“Mahallede Karşılaşmalar” temasıyla Moda sokaklarını sanat eserleriyle buluşturan Red Bull Art Around’da bu yıl üniversite öğrencilerinin de bir projesi yer alıyor. Bir grup mimarlık öğrencisi ile yeni mezun mimarlar tarafından kurulan Plankton Project’in MAKARA isimli çalışması Moda Caddesi’nden geçen insanlara farklı bir deneyim yaşatmayı amaçlıyor.
#ModaGiresun’un Keşap ilçesindeki Fındıklı Mahallesi’nde aç kalan kurt sürüleri nedeniyle tedirginlik yaşanıyor. Mahallede tüfek ve baltalarla nöbet tutmaya başlayan vatandaşlar, yetkililerden önlem alınmasını istedi. Mehmet Gürsu ise, "1 aydır yol boyu gezen kurt olduğunu söylüyorlardı. Sonra kurtlarla karşılaşmalar oldu. Milletin hayvanlarını yedi kurtlar. Bir yere gidecek olsak kalabalık gitmeye çalışıyoruz ki kurt bizi yemesin. Hayvanları olanlar oldukça tedirgin. Kimse evinden çıkamaz oldu.'' dedi.
#GiresunGiresun’un Keşap ilçesindeki Fındıklı Mahallesi’nde aç kalan kurt sürüleri nedeniyle tedirginlik yaşanıyor. Mahallede tüfek ve baltalarla nöbet tutmaya başlayan vatandaşlar, yetkililerden önlem alınmasını istedi. Mehmet Gürsu ise, "1 aydır yol boyu gezen kurt olduğunu söylüyorlardı. Sonra kurtlarla karşılaşmalar oldu. Milletin hayvanlarını yedi kurtlar. Bir yere gidecek olsak kalabalık gitmeye çalışıyoruz ki kurt bizi yemesin. Hayvanları olanlar oldukça tedirgin. Kimse evinden çıkamaz oldu.'' dedi.
#HaberGiresun’un Keşap ilçesindeki Fındıklı Mahallesi’nde aç kalan kurt sürüleri nedeniyle tedirginlik yaşanıyor. Mahallede tüfek ve baltalarla nöbet tutmaya başlayan vatandaşlar, yetkililerden önlem alınmasını istedi. Mehmet Gürsu ise, "1 aydır yol boyu gezen kurt olduğunu söylüyorlardı. Sonra kurtlarla karşılaşmalar oldu. Milletin hayvanlarını yedi kurtlar. Bir yere gidecek olsak kalabalık gitmeye çalışıyoruz ki kurt bizi yemesin. Hayvanları olanlar oldukça tedirgin. Kimse evinden çıkamaz oldu.'' dedi.
#Giresunİstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından, gelecek ay 15. kez düzenlenecek İstanbul Bienali’nin teması “İyi Bir Komşu” olarak belirlenince, komşuluk üzerine yeniden kafa yormaya başladık. Komşuluk, mahalle hayatına dair pek çok şey gibi mazide kalmış, nostaljik bir ilişki biçimi mi, yoksa dönüşebilir mi? Komşu hâlâ komşunun külüne muhtaç mı? Hem sonra kim o iyi komşu? Bize benzeyen, bizim gibi yaşayan biri mi? Rengi, dili, inanışı, cinsel tercihleri, siyasi fikirleri farklı olanlara, ön yargıya kapılmadan kapımızı açıyor muyuz? Rezidans ve modern site hayatının, geleneksel komşuluk ilişkilerini erozyona uğrattığını, kapı komşularının bile birbirini tanımadığını, yaşayanlar tespit ediyor ama uzmanlara göre bu ‘ilişkisizlik’ halinden ufak çabalarla dönüş mümkün.
#Komşuluk“80’li yıllarda fabrikalarımızın açılışlarında, temel atmalarda tüm fotoğraflarda Özal’ın yanında babaannemi görürüz. Rahmetli Sakıp Amcam babaannemin uğuruna inanırdı. Ona güzel güzel anlatırdı: ‘Anacığım bu fabrikalar çok çalışacak, para kazanacak sonra da paralar vakfa gidecek’ derdi. Babaannem en çok o tarafıyla ilgiliydi. Lafın sonu ne zaman vakfa gelecek diye beklerdi.”