Vajinal akıntı, pek çok kişinin hayatında en az bir kez karşılaştığı bir durumdur. Özellikle yaz aylarında ıslak mayo giymek, uzun süre antibiyotik kullanımı veya diyabet gibi bağışıklık sistemini etkileyen rahatsızlıklar, vajinal florayı bozarak akıntıya neden olabilir. Peki, bu rahatsız edici durumu nasıl önleyebiliriz?
#Vajinal Akıntıİrlanda'da yaşayan 6 çocuk annesi, 45 yaşındaki kadın kullandığı fırın temizleme ürününün yüzüne sıçraması ile adeta kabusu yaşadı. Ürünün cildini yakması ile yüzünde kocaman bir delik oluşan kadın 3.5 yıl içinde 10 kez ameliyat olmak zorunda kaldı.
#İrlandaBu yaz da bizim gibi çocuklu aile dostlarımızla mavi tura çıktık. Bozburun’dan hareket etmek üzere kaptan, aşçı ve iki gemiciden oluşan dört kişilik mürettebatlı bir gulet kiraladık. Çocuklar ayakkabılarını tekneye binerken çıkardı ve neredeyse bir daha hiç giymedi. Tüm gün serin suların, geceleri gökyüzünün tadını çıkardık ve hiç sıkılmadık.
#GazetehaberleriKumaşlar giyim sektörü ve ev tekstili sektöründe yoğun olarak kullanılmaktadır. Modanın öncü akımlarına göre kullanılacak kumaşlar da belirlenir. Lyocell kumaş ise hazır giyimde en fazla kullanılan kumaşlar arasında yer almaktadır. Lyocell kumaş nedir, nasıldır ve terletir mi? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
Yaz aylarında tatil keyfi; kumsalda geçirilen uzun saatler, güneşlenme, deniz ve havuz eğlencesiyle çıkıyor. Ancak büyük güvenle oturulan şezlonglar, akıntısı az olan deniz, kuma serilen havlu ya da kalabalık havuzlar bulaşıcı hastalıklara davetiye çıkarabiliyor. Tatilde alınabilecek bazı basit önlemlerle enfeksiyon risklerinden ve hastalıklardan korunmak mümkün olabiliyor. Klinik Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Bölümü’nden Uz. Dr. Şirin Elmi, yaz tatilinde enfeksiyon risklerinden korunma yolları ile ilgili önerilerde bulundu.
#Islak Mayonun ZararlarıKavurucu sıcaklarda kimimiz yazlıklarda, kimimiz tatil yöresinde veya hafta sonları şehirdeki turistik mekanlarda deniz veya havuzun keyfini çıkarmaya devam ediyoruz. Ancak aşırı sıcak hava, fazla terleme ve hijyen koşullarındaki olumsuzluklar nedeniyle jinekolojik problemlerin de daha sık görüldüğü bir dönem. Peki neler yapmalı, nelerden kaçınmalı? Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Gülfem Şişmanoğlu, yaz aylarında en sık görülen dört kadın hastalığını ve bu sorunlara karşı hangi önlemleri almanız gerektiğini anlattı, önemli bilgiler verdi.
#KadınYaz mevsimi ile birlikte serinlemek amacıyla havuza girmek isteyen çocuklarımızı, gelişebilecek havuz hastalıklarına karşı korumak ve buna yönelik tedbirleri almak kaçınılmazdır. Hem sağlıkları hem de can güvenliklerini sağlayacak önlemleri Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Canan Ateş anlatıyor.
#HavuzKavurucu sıcaklarda kimimiz yazlıklarda, kimimiz tatil yöresinde veya hafta sonları şehirdeki turistik mekanlarda deniz veya havuzun keyfini çıkarmaya devam ediyoruz. Yaz ayları eğlenmek, dinlenmek, aileyle zaman geçirirken zihnimizi biraz olsun boşaltmak için en keyifli mevsim. Ancak aşırı sıcak hava, fazla terleme ve hijyen koşullarındaki olumsuzluklar nedeniyle jinekolojik problemlerin de daha sık görüldüğü bir dönem. Bu nedenle sıcakların tetiklediği hastalıklara karşı önlem alarak korunmanız çok önemli.
#Hastalıklara Karşı Alınacak ÖnlemlerSıcak yaz günlerinin kurtarıcısı havuzlar, gerektiği gibi temiz değilse ve siz de üzerinize düşenleri yerine getirmiyorsanız pek çok soruna davetiye çıkarıyor. İlk kural, genellikle ortak kullanım alanı olan havuzların gerçekten temiz olduğundan emin olun. Başkalarının vicdanına bırakmayın, bunun hangi aralıklarla, nasıl sağlandığını ve test edildiğini takip edin.