Malzeme bilimi ve nanoteknoloji mühendisliği bölümü ülkemizde talep görmektedir. Bu nedenle Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji Mühendisliği bölümü nedir ve mezunu ne iş yapar? Bölümü olan üniversiteler, dersleri ve iş imkanları nelerdir? Sizler için detaylı bir şekilde araştırdık ve derledik.
#Malzeme Bilimi Ve Nanoteknoloji Mühendisliği Bölümü?Türkiye’de ilk olarak, Isparta’daki uçak kazasında hayatını kaybeden Prof. Dr. Engin Arık’ın gündeme getirdiği toryum rezervleri ve yeşil nükleer enerji projesiyle ilgili, eşi Prof. Dr. Metin Arık’ın da aralarında bulunduğu fizik profesörleri ’Yeşil Nükleer Enerji’ başlıklı çalışma hazırladı. Bilim insanları, sadece Isparta Aksu’daki 20 bin tonluk toryum rezervinin, Türkiye’nin 100 yıllık enerji ihtiyacını karşılayacağını vurguladı.
#ToryumTÜBİTAK’ın ‘Yurda Dönüş Burs Programı’ kapsamında 452 araştırmacı Türkiye’ye döndü. 127 bilim insanı daha bu bahar ülkeye dönüyor. Göreve başlayan her akademisyen en az beş doktora öğrencisi yetiştirecek. Türkiye'te dönüp ülkenin önde gelen üniversitelerinde göreve başlayan akademisyenlerle görüştük; gurbetin fayda ve zorluklarını ve en çok neleri özlediklerini sorduk.
#TÜBİTAKTOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'nden (ETÜ) Prof. Dr. Saleh Sultansoy, Isparta'da, 30 Kasım 2007'de, Prof. Dr. Engin Arık ve beraberindeki akademisyenlerle birlikte toplamda 57 kişinin hayatını kaybettiği uçağın, yüzde 99 oranla düşürüldüğünü iddia etti. Prof. Dr. Sultansoy, "O uçak düşürülmeseydi, Türkiye bugün CERN'de asil üye olurdu. Türkiye toryum yarışında dünyada liderler arasında olurdu. Türk Hızlandırıcı Kompleksi ve Türk Bilim Kenti kurulurdu" dedi.
#AntalyaAbdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji Mühendisliği Bölümü araştırma görevlisi Sait Kurşunoğlu, Yurt Madenciliğini Geliştirme Vakfı tarafından, ‘2016 Yılı En İyi Doktora Tez Çalışması Ödülü’ne layık görüldü.
#Abdullah Gül ÜniversitesiMerakla beklenen YKS sonuçları nihayet açıklandı. 2 yıllık (Önlisans) bölümlerin 2021 Üniversite Taban Puanları, üniversite sınavına giren öğrenciler tarafından yoğun bir şekilde araştırılıyor. İstedikleri üniversite için tercih yapacak olan üniversite adayların, bölümlerin sıralamaları ve taban puanlarını öğrenmesi gerekiyor. İşte, 2 yıllık, 4 yıllık önlisans üniversite bölümleri taban puanları ve başarı sıralamaları 2021
#Sayısal BölümlerNanoteknoloji mühendisliği bölümü nedir, kaç yıllıktır ve bölümden mezun olanlar ne gibi iş imkanlarına sahiptir? İşte, merak edilen tüm detayları sizler için derledik.
#Nanoteknoloji Mühendisliği Bölümü Nedir?Malzeme Mühendisliği son yılların gözde meslekleri içerisinde sayılıyor. Malzeme mühendisliği nedir, malzeme mühendisi olanlar nerelerde çalışır ve ne iş yapar gibi soruların detaylarını sizler için derledik.
#Malzeme Mühendisliği Bölümü Nedir?TÜBİTAK personel alımı ile bünyesine 36 personel alımı yapacak. Mühendislik ve ilanda belirtilen bölümlerinden mezun olan vatandaşların gerçekleştireceği TÜBİTAK memur alımı başvurusu genel olarak uzman yardımcısı kadrosunda yapılacak. Peki, TÜBİTAK memur alımı başvurusu nasıl yapılabilecek? İşte, pek çok vatandaşın merakla araştırdığı TÜBİTAK personel alımı hakkında detaylı bilgiler
#TübitakDeniz Kuvvetleri Komutanlığı, Milli Savunma Bakanlığı (MSB) üzerinden yayımladığı başvuru şartları ile personel alımı yapacak. Pilot, mühendis, öğretmen ve deniz sınıfı muvazzaf subay alımı yapacak olan Deniz Kuvvetleri Konutanlığı, adaylardan bazı kriterler talep edecek. Peki, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı personel alımı başvurusu nasıl yapılacak? İşte, MSB üzerinden yayımlanan Deniz Kuvvetleri Komutanlığı personel alımı başvuru şartları
#DzkkNanoteknolojiyi kullanarak ufak çaplı yapay damarları ve 3 boyutlu biyo-yazıcıyla yapay doku üretiminde önemli araştırmalar yapan Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi’nde nanoteknoloji ürünü, dünya çapında en ince fiber yapılardan birine sahip, ufak çaplı kan damarları üretildi.
#Marmara Üniversitesi