2017 LYS ek yerleştirme sonuçları 12 Eylül Salı günü ÖSYM'nin resmi sayfası üzerinden açıklandı. Ek yerleşmeyle üniversite eğitimine hak kazanan adaylar şimdi büyük bir merakla 'LYS ek yerleştirme kayıtları ne zaman?' sorusuna yanıt arıyor.
#ÖSYMLYS ek yerleştirme sonuçları ÖSYM tarafından açıklandı. Yüz binlerce öğrenci tarafından merakla beklenen LYS ek yerleştirme sonuçlarının, öğrencilerin erişimine açılmasının ardından ÖSYM'nin sonuç sorgulama sayfasında yoğunluk yaşandı. Öğrenciler, 2017-2018 ders yılında, ÖSYS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemlerinin üniversiteler tarafından ne zaman gerçekleşeceğini merak ediyorlar. Peki, üniversite kayıtları ne zaman olacak? İşte, LYS ek yerleştirme sonuçları sorgulama.
#LysLYS 2017 tercih sonuçları için heyecan dolu bekleyiş devam ederken ÖSYM'nin geçtiğimiz yılki sınav takvimini inceleyen adaylar büyük heyecan yaşadı. Geçen yılki tarihlere bakıldığında sonuçların bugün açıklanabileceği öngörüsü oluştu. ÖSYM, herhangi bir önlisans, lisans veya açıköğretim bölümüne yerleşememiş olan öğrenciler 29 Ağustos-5 Eylül 2017 tarihleri arasında tercihte bulunmuştu. Pekii LYS 2017 ek tercihleri bugün açıklanır mı? ÖSYM tarih verdi mi?
#Lys2015 LYS ek yerleştirme başvuruları ÖSYM tarafından 17 Ağustos'ta başladı. Ek yerleştirme tercih başvuruları için son tarih ne zaman? LYS ek yerleştirme başvurusu yaparken dikkat edilmesi gerekenler neler? Haberimizde...
#LysYüksek öğretim programına yerleşmemiş adaylar için ek yerleştirme işlemleri başladı. 2015 LYS ek yerleştirme tercih kılavuzu açıklandı. Tercihleri yaparken dikkat edilmesi gerekenler neler? Üniversite taban puanları ve boş kontenjan öğrenme
#MebLYS ek yerleştirmeler bugün başladı. Üniversite tercihlerinin yapılmasının ardından öğrenciler kazandıkları okullara kayıt yaptırdı. Bir yükseköğretim programına yerleşemeyen adaylar ise ek yerleştirmeler ile tercih ettikleri yükseköğretim programlarına girebilecekler. Peki ek yerleştirme nasıl yapılır? Ek tercih ücretleri ne kadar? Detaylar haberimizde.
#Ek Yerleştirme BaşvurularıSağlık meslek lisesi, sağlık sektörü alanında ortaya çıkan iş gücü ihtiyacını karşılamak için hem devlet bünyesinde hem de özel okul şeklinde faaliyet gösteren, ortaokuldan sonra sınavla öğrenci alan bir çeşit meslek lisesi türüdür. Sağlık meslek liselerinin öğrenim süresi ise, dört yıldır. Sağlık lisesi bölümleri nelerdir sizler için derledik.
#Sağlık LisesiSon dönemde üniversitelerimizde gittikçe artan sayıda Kürtçe eğitim veren bölüm açılmaktadır. Diğer bir yandan Kürtçe çok geniş bir coğrafyada kullanılmaktadır. Tüm bunların yanında Kürtçe dilinden yapılması gereken çeviriler ve komisyonlar içinde Kürt Dili ve Edebiyatı bölümü mezunlarına ihtiyaç duyulmaktadır. İşte, tüm detaylar.
#Kürt Dili Ve Edabiyatı Bölümü Nedir?Yunanistan’ın kültürel yapısı konusunda araştırmalar yapılarak gelecek meraklı nesillere aktarmayı hedefleyen akademik bir disiplindir. Sizin için Çağdaş Yunan dili ve edebiyatı bölümü nedir ve mezunu ne iş yapar? Bölümü olan üniversiteler, dersleri ve iş imkanları konularını tüm detayları ile derledik.
#Çağdaş Yunan Dili Ve Edebiyatı Bölümü Nedir?2019 YKS sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından gözler, 2 yıllık bölümlerin taban puanları ve başarı sıralarına çevrildi. Taban puanları hakkında bilgi sahibi olmak isteyen üniversite adayları, YÖK'ün Atlas sistemi üzerinden YKS önlisans başarı sırası ve taban puanlarını görüntüleyebilecekler. Peki, TYT ile öğrenci alan bölümler hangileri? İşte, iki yıllık bölümlerin başarı sıraları ile ilgili bilgiler.
#2019 YksYKS tercih robotu, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da YÖK ATLAS üzerinden erişime açık olacak. Tercih robotu aracılığıyla adaylar, tercihlerine internet üzerinden yön verecek. Peki, YKS tercih robotu nasıl kullanılır? İşte, YÖK ATLAS üzerinden iki yıllık ve dört yıllık bölümler için tercih edilebilecek olan YKS tercih robotu
#Yks Tercih RobotuEğitimde 2018 yılında köklü değişiklikler yaşandı. Yeni liselere geçiş sistemi ve üniversitelere giriş sınavı bu yıl ilk kez uygulandı. Milli Eğitim Bakanlığı’na Ziya Selçuk getirildi. Bakan Selçuk, 2023 Eğitim Vizyonu’nu açıkladı.‘Öğrenci Andı’ tartışması da uzun süre gündemde kaldı.
#GazetehaberleriÜniversiteli adaylarının heyecanlı bekleyişi bugünde devam ediyor. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı'nın (ÖSYM) YKS tercih sonuçlarını bugün içinde açıklayıp açıklamayacağı merak konusu oldu. Üniversite yerleştirme sonuçlarının açıklanacağı tarihe yönelik beklenti içinde olan yüz binler genç ve ailesi, ÖSYM'den gelecek YKS tercih sonuçları haberine odaklanmış vaziyette. Peki, YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?
#YKSYÖK’ün yeni yayınladığı ‘YÖK Atlas Değerlendirme Raporu’na göre, 2016’da kurulan platformu bugüne kadar toplamda 12 milyon kişi kullandı. Bu sene 31 Temmuz-14 Ağustos arasında 1 milyon 963 bin kullanıcının ziyaret ettiği sistemden, üniversitelere ek yerleştirmelerin yapılacağı eylül sonuna kadar 2.2 milyon adayın faydalanması bekleniyor. Adayların en çok ilgi gösterdiği lisans programı tıp; önlisans bölümü ise ‘ilk ve acil yardım’ oldu.
#YÖK AtlasıÜniversiteli adayları ve ailelerini yakından ilgilendiren YKS tercih süreci devam ediyor. YKS tercihlerini henüz yapmayan çok sayıda kişi, YKS tercihlerinin nasıl yapıldığını ve tercihler için son günün ne zaman olduğunu öğrenmek istiyor. Öte yandan, tercih yapacak kişilere büyük kolaylık sağlayan YKS tercih robotunun nasıl kullanılacağı da merak ediliyor. Peki, YKS tercihleri ne zaman bitecek? YKS tercih robotu nasıl kullanılır?
#YKS Tercihleri Ne Zaman Bitiyor?Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sınavı sonuçlarının açıklanması ardından bugün tercih süreci başlatıldı. Bu sene ilk kez uygulanan üniversite sınavıyla bazı değişiklikler yapılmıştı. Bu nedenle YÖK, adayların tercih işlemini kolaylaştırmak için YKS tercih robotu hazırladı. Peki, YKS tercih robotu nasıl kullanılır?
#YÖKYKS tercih robotu nasıl kullanılır sorusunun yanıtı sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından sınava katılım sağlayan milyonlarca öğrenci tarafından araştırılmaya başladı. 31 Temmuz günü açıklanan YKS sonuçlarının ardından YÖK Atlas tarafından kullanıcılara sağlanan tercih robotuyla bilgi edinilebiliyor. Peki, YKS tercih robotu nasıl kullanır? İşte, YÖK Atlas tercih robotu.
#YKSYüz binlerce kişinin heyecanla beklediği YKS tercih kılavuzu, ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden adayların erişimine açıldı. Kılavuza göre, ÖSYM, 7-14 Ağustos tarihleri arasında üniversite adaylarının tercihlerini kabul edecek. Uzmanlar YKS tercih kılavuzunun yayınlanmasının ardından değerlendirmelerde bulundular.. İşte, YKS tercih kılavuzu ve merak edilen detaylar...
#ÖsymYüz binlerce kişinin heyecanla beklediği YKS tercih kılavuzu, ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden adayların erişimine açıldı. Kılavuza göre, ÖSYM, 7-14 Ağustos tarihleri arasında üniversite adaylarının tercihlerini kabul edecek. İşte, YKS tercih kılavuzu ve merak edilen detaylar...
#YKS KılavuzuYKS sonuçları, TYT ve AYT sınavına katılım gösteren üniversite adaylarının erişimine açıldı. Tüm adayların katılımının zorunlu olduğu TYT sınavında 2 milyon 260 bin adayın sınavı geçerli sayıldı. İkinci sınav niteliği taşıyan AYT sınavına giren aday sayısı ise 1 milyon 877 bin olarak açıklandı. YKS sayısal ve TYT puan türlerinde Türkiye birincisi İstanbul’dan Mustafa Emir Gazioğlu oldu. Peki, YKS sonuçları sonrasında tercihler ne zaman ve nasıl yapılacak? İşte, YKS sonrası üniversite adaylarının merak ettiği bazı bilgiler.
#YKS SonuçlarıYKS tercih robotu, birçok üniversite adayının tercih sürecinde en büyük yardımcısı olacak. YKS'den aldıkları puana ve sıralamaya göre tercih robotu bilgilerini kullanacak olan vatandaşlar, YÖK'ün derlediği verilerden yararlanacak. YÖK'ün Atlas'ı üzerinden kullanılabilecek olan YKS üniversite tercih robotu, ÖSYM'nin belirlediği süreç içerisinde kullanılabilecek. İşte, 2018 YKS üniversite tercih robotu ve detaylı bilgiler
#YksÜniversite sınavını atlatan adayların gözü artık hayallerindeki programlara çevrildi. Vakıf üniversiteleri de birçok program sunuyor. Ancak kimi bölümlerin ücreti 100 bin TL’yi bulabiliyor. Örneğin, tıp için yıllık ortalama 70 bin, mühendislik ve mimarlık için 40 bin, hukuk içinse 45 bin TL’yi gözden çıkarmalısınız. Hazırlıkla birlikte yedi yılı bulan tıp eğitimi için toplam ücret yaklaşık 500 bin TL olabiliyor.
#GazetehaberleriÖSYM’nin önbilgi vermek için yayınladığı program ve kontenjan kılavuzuna göre bu yıl açıköğretim ve uzaktan öğretim dahil toplam 1 milyon 43 bin 177 kontenjan adayları bekliyor. Geçen yıla göre lisansta 6 bin, önlisansta ise 60 binlik bir azalma var. Kontenjanını en çok ‘uluslararası ticaret ve finans’ arttırdı. Gözde alanlardan işletme ve iktisat ise yüzde 20’den fazla küçüldü.
#Gazetehaberleri