ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) dün yaptığı açıklama ile ölümcül ve ilaca karşı oldukça dirençli bir mantarın uzun süreli bakım hastanelerinde ve diğer sağlık tesislerinde "endişe verici bir hızla" yayıldığını duyurdu.
#AbdVaris, insanın hayat kalitesini bozan, ihmal edilmemesi gereken bir hastalık. Toplumda çoğu kişi varisin tedavisi olmadığını düşünür. Tedavi olsa da tamamen kurtulamayacağı kanısında. Tedavi olup kurtulsa da varislerin tekrarlayacağı konusunda endişeli. Ve bu sebeplerden dolayı tedavi arayışına girmiyor. Bu sebeplerle “varis” toplumda en sık ihmal edilen hastalıkların başında gelir, hem de 60 yaş sonrası insanların yarısı bu hastalıktan dertliyken...
#Op. Dr. Arzu ERCANYaygın olarak ortaya çıkan rahatsızlıklardan biri olarak mantar hastalığı bulunmaktadır. Bir enfeksiyon hastalığı olması ile beraber ayrıca bulaşıcı olup olmadığı da önemli bir yer taşıyor. Peki, mantar bulaşıcı mı ve nasıl bulaşır? El, ayak, ağız ve dildeki mantarın bulaşma yolları ve süresi üzerinden merak edilen genel bilgiler.
Stomatit ağızda ortaya çıkan hastalıklardan bir tanesi olarak bilinmektedir. Bazı insanlarda devamlı olarak tekrarlayan Stomatitin bir çok nedeni bulunmaktadır. Stomatit mutlaka tedavi edilmesi gereken bir hastalıktır. Özellikle ağız bölgesinde ortaya çıktığı için yemek yerken acı verici olabilir. Peki Stomatit nedir? Stomatit neden oluşur? Ağızda üremik Stomatit tanısı ve tedavi yöntemleri nelerdir? İşte Stomatit hastalığı ile ilgili tüm detaylar.
Covid-19 pandemisinin tekrar hız kazandığı ve dördüncü dalga alarmlarının çalındığı son günlerde, kiminin doğruluk payı olan kimi ise tamamen yanlış pek çok iddia ortalıkta dolaşıyor. Özellikle sosyal medyada hızla yayılan bu iddiaları uzmanlara sorduk, onlar da hurriyet.com.tr okurları için doğru ve yanlışlarıyla tek tek değerlendirdi.
#KoronavirüsHindistan'da 200'den fazla kişinin ölümüne ve göz kaybına yol açan kara mantar hastalığı, Mısır'dan sonra Irak'ta ve sonrasında Arjantin'de görüldü. Sinüsler, beyin ve ciğerleri etkileyebilen "kara mantar" hastalığı diğer adıyla mukormikoz, özellikle diyabet hastalarında ölüme yol açıyor. Peki, Kara mantar hastalığı nedir, nasıl bulaşır, hangi belirtiler mantar hastalığını işaret ediyor? İşte, kara mantar hastalığı belirtileri...
#Kara Mantar HastalığıYaz mevsimini yaşadığımız şu günlerde sıcak, terleme, güneş ışınlarına fazla maruz kalma gibi etkenler, cilt hastalıklarının artışına neden oluyor. Sıcakların artmasıyla beraber deniz ve havuz sezonunun açılması da cilt yanıklarını ve mantar hastalıklarını beraberinde getirebiliyor. Ayrıca maske de kullandığımız şu sıcak günlerde özellikle yüzde görülen cilt hastalıklarında artış göze çarpıyor.
#MANTAR HASTALIKLARIKara mantar hastalığı Hindistan'da yayılmaya devam ederken, bu hastalığa sahip belirtileri gösteren bir kişinin daha Arjantin'de görüldüğü saptandı.. Hindistan'da kara mantar vakalarının 28 bini aştığı belirtilirken Koronavirüs'ün ardından en yaygın virüs tipi olduğu tespit edildi. Peki Kara mantar hastalığı nedir, hastalık insandan insana bulaşıyor mu? İşte detaylar..
#Kara MantarKoronavirüs vakaları ve ölümlerin artmasıyla adeta felaketi yaşayan Hindistan'da ortaya çıkan karan mantar enfeksiyonları kontrolden çıkınca salgın ilan edilmiş, birçok Kovid-19 hastası bu enfeksiyon yüzünden gözlerini kaybetmişti. Ülkeden gelen sonra haberlere göre kara mantardan sonra ilk defa bir kişide 'yeşil mantar' hastalığı vakasına rastlandı.
#HindistanKara mantar hastalığı gündemdeki yerini koruyor. Hindistan'da binlerce kişinin ölümüne neden kara mantarın n bağışıklık sistemindeki zayıflamadan kaynaklandığı düşünülüyor. Hızla yayılan kara mantar özellikle COVID-19 geçirmiş hastalara ağır zarar veriyor. Peki, kara mantar nedir, kara mantar Türkiye’de görüldü mü? İşte kara mantar belirtileri ve görüldüğü ülkeler
#Kara Mantar (Mukormikoz)Covid-19 vakalarının zirve yaptığı Hindistan’da geçtiğimiz günlerde yeni bir hastalık yayılmaya başladı: Kara mantar. Bu hastalık sebebiyle binlerce kişi bazen bir bazen de iki gözünü birden kaybediyor. 10 bini bulan kara mantar vakaları için akıllarda ise bir soru var; dünyaya yayılır mı?
#Kara MantarKara mantar salgınında son durum korkutuyor. Ülkenin batısındaki Maharaştra ve Gujarat eyaletlerinde kara mantar enfeksiyonunda en yüksek sayıların tespit edildiğini aktaran Bakan Vardhan, Maharaştra’da 6 bin 329, Gujarat’ta 5 bin 486 kara mantar vakasının kayıtlara geçtiğini belirtti.
#DünyaKara mantar hastalığı nedir, sorusu Hindistan'dan gelen tedirgin edici haberlerin ardından gündemde yer aldı. Hindistan'da 200'den fazla kişinin ölümüne neden olan enfeksiyon Mısır'dan sonra Irak'ta da görüldü. Halk dilinde kara mantar ya da siyah mantar hastalığı olarak da adlandırılan mukormikozun farklı ülkelerde yayılması akıllara kara mantar bulaşıcı mı? sorusunu getirdi. Dünya koronavirüs salgını ile mücadeleyi sürdürürken, Sağlık uzmanları, mantarın bağışıklık sistemi zayıf olanlarda görüldüğünü belirtiyor. Peki, kara mantar hastalığı belirtileri neler, ve nasıl anlaşılır? İşte, o konuyla ilgili bilgiler.
#Kara Mantar NedirSon günlerde Hindistan’ı alarma geçiren “Kara Mantar Hastalığı” ya da diğer bir adıyla mukormikoz, ülkenin 29 eyalette salgın ilan etmesine sebep oldu. Ülke genelinde paniğe yol açan kara mantar hastalığı, aynı zamanda hastaların yüzde 60’ının görme yetisini kaybetmesiyle korku yarattı. Peki, kara mantar hastalığı (Mukormikoz) nedir, neden olur ve belirtileri nelerdir? Hindistan’ı etkisi altına alan kara mantar hastalığı bulaşıcı mıdır? Dermatoloji Uzmanı Dr. Sertaç Sever, kara mantar hastalığı ile ilgili tüm merak edilenleri yanıtladı...
#Kara Mantar HastalığıKara mantar hastalığı Hindistan'da paniğe neden oldu. 2 yıldan fazla süredir koronavirüste çözüm yolları için dünya için aşı ve ilaçlara yoğunlaşmışken; Hindistan'da hükümet, 29 eyalette 'kara mantar' salgını ilan etmeleri çağrısında bulundu. Halk arasında 'siyah mantar' ya da 'kara mantar' ismi verilen mukormikoz nedeniyle ülke genelinde hastaların yaklaşık yüzde 60'ı gözlerinden biri veya her ikisi kaybetti. Sinüsleri, beyni ve akciğerleri etkileyen kara mantar yaşamı tehdit edebiliyor. Peki, kara mantar hastalığı nedir, belirtileri nelerdir? İşte, o konuyla ilgili ayrıntılı bilgiler.
#Kara MantarKara mantar hastalığı Hindistan'da paniğe neden oldu. 2 yıldan fazla süredir koronavirüste çözüm yolları için dünya için aşı ve ilaçlara yoğunlaşmışken; Hindistan'da hükümet, 29 eyalette 'kara mantar' salgını ilan etmeleri çağrısında bulundu. Halk arasında 'siyah mantar' ya da 'kara mantar' ismi verilen mukormikoz nedeniyle ülke genelinde hastaların yaklaşık yüzde 60'ı gözlerinden biri veya her ikisi kaybetti. Sinüsleri, beyni ve akciğerleri etkileyen kara mantar yaşamı tehdit edebiliyor. Peki, kara mantar hastalığı nedir, belirtileri nelerdir? İşte, o konuyla ilgili ayrıntılı bilgiler.
#Kara Mantar HastalığıSon haftalarda koronavirüs salgınının adeta merkezi haline gelen Hindistan'dan dünyanın kanını donduran haber ve görüntüler gelmeye devam ediyor. Ülkede bugüne kadarki en yüksek günlük can kaybı sayısı kaydedilirken toplam ölü sayısı 254 bin 197'ye ulaştı. Ölen yakınlarını yakmak için yer bulamayanların cesetleri Ganj Nehrine attığı bilgisi gündeme bomba gibi düşerken Kovid-19'la birlikte tetiklenen ‘kara mantar’ hastalığı ise ülkede yaşanan dehşeti artırdı.
#HindistanYonca tohumu en faydalı olan tohumlar arasındadır. Özellikle faydası saymakla bitmeyen yonca tohumu tüketilmesi de önerilir. Birçok hastalığın tedavisinde doğal olarak kullanılan yonca tohumu sürekli olarak tercih edilmektedir. Yonca tohumu ile ilgili son aylarda yoğun araştırmalar yapılmaktadır. Bu tohumun faydaları sosyal medya hesaplarından da en çok paylaşılanlar arasına girmiştir. Peki yonca tohumu nedir? Yonca tohumunun faydaları nelerdir? Yonca tohumunun özellikleri nelerdir? Tonca tohumu nasıl tüketilmeli? İşte yonca tohumu ile ilgili tüm detaylar.
Yaşam kalitesini önemli ölçüde düşüren cilt mantarı, en yaygın deri hastalıklarından biridir. Bu nedenle vücudunun çeşitli yerlerinde meydana gelen cilt mantarı pek çok insanın nasıl kurtulacağını araştırdığı bir hastalık türü haline geldi. Peki cilt mantarı nedir, neden olur? İşte, cilt mantarına dair bilinmesi gerekenler ve tedavi yöntemleri.
#Cilt MantarıAna vatanı Brezilya olan Jakaranda ağacı, 7,5- 15 metre arası uzar ve 6-12 metre arası tacı vardır. Jakaranda ağacının yaşam tarzındaki değişiklikler, toprağın kalitesi, derinliği ve süzek bir toprak olması ve soğuklardan korunaklı bir yere ekilmesi çok önemlidir. Jakaranda ağacı nedir, nerede ve nasıl yetişir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
Leylandi ağacı, 4 mevsim yeşil kalabilen dayanıklı bir bitki olduğu için oldukça dayanıklıdır. Genellikle bahçe duvarlarını örtmek için ya da çit yerine kullanılan bir bitki türüdür. Leylandi ağacı nedir, nerede ve nasıl yetişir? Merak edilen tüm detayları derledik.
Bitkilerin dekoratif amaçlı kullanılması bu alanda profesyonelliği getirmiştir. Peyzaj anlamında yapılanlar bunlara en güzel örnekleri oluşturmaktadır. Bonsai yetiştiriciliği de bu anlamda insanların merakını cezbeden bir dekorasyon bitkisi olarak ortaya çıkmaktadır. İşte bonsai hakkında bilmek istediğiniz bütün detayları derledik.
Vücut mantarı nedir? Vücut mantarı nasıl oluşur? Vücut mantarı hastalığı bulaşıcı mıdır? Vücut mantarı nasıl bulaşır? Vücut mantarı tedavisi nasıl yapılır? Vücut mantarı tedavisinde kullanılan bitkisel yöntemler nelerdir? Vücut mantarı hastalığı vücudun hangi bölümlerinde daha çok görülür? Vücut mantarı hakkındaki tüm bilgileri sizler için derledik.
Parazit mantarları hastalık yapıcı etkisi bulunan bir saçkıran, el, ayak, tırnaklarda hastalık yapan bir hastalıktır. Pek çok yol ile bulaşmaya müsaittir. Tükürük, ilaç, cinsel yol, deri teması, yiyecek ve içecekler, solunum yolu gibi yollarda bulaşabilen hastalıklardır. Vücutta kendi yaşam alanlarını kurarak zararları ile hastalıklara yol açarlar. İşte, merak edilen tüm detaylar.
Özellikle nemli ortamlarda yaşayan ve çalışma zorunda kalan bireyler için el mantarı problemi görülme olasılığı yüksektir. Bu nedenle el mantarı hakkında bireylerin aklına sık sık sorular gelmektedir. Gelen bu soruların başında El mantarı nedir ve neden olur? El mantarı nasıl geçer ve ne iyi gelir? Gibi sorular yer almaktadır. İşte, merak edilen tüm detaylar.