6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinin üzerinden neredeyse 5 ay geçti. Afetlerde yardım konusunda bilgili olmanın ne kadar önemli olduğunu hatırlamıştık ama kimimiz zamanla bu konuyu unuttu. Bazılarımızınsa gündeminden hiç çıkmadı. Çoğunluğu, büyük bir depremin beklendiği İstanbul’dan olmak üzere, Türkiye’nin 40 ilinden on binlerce kişi afet gönüllüsü olmak için Mahalle Afet Gönüllüleri’ne (MAG) başvurdu. Bu eğitimlere biz de katıldık.
#Afet GönüllüsüYaşadığımız 6 Şubat depremlerinden sonra birçoğumuz bazı önlemler almaya çalıştık. Şehir dışına taşınan da hızla oturduğu binayı kontrol ettiren de oldu. Deprem gerçeğiyle yaşamamız gerektiğini acı bir yolla hatırladık ama önlem almak yerine bazı bahanelerin arkasına sığınanlar da var. ‘Binamız yeni’, ‘Fay hattına uzağız’, ‘Alt kattayız, hemen kaçarız’... Uzmanlara depremle ilgili önlem alma konusunda bizi durduran cümleleri sorduk...
#6 Şubat DepremleriMuğla’nın Datça ilçesi Palamutbükü mevkiinde, dün öğleden sonra başlayan orman yangını, geçen 12 saatin ardından büyük oranda kontrol altına alındı. Datça Belediyesi yangınla ilgili sabotaj şüphesine dikkat çekti. Palamutbükü'nde cami imamı Şeref Fırat yaptığı anonsta "Yangın söndürme faaliyetlerine insanlık namına katılmanız rica olunur." dedi. Bu sabah saat 06.00 sularında söndürülen yangında 5 hektardan fazla alan zarar gördü...
#MuğlaKumburgaz’da pazar günü deniz bisikletiyle açıldıktan sonra kaybolan 5 genci arama çalışmalarına SAS komandoları da katıldı. AFAD, Genç Denizciler Dayanışma Derneği, Deniz Polisi, İstanbul İtfaiyesi, Sahil Güvenlik ve Deniz Kuvvetleri’ne bağlı mayın arama gemileri de çalışmaları sürdürüyor. Kayıp gençler artık deniz altında aranıyor.
#İdoKumburgaz, Kamiloba sahilinde geçtiğimiz pazar günü öğle saatlerinde kiraladıkları deniz bisikletiyle denize açılan 5 gençten halen bir haber alınamadı. Denize açıldıktan sonra kaybolan Mikail Çelik, Serdar Demir, Doğan Demir, Şükrü Kahraman ve Yusuf Büyükizgi’yi bulmak için ekipler arama çalışmalarını gece de sürdürdü.