Türkiye rezervinin yüzde 85’i Eskişehir'de bulunan ve yerin yaklaşık 100 metre altından çıkarılan lüle taşı, usta ellerde işlenip pipo, tespih, biblo gibi süs eşyaları haline getirilerek, Çin ve Amerika başta olmak üzere birçok ülkeye ihraç ediliyor. Yıllık 5 milyon dolara ulaşan ihracat, sektör temsilcilerini sevindirirken, kuyulara girecek işçi bulunamadığı için sıkıntı yaşandığı belirtildi.
#Lüle TaşıBEYOĞLU BELEDİYESİ TARAFINDAN 10'UNCU KEZ DÜZENLENEN "ALTIN ELLER GELENEKSEL EL SANATLARI FESTİVALİ" BİNLERCE VATANDAŞ İLE ONLARCA SANATÇIYI BULUŞTURDU. İSTANBULLULARIN YOĞUN İLGİ GÖSTERDİĞİ FESTİVAL ON GÜNÜN ARDINDAN BİR DAHA Kİ SENE BULUŞMAK ÜZERE BEYOĞLU’NA VEDA ETTİ.
- Uzun uğraşlar sonucu Eskişehir'de 150 metre derinliğe kadar inilerek çıkarılan lüle taşına işlenen dizi karakterlerinin figürleri ilgi görüyor - Eskişehir Lületaşı El Sanatları Derneği Aktaş: "Ulusal televizyon kanallarında yayınlanan tarihi filmlerdeki Kanuni Sultan Süleyman, Hürrem Sultan gibi karakterler de lüle taşına işlendi. Halkımız bu tür eserlere büyük ilgi gösteriyor"