan veya gün içinde yarım saat egzersiz yapan insanlarda omurga ağrısı görmüyoruz. Dolayısıyla egzersiz bir ilaçtır" dedi.
#Fiziksel Tıp Ve Rehabilitasyon Algoloji UzmanıMedicana International Ankara Hastanesi Genel Müdürü <br>Ondokuz Mayıs Tıp Fakültesi ve Çukurova Üniv. MBA Programı mezunu. Medicana Sağlık Grubu içinde Tıbbi Hizmetler Dir., Medicana International Samsun Gen. Md. Yrd. görevlerinde bulundu. Aynı zamanda Karatay Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesidir.
#AtamaÜlkemizde olduğu gibi genç ve çocuk nüfus oranının yüksek olduğu ülkelerde çocuk sağlığı ile ilgili sorunlar ve bunların çözümüne yönelik çalışmalar sağlık sisteminin tüm basamaklarında büyük öneme sahiptir. Çocuk sağlığının korunması, hastalıklarının tedavisi için yapılan çalışmalar ailelerin ve dolayısı ile toplum sağlığının iyileşmesi ve toplumsal gelişiminin sağlanması için de en önemli araçlardan birisidir. Çocuk sağlığı ve hastalıkları çok geniş ve kendi içinde bazı farklılıklar gösteren bir hizmet alanı olarak değerlendirilebilir.
#SağlıkMedıcana International Ankara Hastanesi Nefroloji Uzmanı Prof. Dr. Siren Sezer, koronavirüs nedeniyle ağır enfeksiyon geçiren hastaların oksijen seviyesindeki düşüşün böbrek dokusunda da oksijen azalmasına yol açtığına dikkat çekerek, “Böbrek hastalarının koronavirüs enfeksiyonunu daha ağır geçirebilecekleri konusunda bilincin uyanması, hastaların aşılanmayı ihmal etmemeleri ve aşılanmanın ve enfeksiyon geçirirken medikal takibin bu hasta grubunda dikkatlice yapılması önemlidir. Böbrek hastalığı tanısı olan hastalarda koronavirüs enfeksiyonu sırası ve sonrasında böbrek hastalığının ağırlaşabildiğini görmekteyiz” dedi.
#Yeşim SERT KARAASLAN/AAAnkara'da, Dermatoloji Uzmanı Dr. Sabir Hasanov, Covid-19 geçirenlerde özellikle hastalıktan sonraki 4-6 aylık süreçte ciddi düzeyde saç dökülmesi yaşandığını söyledi. Hasanov, "Covid-19 geçirildikten sonra oluşan yoğun saç dökülmesinden korkulmaması gerekiyor" dedi.
#Dr. Sabir HasanovKARDİYOLOJİ Uzmanı Prof. Dr. Engin Bozkurt, dünyada gelişmiş ülkelerde ölüm nedenleri arasında kalp krizinin ilk sırada yer aldığını, stres, fazla kilo, tuz ve sigarının kalbin en büyük düşmanı olduğunu söyledi.
#Kardiyoloji UzmanıAylardır tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 pandeminin ilk başlarında anne baba adaylarının bebek hayalini de ne yazık ki etkiledi. Ancak tüp bebek tedavisinde her ay her her geçen hafta, her geçen gün çok önemli. Yapılan bilimsel çalışmalar ışığında doğru önlemler ve Covid-19 pandemisinde Tüp Bebek Tedavisinin mümkün olduğunu göstermekte.
#Sağlık YanınızdaDünya çapında yaklaşık olarak 250 milyon kişiyi etkileyen lenfödem, uzmanlar tarafından kronik ve ilerleyici bir hastalık olarak tanımlanmakta. Yüz, genital bölge, kol, bacak gibi vücudun herhangi bir bölümünde görülebilen lenfödem, etkilenen bölgede ağırlık ve gerginlik hissi, ağrı, yorgunluk ve bazen de karıncalanma, uyuşma şeklinde belirtiler gösteriyor. Batı ülkelerinde en sık kanser tedavisine bağlı gelişen lenfödem nedir? Kimler lenfödem riskine sahiptir?
#Sağlık YanınızdaSigara bağımlılığının hastalık olarak kabul edilmesi gerektiğini söyleyen Göğüs Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Nihal Başay, “Tıbbi destek muhakkak alınmalı. Sigarayı bırakmak için alternatif yöntemlere başvuranların tekrar sigaraya başlama oranları tıbbi destek alanlara göre daha yüksek” dedi.
#Uzm. Dr. Nihal BaşayKoronavirüs pandemisiyle beraber diş tedavilerine karşı korku da artış gösterdi. Diş Hekimi Uzm. Dr. Nurgül Demir, özellikle diş hekimi korkusu olan, bulantı refleksi gösteren ve özel gereksinimli bireylerin sedasyon yöntemiyle tedavi edilebileceğini söyledi. Demir, “Sedasyon, diş tedavileri esnasında ortaya çıkabilecek olan ağrı, endişe, korku ve mide bulantısını ortadan kaldırmak amacıyla derin uyku olarak da adlandırılan işlemin adıdır. Özellikle çocuklarda uyutularak yapılan tedaviler ile dişçi koltuğu korkusu son bulabilir” dedi.
#SedasyonTıkanmaya yatkın hava yolu belirtisi olan horlamanın ‘uyku apnesi’ belirtisi olduğunu söyleyen Nöroloji Uzmanı Dr. Arif Tolga Sönmez, “Obsrtrüktif (tıkayıcı) Uyku Apne Sendromu (OSAS) uyku sırasında tekrar tekrar nefes durmaları ile karakterize bir hastalıktır. Nefes durmaları sırasında kandaki oksijen düzeyi azalır ve her apnenin ardından saniyeler süren kısa bir uyanıklık dönemi olur. Her gece onlarca hatta yüzlerce defa uyanan uyku apneli hastalar sık uyku bölünmeleri nedeniyle dinlendirici derin uyku evrelerine geçemez. Ertesi sabah yorgun uyanırlar, yaşam kalitesini olumsuz etkiler” dedi.
#Nöroloji Uzmanı Dr. Arif Tolga SönmezGöz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Zeynep Aktaş, “Göz tansiyonu uzun vadede göz sinirinde hasar ve kalıcı görme kaybı ile sonuçlanan sinsi bir hastalıktır. Sinsi bir hastalık denilmesinin nedeni hastalığın genellikle herhangi bir belirti vermemesidir. Bu sebeple, hastalığın teşhis ve tedavisi için rutin göz muayeneleri esnasında göz tansiyonunun ölçülmesi ve göz sinirlerinin muayenesi önem taşımaktadır” dedi.
#Doç. Dr. Zeynep AktaşAşırı terlemenin ameliyat gerektirmeksizin botoks ile tedavi edilebildiğine dikkat çeken Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Uzm. Dr. Fulya Fındıkçıoğlu, “Gebeler, emziren anneler ve bazı kas sinir hastaları haricinde hemen herkese uygulanabilen botoks uygulaması sayesinde kişi, aşırı terlemenin yol açtığı sosyal ve psikolojik problemlerden hızlı ve etkili bir şekilde kurtulabilir.” dedi.
#TerlemeKalp ve damar hastalıklarına karşı alınması gereken önlemleri sıralayan ve risk yoksa bile 5 yılda bir kontrolün önemine dikkat çeken Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Neyyir Tuncay Eren, “TÜİK verilerine göre 2018 yılında Türkiye’de 162 bine yakın kişi dolaşım hastalıkları nedeniyle yaşamını yitirdi. Erken tanı koyulmak ve uygun tedaviler yapılarak bu 162 bin kişinin en az 100 bininin yaşamını kurtarmak mümkündü” dedi.
#Medicana International Ankara HastanesiTürkiye'de olduğu gibi genç ve çocuk nüfus oranının yüksek olduğu ülkelerde çocuk sağlığı ile ilgili sorunlar ve bunların çözümüne yönelik çalışmalar büyük önem taşıyor. Çocuk sağlığının korunması, hastalıklarının tedavisi için yapılan çalışmaların toplum sağlığının iyileşmesindeki en önemli basamaklardan biri olduğunu ifade eden uzmanlar, ailelere önemli uyarılarda bulundu.
#Medicana International Ankara HastanesiFİZİKSEL Tıp ve Rehabilitasyon, Algoloji Uzmanı Prof. Dr. Figen Ayhan, koronavirüs salgını nedeniyle evde uzun süre oturmak ve hareketsiz kalmanın vücudu olumsuz etkilediğini söyledi. Prof. Dr. Ayhan, "Sabah güne egzersiz ile başlayan veya gün içinde yarım saat egzersiz yapan insanlarda omurga ağrısı görmüyoruz. Dolayısıyla egzersiz bir ilaçtır" dedi.
#Fiziksel Tıp Ve Rehabilitasyon Algoloji UzmanıTürk Kanser Derneği, Kanser Haftası nedeniyle erken tanının önemine dikkat çekmek adına farkındalık toplantısı düzenledi. Burada konuşan Türk Kanser Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Burak Duruman, "Yılda 165 bin kişiye yeni kanser teşhisi konuluyor. Bu artarak devam edecek. O nedenle kanserden korkmayın geç kalmaktan korkun" dedi.
#Türk Kanser DerneğiBeyindeki elektriksel aktivitenin normalin dışına çıkmasıyla oluşan epilepsi nöbetleri, hastaları ne yazık ki toplum dışına itiyor. Pek çok hasta, yaygın uygulanan ilaç tedavisine karşı dirençli ve cerrahi uygulamanın varlığı ile başarı oranı konusundan habersiz.
#SağlıkGebelik ve emzirme döneminde sağlıklı beslenmenin, gebeliğin gidişatı için oldukça önemli olduğunu vurgulayan Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Doç. Dr. Ali Seven, “Genetiği ile oynanmış gıdaların bebekler için zeka geriliğine yol açtığı ama sağlıklı beslenen anne karnındaki bebeğin ise kronik hastalıklara yakalanma riskinin azaldığı kanıtlandı” dedi.
#Beslenme