Konya'nın Seydişehir ilçesinde kuyumcu Yusuf Şahin'i (60) tabancayla vurarak öldüren üniversite öğrencisi Osman Yavuz (28), tutuklu yargılandığı davanın ilk duruşmasında, “Ben 6 sene önce bipolar bozukluk hastalığına yakalandım. Maktul iş insanlarına ve farklı kişilere benim hasta olduğumu söylüyordu. Ben dükkanda duruyordum bana sesleri geliyordu. Eve gittiğimde yine onun sesleri geliyordu. ‘Çabuk buraya gel’ diye sesleri geliyordu. Sanki kulağımın arkasındaydı. Dükkana giriyordum, bir şey yok. Tekrar eve gidiyordum. Adam ölmüş olmasına rağmen halen de devam ediyor" dedi.
#KonyaSağlık meslek lisesi, sağlık sektörü alanında ortaya çıkan iş gücü ihtiyacını karşılamak için hem devlet bünyesinde hem de özel okul şeklinde faaliyet gösteren, ortaokuldan sonra sınavla öğrenci alan bir çeşit meslek lisesi türüdür. Sağlık meslek liselerinin öğrenim süresi ise, dört yıldır. Sağlık lisesi bölümleri nelerdir sizler için derledik.
#Sağlık LisesiKonya'nın Seydişehir ilçesinde komşuları kuyumcu Yusuf Şahin'i (60) tabancayla vurarak öldüren üniversite öğrencisi Osman Yavuz (27), sevk edildiği mahkemece tutuklandı. Yavuz ifadesinde, Şahin ile husumeti olmadığını belirterek, ''Nefret ve düşmanlık duygusu uyandıracak tavırları vardı. Yusuf'a olan nefret duygum, yaklaşık 5 yıldır devam ediyordu. Böyle bir insanın canı benim için kıymetsizdir'' dedi.
#KonyaKonya'nın Seydişehir ilçesinde komşuları kuyumcu Yusuf Şahin'i (60) tabancayla vurarak öldüren üniversite öğrencisi Osman Yavuz (27), sevk edildiği mahkemece tutuklandı. Yavuz ifadesinde, Şahin ile husumeti olmadığını belirterek, ''Nefret ve düşmanlık duygusu uyandıracak tavırları vardı. Yusuf'a olan nefret duygum, yaklaşık 5 yıldır devam ediyordu. Böyle bir insanın canı benim için kıymetsizdir'' dedi.
#Konyaİstanbul’da intörn doktor olarak tıp eğitimine devam eden 24 yaşındaki Enis Çağatay Yılmaz’ın, geliştirilmesinde katkı sağladığı; bir su kaynağının kullanılabilirliğini normal metotların aksine yapay zeka kullanarak çok daha hızlı ve ucuz değerlendiren yöntem, İngiltere’de yayınlanan ‘Nature Light: Science & Application’ adlı dünyaca ünlü bilim dergisinde makale olarak yer aldı.
#Enis Çağatay YılmazÜniversite tercihi yapacak adaylar “Nasıl tercih yapmalıyım?”, “Kimlerle konuşmalıyım?”, “Ailemin istediği bölümü mü yazmalıyım?” gibi sorularla bir yol haritası oluşturmaya çalışıyor. Her yıl sınava giren milyonlarca adaydan barajı geçenler tercihlerini buna göre yapıyor. İşte biz de bu süreci önde tamamlayan geçmiş yılların sınav birincilerine sorduk. Şampiyonlar, tercihte nelere dikkat ettiklerini, kimleri dinlediklerini, nasıl bir araştırma yaptıklarını anlattı.
#ÜniversiteŞırnak'ta önce annesini kaybeden, ardından kanser olan kardeşine ilik verdiği için lise eğitimini yarıda bırakan, kardeşinin iyileşmesinden sonra liseyi bitirip üniversiteye giden 22 yaşındaki Leyla Yıldırım’ın aşçı olma hayali, yaşadığı büyük acıyla yarıda kaldı. Leyla’nın ilik nakliyle sağlığına kavuşturduğu kardeşi Nihat Yıldırım öldürüldü. Çok severek okuduğu Erzincan Üniversitesi Aşçılık Bölümü’nü bırakmak zorunda kalan Leyla, Şırnak’ta çadırda yaşayan ailesinin yanına döndü. Leyla, "Okuma hayalimden vazgeçmedim. Fırsat verilirse yeniden okumak istiyorum" dedi.
#Şırnakİşitme engelliler için öncü çalışmalarıyla tanınan, Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Sumru Özsoy ve ekibi, TÜBİTAK ve AB destekli COST IS1006 projesinde, Türk İşaret Dili’nin geliştirilmesini amaçlayan bir çalışmaya imza attı.
#BoğaziçiÜniversite tercih sonuçları ardından kayıt telaşı başladı. ÖSYS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adaylar, işlemlerini üniversitelerde veya e-kayıt koluyla gerçekleştirebilecek. Peki üniversite kayıtları ayın kaçında? Üniversiteye e-kayıt nasıl yapılır?
#Üniversite KayıtlarıTeknoloji geliştikçe açıköğretim cazip hale geliyor. Bu yönelimi Yükseköğretim Kurulu’nun 2016-2017 rakamları da gösteriyor. Açıköğretimde ön lisans ve lisans programlarındaki öğrenci sayısı 2016-2017 istatistiklerine göre 229 bin 18 artarak 3 milyon 306 bin 797 oldu.
#GazetehaberleriÖSYM’nin YGS’yle ilgili istatistikleri, eğitimin durumunu da gözler önüne serdi. Buna göre matematikte son 5 yılın en düşük performansı ortaya çıkarken, bu senenin en iyi ortalaması Türkçe’de yakalandı. Son 5 yıllık YGS verilerinden yola çıkarak adayların performanslarını uzmanlara incelettik.
#YGSYGS başarı sıralamasının bu yıl nasıl olacağı merak ediliyor. 12 Mart Yükseköğretime Geçiş Sınavı (2017-YGS) sonuçları dün açıklandı. ÖSYM, sınav sonuçları ile beraber sınavla ilgili sayısal bilgileri de paylaştı. Şimdi öğrencilerin aklında tek bir soru var: 2017 YGS başarı sıralaması düşer mi? Bu konuya yanıt uzmanlardan geldi. İşte, YGS baraj puanı ve başarı sıralamasıyla ilgili öngörüler!
#Ygs Başarı SıralamasıHer yıl 1 milyondan fazla aday üniversiteli olabilmek için önce Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) sonra da Lisans Yerleştirme Sınavları’na (LYS) giriyor. Bu adayların bölümlere yerleşmelerinde “okul başarı puanı” kısmen etkili olsa da, büyük ölçüde YGS ve LYS performansları dikkate alınıyor. Dolayısıyla, öğrencilerin üniversite giriş sınavları ile yükseköğretim kurumlarında eğitim alırken gösterdikleri performansları arasında bir ilişki olması, yani sınav sıralamasında daha yukarılarda yer alan öğrencilerin daha iyi notlar alması bekleniyor.
#Sınav2017 YGS sınavının ardından öğrenciler merakla YGS soru yorumlarını takip ediyor. Sosyal medyadan görüldüğü üzere öğrencileri en çok zorlayan alan matematik oldu. Uzman yorumlarında da matematik soruları dikkat çekiyor. Peki YGS soru yorumlarında başka hangi alanlardaki sorular zordu? İşte uzmanlardan YGS soru yorumları
#YGSYeni müfredat, düzenlenen basın toplantısı ile tanıtıldı. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ve bakanlık yetkilileri birlikteliğinde açıklanan yeni müfredat detayları, birçok konuda değişiklik içeriyor. Bir sonraki eğitim öğretim dönemi itibariyle faaliyete alınacağı duyurulan yeni müfredat döneminin, ilk etapta 1. 5. ve 9. sınıf öğrencileri için geçerli olacağı ifade ediliyor. İşte, Bakan İsmet Yılmaz'ın yapmış olduğu müfredat değişikliği açıklaması ve bu değişikliğin neden yapıldığına dair detaylar
#Milli Eğitim Bakanlığı