Lizbon’da yeme içme için gideceğim mekânları çok önceden belirlemeye başladım. Seyahatime yaklaşık iki hafta kala Michelin yıldızlı restoranları incelerken bir tanesi dikkatimi çekti. Henüz üç yıl önce açılıp 11 ay sonra Michelin yıldızı kazanan Şef Alexandre Silva’nın LOCO adlı restoranı...
#LOCO RestoranMasalarını belirsiz bir süre için kaldıran restoranların çoğu paket veya al-götür servise geçti. Sevdiklerimizle buluşup sohbet ettiğimiz, müdavimi olduğumuz mekânların lezzetlerini artık evimizde deneyimleyebiliyoruz. Özlediğimiz restoranların mezeleriyle bir çilingir sofrası kurabilir, hatta kokteyllerini bile sipariş verebiliriz...
#GazetehaberleriHawaii Adaları’nın başkenti, aslında pek çok gezgin için sadece bir ara durak. Gezginler buraya çoğunlukla Waikiki’nin kalabalığından uzak durup sadece Maui ya da Kauai’ye giderken uğruyorlar. Oysa Honolulu’nun bulunduğu Oahu Adası’na gelen turist sayısı 2018’de 6 milyon kişiye ulaştı. Başkent, yerel kültürü derinlemesine tanıtan müzeleri, yerel malzemeleri yaratıcı yaklaşımla kullanan şefleri, barları ve kafeleriyle bir ara durak olmaktan fazlasını hak ediyor. İşte ABD’nin batı kıyısına 4 bin kilometre uzaktaki bu okyanus eyaletinde cüzdan zorlamadan tatil yapmak isteyenler için mini bir rehber.
#HonoluluJo Kohen, İzmir’de yıllardır onlarca mekan açan ve açtığı her yer iyi iş yapan bir işletmeci. Lezzeti, tüm çalışanlarına aktardığı güler yüzlü ve içten hizmetinin yanısıra uygun fiyatlarıyla da her zaman tercih edilen restoranlarına Levent Marina’yı da ekleyen Jo ve eşi Serjen Kohen ile bu işin sırrını konuştuk.
Brezilya’nın ilk başkenti olan Rio de Janeiro adeta bir Dali, bir Picasso tablosu gibi sürrealist bir şehir, hele karnaval zamanıysa her şey gerçeküstü bir masala dönüşüyor. Coğrafya burada cömertliğini gösterip, denizlerle dağlar arasında, yeşili bol öyle bir Rio yaratmış ki, akıllara zarar... Yeni dünyanın ilk kaşifleri, bazen yaptıkları hatalarla dünyadaki bir sürü şeye önder olmuşlar.