MasterChef sushi (suşi) tarifi günün aranan lezzetleri arasında yer alıyor. Önemli bir Japon yemeği olan sushi (Suşi) artık ülkemizde de sıklıkla tüketiliyor. Restoranlarda yemeğe alışık olduğumuz sushi'yi evde hazırlayarak, sevdiklerinizde paylaşabilirsiniz. Peki, evde sushi (suşi) nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte, MAsterChef sushi tarifi detayları...
#Masterchef SushiMersin mutfağının sevilen lezzetlerinden tantuni sofralarımıza geliyor. Gelinim Mutfakta tantuni tarifi günün öne çıkan yemekleri arasında yerini aldı. Peki, GElinim Mutfakta tantuni nasıl yapılır? İşte, Mersin tantuni tarifi, malzemeleri ve yapılışı...
#Gelinim Mutfakta TantuniKısıra ve mercimek köftesine benzerliğiyle dikkat çeken Anadolu'nun sevilen lezzetlerinden batırık tarifi yöresine göre sulu ve susuz hazırlanarak sunuluyor. Yaz aylarının taze domates ve salatalığı eklendiği için kısıra benzeyen bu lezzet hafif olmasının yanı sıra doyurucu da. Peki batırık yemeği nasıl yapılır, hangi yöreye ait? İşte evde denemek isteyenler için batırık tarifi ve malzemeleri...
#Masterchef BatırıkMasterChef Türkiye'de dün gece dokunulmazlık heyecanı yaşandı. Birleşik Krallık İstanbul Başkonsolosluğu'na giden yarışmacılar daha sonra oylama ile eleme adaylarını seçti. Zaman zaman tansiyonun yükseldiği MasterChef’te Gamze ve Burak Kaya arasında gergin anlar yaşandı.
#MasterchefMasterChef eleme adayı dün akşam oynanan oyunların ardından belli oldu. MasterChef Türkiye'de 23 Ağustos akşamı ilk dokunulmazlık oyunu oynandı. Kırmızı ve mavi takım yarışmacıları Anadolu mutfağı yemeklerini rakiplerinden daha başarılı hazırlamak için zamanla yarıştı. Günün sonunda en iyi yemekleri yapan takım mavi takım dokunulmazlığın sahibi oldu. Kırmızı takım ise bireysel dokunulmazlık için mücadele etti ve ardından eleme adayları belirlendi. Peki, MasterChef eleme adayı kim oldu, dokunulmazlığı kim kazandı? İşte, dün gece MasterChef'te eleme adayı olan yarışmacılar.
#MasterchefŞef Somer Sivrioğlu, Türkiye’deki ilk mekânını açtı. Avustralya’da yaşamasına rağmen yıllardır Anadolu’yu karış karış dolaşan şefimiz, menüsünü mevsimlik yerli malzemeler etrafında şekillendirmiş. Listede kırlangıçbalıklı analıkızlı, sucuk kıtırlı humus ve unutulmaya yüz tutmuş lezzetlerimizden batırık da var. Kullanılan malzemelerin neredeyse tamamı kadın kooperatiflerinden...
#Somer Sivrioğlu