13 yaşındaki piyanist Eren Parmakerli, Almanya’da ve Avrupa’da katıldığı konserler ve yarışmalarda aldığı ödüllerle dikkati çekiyor. Bir yandan Karlsruhe’deki öğrenimini sürdürürken, diğer yandan Almanya, Avusturya ve Türkiye’de usta piyano eğitmenlerinden ustalık dersleri alan genç sanatçı, 17 Kasım günü Neckarhausen Şatosu’nda vereceği solo resitalde müzikseverlere Beethoven’dan Adnan Saygun’a uzanan bir program sunacak.
#FRANKFURTAlmanya’da hükümet ortağı Yeşiller’de yeni liderler belli oldu. Salgın nedeniyle dijital ortamda düzenlenen kurultayda, sol kanat adayı Ricarda Lang 750’ye yakın delegenin yüzde 76’sının, ‘gerçekçiler’ kanadının adayı Omid Nouripour da yüzde 82’sinin desteğiyle Eş Başkan seçildi.
#AlmanyaAlmanya’ya 1958 yılında öğrenci olarak gelen, sonraki yıllarda Türklerin gözü, kulağı, sesi olan WDR’deki ‘Köln Radyosu’ olarak bilinen Türkçe programları bölümünün yıllarca yöneticiliğini yapan Yüksel Pazarkaya da “gerçek göç hikâyeleri’ni anlattı.
#Almanya-TürkiyeDünyanın Covid-19'a karşı umudu olan Pfizer/BioNTech aşısı, BioNTech CEO'su Uğur Şahin'in kararlılığı ve ikna kabiliyeti olmasa hayatımızda olmayabilirdi. Aşının doğuşunun ilham verici hikayesine hazır mısınız?
#Özlem TüreciYıllarca bilim çevrelerini ikna etmeye çalıştı ama bütün kapılar yüzüne kapandı. Bugün ise Covid-19’un sonunu getirebilecek kişilerden biri olarak Nobel’e layık görülüyor. Dünyanın umudu haline gelen mRNA teknolojisini ve bu teknolojinin ardındaki Katalin Kariko'yu daha yakından tanımaya ne dersiniz?
#Katalin KarikoSon dönemde dünyada yürütülen bilimsel çalışmalara Türk bilim insanları damga vurdu. Onların laboratuvarlarda geçirdiği uykusuz geceler sonucunda elde ettiği başarılar, Afrika’dan Ortadoğu’ya milyonlarca kişinin hayatına dokunuyor. İşte buluşlarıyla tüm dünyanın konuştuğu çılgın Türkler…
#GazetehaberleriDünya Sağlık Örgütü’nden üst düzey bir yetkili salı günü yaptığı açıklamada, Pfizer firmasının yetkilileri ile yaptıkları görüşmede Uğur Şahin ve Özlem Türeci'nin geliştirdiği koronavirüs aşısını mümkün olan en kısa sürede küresel kullanıma sunmak için süreci değerlendirdiklerini söyledi.
#Uğur Şahinİyonosferik ve atmosferik fizik alanındaki çalışmaları nedeniyle İran’daki ‘Mustafa Bilim ve Teknoloji Vakfı’ tarafından, ‘Mustafa Ödülü’ne layık görülen Rektör Prof. Dr. Umran İnan’ın büstü, Tahran’da bulunan ve bilim insanları bahçesi olarak bilinen Pardis Teknoloji Parkı’na konuldu.
#Koç ÜniversitesiKoronavirüs aşısını bulan şirketin sahibi olan Uğur Şahin, pek çok vatandaşın araştırdığı isim olmaya devam ediyor. Pfizer şirketi ile ortaklaşa yürüttükleri aşı çalışmasında başarıya ulaştıklarını duyuran Uğur Şahin, kısa süre içerisinde aşının üretimine başlayacaklarını ifade etti. Peki, Uğur Şahin kimdir nereli kaç yaşında? İşte, Uğur Şahin hakkında merak edilen bazı bilgiler
#Uğur ŞahinADD kurucu üyesi ve 4. genel başkanı Prof. Dr. Özer Ozankaya, “TBMM’nin 100. yıldönümünde, bağımsızlık savaşını kazandıran ve çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmuş olan Meclis yönetiminin yerine, siyaset biliminde benzeri bilinmeyen bir cumhurbaşkanı yönetiminin ağır olumsuzluklarını yaşıyoruz” diyor. Ve devam ediyor:
#YazarAvrupa’nın hava kirliliğinin dünya ortalamasından daha yüksek olduğu ve sağlıkta hasara yol açtığını meydana çıkaran bir araştırma Avrupa’da hava kirliliğinden yılda 800 bin kişin öldüğünü fosil yakıt kullanmaktan vazgeçilmesi gerektiği gerçeğini ortaya koydu.
#Hava KirliliğiTürkiye’de yaşanan son tartışmaların ardından, farklı üniversitelerden 611 profesör, doçent ve yardımcı doçent bir bildiri yayınladı. Aralarında Prof. Dr. Daron Acemoğlu ve Prof. Dr. Dani Rodrik dahil dünyaca ünlü akademisyenlerin de bulunduğu grup, fikir ve ifade özgürlüğü vurgusu yaptı.
#AkademisyenlerTürkiye’de üretilen böbrek taşı kırma cihazı ESWL’nin hikayesini anlatan Prof. Dr. Remzi Sağlam, “Böbrek taşı kırma cihazı yapmak istediklerini belirten genç elektronik mühendisleri, bunu nasıl yapacaklarını sorduğumda, ‘Almanlar yaptıysa biz de yaparız’ dedi. Her şey bu cümleyle başladı” diye konuştu.