Mantar, çoh hücreli ve tek hücreli ökaryotik canlı grubunun bir üyesi. Bu grubun küf ve şapkalı mantar başta olmak üzere pek çok üyesi bulunur. Ancak halk arasında sadece şapkalı mantarlar için bu tanım kullanılır. Peki mantarların özellikleri nelerdir? Mantarlar tek hücreli mi, çok hücreli mi? İşte detaylar...
#Mantarların Özellikleri NelerdirYaygın olarak ortaya çıkan rahatsızlıklardan biri olarak mantar hastalığı bulunmaktadır. Bir enfeksiyon hastalığı olması ile beraber ayrıca bulaşıcı olup olmadığı da önemli bir yer taşıyor. Peki, mantar bulaşıcı mı ve nasıl bulaşır? El, ayak, ağız ve dildeki mantarın bulaşma yolları ve süresi üzerinden merak edilen genel bilgiler.
Yeryüzünde yaşayan canlılar hücre sayılarına, beslenme şekillerine ve yaşadıkları coğrafyaya göre pek çok türe ayrılır. Memeliler, balıklar, kuşlar, sürüngenler dışında tek hücreliler de canlılar aleminde bulunuyor. Tek hücreli canlılar da diğer türlerden farklı olarak beslenme ve hareket gibi yaşamsal faaliyetlerini aynı hücrede gerçekleştirir. Prokaryot canlılar nedir ve fotosentez yapar mı sizler için derledik.
Mikroskobik canlılar; en basit tanımıyla, gözle görülemeyen canlılardır. Özellikle mikroskopla incelenerek görüldüklerinden dolayı ayrı bir bilim dalı olarak karşımıza çıkan Mikroskobik canlılar nelerdir? Nerede yaşar ve solunum yapar mı? Mikroskobik canlıların özellikleri ve faydaları nelerdir? Sorularının yanıtlarını sizler için derledik.
#Mikroskobik Canlılar Nelerdir?Modern toplumların olumlu yanı, bin yıllar boyu süregelen etkileşimlerin bir sonucu olarak ortaya çıkmış olmasıdır. Buna rağmen sosyal canlılar arasındaki ortak davranış biçimlerinin kökeni, biyoloji biliminde hálá çözülmüş değil. Birlikte hareket etmek, canlılara tek başlarına ulaşamadıklarını elde etme şansı getirdiği için daha avantajlıdır.
Canlıların bugünkü özelliklere sahip olmasında en önemli 10 büyük veya belirleyici etkenler, özellikler nelerdir, hiç düşündünüz mi? Canlı doğanın bu keşifleri olmasaydı, yaşam şüphesiz başka türlü olurdu veya bugünkü anlamda bir hayat da ortada olmazdı.