Sivas'ta 2 Temmuz 1993'te çıkan olaylarda yaşamını yitirenler, şehirde düzenlenen programda anıldı. İlk tören, Valilik, Belediye ve kentteki bazı sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katılımı ile gerçekleştirildi. Vali Alim Barut, "Bu bir tezgahtı ve maalesef bu tezgaha 37 canımızı verdik" dedi. Anma etkinliği sırasında CHP’li gençlerle bir grup ESP’ li arasında atılan sloganlar nedeniyle kısa süreli gerginlik yaşandı.Törenler boyunca polisin aldığı güvenlik önlemleri dikkat çekti. Kente giriş yapan özellikle yabancı plakalı araçlar ile şüpheli görülenler durdurularak arama yapıldı. İşte katliamın 21. yılında Sivas'ta yaşananlar...
#SivasSivas’ta 2 Temmuz 1993’te Pir Sultan Abdal Kültür Etkinlikleri’ne gelenlerin konakladığı Madımak Oteli’nin ateşe verilmesi sonucu hayatını kaybeden 33’ü aydın ve sanatçı, 2’si otel çalışanı 35 kişi, olayların 31’inci yılında düzenlenen programlarla anıldı.
#SivasCHP Genel Başkanı Özgür Özel'in katılımıyla Menemen'de 93 yıl önce katledilen Şehit Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay ve arkadaşları için vefatlarının yıl dönümü dolayısıyla anma töreni düzenlendi. Anma programı kapsamında yürüyüşe katılan Özel, "Teröre karşı da cumhuriyet düşmanlarına karşı da bu vatanı ve bu bayrağı savunmaya devam edeceğiz" dedi.
#Özgür ÖzelSivas'ta, 2 Temmuz 1993'te Madımak Oteli'ndeki katliamda yaşamını yitirenler anıldı. Eski Madımak Oteli'ni ziyaret eden Vali Yılmaz Şimşek, "Sivas gibi Cumhuriyetin temellerinin atıldığı Anadolu'nun birlik, beraberlik, hoşgörü diyarı bir ilde böyle acı bir olayın olması hepimiz için üzüntü verici. Hepimizi derinden yaralayan bir olay. Aslında bu üzüntü sadece Sivaslıların değil, ülkemizin üzüntüsüdür" dedi.
#SivasSivas'ta, 2 Temmuz 1993 tarihinde, Pir Sultan Abdal Kültür Etkinlikleri´ne gelenlerin konakladığı Madımak Oteli’nin ateşe verilmesi sonucu 33 aydın, 2 otel görevlisi ile olaylara karışan 2 kişi olmak üzere toplam 37 kişi öldü. Olayların 28’inci yılında anma etkinlikleri gerçekleştirildi.
#MadımakTürkiye'nin en karanlık ve yaslı günlerinden birisiydi 2 Temmuz 1993... Tarihe Madımak Katliamı olarak geçen olayda 33 yazar, ozan, düşünür ile 2 otel çalışanı yanarak ya da dumandan boğularak hayatlarını kaybetti. Korkunç olayda yitirilen 35 can, katliamın 28'inci yıl dönümünde törenlerle anılıyor.
#Madımak KatliamıSivas'ta 2 Temmuz 1993'te Pir Sultan Abdal Kültür Etkinlikleri'ne gelenlerin konakladığı Madımak Oteli'nin ateşe verilmesi sonucu yaşamını yitirenler, kentte düzenlenen programlarla anıldı. Eski Madımak Oteli'ni ziyaret edip, karanfil bırakan Vali Salih Ayhan, "Bu acı hepimizin, Sivas’ımızın ve tüm insanlığın ortak acısıdır. Bu topraklarda karanlık eller her daim kini, nefreti, zulmü ekmeye çalıştılar" dedi.
#Sivas OlaylarıSivas’ta, 2 Temmuz 1993 tarihinde, Pir Sultan Abdal Kültür Etkinlikleri’ne gelenlerin konakladığı Madımak Oteli’nin ateşe verilmesi sonucu 33 aydın ve 2 otel görevlisinin hayatının kaybettiği olayların 27’nci yılında İngiltere’nin başkenti Londra’da Britanya Alevi Federasyonu (BAF) tarafından anma etkinlikleri düzenlendi.
#Pir Sultan Abdal Kültür EtkinlikleriSivas'ta, 2 Temmuz 1993'te Pir Sultan Abdal Kültür Etkinlikleri'ne gelenlerin konakladığı Madımak Oteli'nin ateşe verilmesi sonucu yaşamını yitirenler kentte düzenlenen programlarla anıldı. Vali Salih Ayhan da eski Madımak Oteli'ni ziyaret edip, karanfil bıraktıktan sonra, "Bu acı tüm ülkemizin acısıdır. 27 yıl boyunca da bu acı bizi ayrıştırmadı, bütünleştirdi ve beraberliğimizi pekiştirmiş oldu" dedi. Cem Vakfı Genel Başkanı Erdoğan Döner ise "Burası insanlık müzesi olsun" talebinde bulundu.
#Son Dakika