Malala Yusufzay haberleri sayfasında Malala Yusufzay hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 94 Malala Yusufzay haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Nobel Barış Ödülü sahibi Pakistanlı Malala Yusufzay, Afganistan'da kız çocuklarının eğitiminin barış ve güvenliğin inşasında güçlü bir araç olduğunu belirterek uluslararası toplum harekete geçmezse birçok Afgan kızının da kendisine olduğu gibi kafasına ateş açılacağı uyarısı yaptı.
#Malala YusufzayPakistanlı insan hakları aktivisti Malala Yusufzay, 2012 yılında kızların okula gitmesi için kampanya yürüttüğü gerekçesiyle bir tetikçi tarafından başından vurulmuş, kafatasının bir bölümü alınıştı. Malala Yusufzay, ileride başbakan olmak istediğini söyleyerek, 'Ülkeme hizmet etmek istiyorum ve hayalim ülkemin gelişmiş bir yer olması ve her çocuğun eğitim alabilmesi' demişti. Peki, Malala Yusufzay kimdir, kaç yaşında?
#Malala Yusufzay KimdirPakistan’da kız çocuklarına eğitim hakkı tanınması için yaptığı çalışmalar nedeniyle Taliban’ın hedefi haline gelen ve henüz 14 yaşındayken başından vurularak ağır yaralanan Malala Yusufzay’ın yeni güvenlik tehditleri ile karşı karşıya olduğu ve İngiltere’de ona verilen korumanın önemli oranda artırıldığı açıklandı.
#AvrupaPakistan'da kızların eğitimi için mücadele eden Pakistanlı Malala Yusufzay, Avrupa Parlamentosu'nun (AP) insan hakları alanında her yıl verdiği Sakharov Ödülü'nün bu yılki sahibi olmuştu. Ülkesinde kız çocukların eğitimini savunduğu için Taliban tarafından başından vurulan Yusufzay'a ödülü Strasbourg'da düzenlenen törenle verildi.
#Malala YusufzayFilistinli göçmen Etaf Rum otobiyografik izler taşıyan ilk romanı ‘Kadının Sesi Yok’ta, edebiyatın zayıflar ile ezilenler için özgürleştirici gücüne ve gelenekler arasında sıkışıp kalmış günümüz kadınlarının iç çatışmalarına ve özlemlerine incelikle bakıyor. Rum, “Bu hikâyeyi daha önce hiç duymadınız... Benim geldiğim yerde bu hikâyeleri kendimize saklarız. Başkalarına anlatmak duyulmuş şey değildir, tehlikelidir, büyük bir utançtır” diyor.
#Etaf RumFilistin asıllı yazar Etaf Rum'un bir göçmen olarak kendi tecrübelerini kaleme aldığı ve 2019'da yayımlandığında büyük ses getiren romanı Kadının Sesi Yok, Türkçede... Çevirisini Arzu Altınanıt'ın yaptığı kitap, İthaki Yayınları tarafından okura sunuluyor.
#Etaf RumNobel Barış Ödülü sahibi Pakistanlı Malala Yusufzay, Afganistan'da kız çocuklarının eğitiminin barış ve güvenliğin inşasında güçlü bir araç olduğunu belirterek uluslararası toplum harekete geçmezse birçok Afgan kızının da kendisine olduğu gibi kafasına ateş açılacağı uyarısı yaptı.
#Malala YusufzayPakistanlı insan hakları aktivisti Malala Yusufzay, 2012 yılında kızların okula gitmesi için kampanya yürüttüğü gerekçesiyle bir tetikçi tarafından başından vurulmuş, kafatasının bir bölümü alınıştı. Malala Yusufzay, ileride başbakan olmak istediğini söyleyerek, 'Ülkeme hizmet etmek istiyorum ve hayalim ülkemin gelişmiş bir yer olması ve her çocuğun eğitim alabilmesi' demişti. Peki, Malala Yusufzay kimdir, kaç yaşında?
#Malala Yusufzay KimdirYerli edebiyatın ustalarının en yeni eserleri, dünyanın dört bir yanından ödüllü romanlar, çarpıcı biyografiler, yeni keşifler, tarih, bilim, anı türünde dikkat çeken çalışmalar... Yayın dünyası yeni sezona hazırlanırken önümüzdeki günlerde tanışacağımız kitapları seçtik, öne çıkanları derledik...
#Ahmet ÜmitBu yılki Nobel Barış Ödülü'nün sahibi, cinsel şiddetin bir savaş silahı olarak kullanılmasını durdurmaya yönelik çabalarından ötürü Dr. Denis Mukwege ve Nadia Murad oldu. Bu gelişmenin ardından, Nobel Barış Ödülü'nün ne olduğu, kimlere ve neden verildiği merak konusu oldu. Peki, Nobel Barış Ödülü nedir? İşte, Nobel Barış Ödülü hakkında merak edilen detaylar...
#Nobel Barış ÖdülüDünya Ekonomik Forumu, bu yıl geçen yıllardan farklı olarak kadınlara, eşitliğe daha fazla dikkat çekiyor. Davos Zirvesi’nin 48’inci yılının tüm eşbaşkanları kadın. Ve bu kadınlar dünyayı yönetip finans piyasalarına yön verdikleri gibi tüm diğer kadınlar için cinsel tacize, eşitsizliğe, yoksulluğa karşı seslerini yükseltiyorlar.
#Gila BenmayorMyanmar’da insan hakları için mücadele ederken 15 yıl hapis yatan ve Nobel Barış Ödülü kazanan Aung San Suu Kyi iktidara gelince değişmekle suçlanıyor. Aung’un Arakan’dan kaçan Müslüman kadınları “sahte tecavüz haberleri” üretmekle suçlaması ABD medyasında tepki çekti. Bu arada Arakan’da durum o kadar kötü ki, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile hiç ters düşmeyen Çeçenistan lideri Ramzan Kadirov bile “Eğer Rusya Myanmar yönetimini desteklerse bu durumda ben Rusya ile beraber olmam” dedi.
#Arakan