Sorumluluk sınavları ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığı'ndan son dakika açıklama geldi. Mezun olamayan ancak üniversitelere yerleştirilen öğrenciler ile 10, 11 ve 12. sınıf öğrencileri için liselerde ek sorumluluk sınavının yapılması kararlaştırıldı. 31 Aralık 2021'e kadar kesin kayıtlarının yapılması gereken öğrenciler lise ek sorumluluk sınavlarına katılım sağlayacaklar. Gözler şimdi 2021 lise sorumluluk sınavlarının tarihinde. Peki, liselerde sorumluluk sınavı ne zaman yapılacak? İşte, sorumluluk sınavının yapılacağı tarih ve konuyla ilgili detaylar.
#Milli Eğitim BakanlığıSorumluluk sınavı tarihleri için beklenen açıklama Milli Eğitim Bakanlığı'ndan geldi. 15 Şubat tarihinde başlayacak olan kademeli yüz yüze eğitim sürecinde liselerde uygulanacak olan sorumluluk sınavlarının tarihi de belli oldu. Başarısız dersleri ile bir üst sınıfa geçen öğrencilerin katılım sağlayacağı söz konusu sınavlarda, 50 ve üzerinde puan alanlar başarılı sayılacak. Mezun olup yükseköğretim programına kayıt yaptıran öğrencilerin ise sorumluluk sınavı şubat ayı içeresinde gerçekleşecek. İşte, liselerde sorumluluk sınavlarının tarihleri.
#Sorumluluk Sınavı TarihiSorumluluk sınavı ne zaman gerçekleşecek? Liselerde sorumluluk sınavı, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından gerçekleştirilecek. Öğrenciler, sınavlarda 2019-2020 eğitim öğretim döneminin birinci dönemine yönelik derslerden sorumlu olacak. Tüm derslerden başarılı olan öğrenciler ile başarısız dersleri bulunanlardan yıl sonu başarı puanı en az 50 olan öğrenciler sınıfını doğrudan sınıf geçecek. Sınava, hazırlık, 9,10,11,12'nci sınıf öğrencileri dahil olacak. İşte, o konu hakkında detaylı bilgiler.
#MebDevamsızlıktan kalma var mı? sorusu Milli Eğitim Bakanı Özer'in son dakika açıklaması ile gündeme geldi. Şubat ayında başlayan ikinci dönemin sonları gelirken, 12. sınıflarda devamsızlık ile ilgili önemli karar alındı. Öğretmenlerin ara tatil okula gelme zorunluluğu ve ara tatiller hakkında da merak edilen soruları yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı Özer, 12. sınıf öğrencilerine bu yıl uygulanacak olan devamsızlıktan sınıfta kalma durumunun olmayacağını bildirdi. Öte yandan konuyla ilgili de liselerde 2021-2022 eğitim öğretim yılı sonu iş ve işlemlerine ilişkin yazı gönderildi. İşte, 12. sınıfta devamsızlıktan kalma olacak mı? sorusunun yanıtına yönelik detaylar.
#EğitimSorumluluk sınavları için geri sayım başladı. İlkokul, ortaokul ve liselerde dijital karnelerin Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 18 Haziran'da verilmesinin ardından liselerde sorumluluk sınavları için süreç başlayacak. Lise sorumluluk sınavları öğrencilerin bir sonraki sınıfa geçme sürecinde önemli rol oynayacak. MEB'in takvimine göre lise sorumluluk sınav tarihleri haziran ve temmuz ayında gerçekleşecek. Heyecanla sorumluluk sınavlarını bekleyen öğrenciler bir yandan da sorumlu sınıf geçme nedir, sorusuna yanıt arıyor. Peki, Sorumluluk sınavları ne zaman, hangi tarihte yapılacak? İşte, 2021 sorumluluk sınavı tarihi.
#Sorumlu Sınıf Geçme NedirLiseler ne zaman açılacak, sorusunun yanıtı Milli Eğitim Bakanlığı'ndan gelen son dakika açıklama ile yanıt buldu. Kademeli başlayacak olan süreçte, lise 12. sınıflarda yüz yüze eğitim takvimi netleşti. MEB 1 Mart'tan itibaren 12’inci sınıflarda eğitimin haftada en az 16, en fazla 24 saat olacağını bildirdi. Yüz yüze eğitime katılım, isteğe bağlı olacak ve öğrencinin devam zorunluluğu aranmayacak. Öte yandan veli ve öğrencilerin merakla beklediği birinci dönemde yapılamayan sınavların da yine yüz yüze olacak şekilde programlandığı duyuruldu. İşte, liselerde yüz yüze eğitimle ilgili yapılan açıklama.
#MebOkullarda yüz yüze eğitimin ne zaman başlayacağını merak eden milyonlarca öğrenci, Milli Eğitim Bakanlığı ya da diğer resmi kurumlardan gelen açıklamalara odaklanırken, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk konuya dair önemli açıklamalar yaptı. Peki, yüz yüze eğitim ne zaman başlayacak?
#Yüz Yüze Eğitim Ne Zaman Başlayacak?Sorumluluk sınavı tarihi, eylül ayıyla beraber öğrencilerin odaklandığı konulardan oldu. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen takvime göre, liselerde sorumluluk sınavları ile hazırlık yeterlilik sınavları iki hafta süresince gerçekleşecek. Diğer yandan liselerde sorumluluk sınavlarıyla ilgili düzenlemeye gidildi. Peki, sorumluluk sınavları ne zaman yapılacak? İşte, 2020 sorumluluk sınavı tarihi ve yapılan düzenlemeyle ilgili ayrıntılar.
#Sorumluluk Sınavları Ne ZamanMilli Eğitim Bakanlığı'nın yeni düzenlemesine göre, Anadolu meslek liselerinde daha önce 10'uncu sınıfta yapılan alan ve dal seçimleri artık rehberlik hizmetlerinin ardından 9'uncu sınıflarda yapılacak. İşte, yeni düzenlemeler...
#Milli Eğitim BakanlığıMilli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) yeni düzenlemesine göre, Anadolu meslek liselerinde daha önce 10'uncu sınıfta yapılan alan ve dal seçimleri, artık rehberlik hizmetlerinin ardından 9'uncu sınıflarda yapılacak. Anadolu teknik programlarında 12'nci sınıfta alan ayırımı yapılmaksızın akademik destek şubeleri oluşturulacak. Okullarda öğrencilere, resmi tatil günlerinde puanla değerlendirilecek şekilde ödev verilmeyecek. Liselerde yabancı dil derslerinin her bir sınavı, dinleme, konuşma, okuma ve yazma becerilerini ölçecek şekilde yazılı ve uygulamalı olarak yapılacak. Beden eğitimi, görsel sanatlar, müzik gibi yeteneğe bağlı seçilen derslerde, 10 öğrenci şartı aranmayacak.
#MEBMilli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) yeni düzenlemesine göre, Anadolu meslek liselerinde daha önce 10'uncu sınıfta yapılan alan ve dal seçimleri artık rehberlik hizmetlerinin ardından 9'uncu sınıflarda yapılacak. Anadolu teknik programlarında 12'nci sınıfta alan ayırımı yapılmaksızın akademik destek şubeleri oluşturulacak. Okullarda öğrencilere, resmi tatil günlerinde puanla değerlendirilecek şekilde ödev verilmeyecek. Liselerde yabancı dil derslerinin her bir sınavı, dinleme, konuşma, okuma ve yazma becerilerini ölçecek şekilde yazılı ve uygulamalı olarak yapılacak. Beden eğitimi, görsel sanatlar, müzik gibi yeteneğe bağlı seçilen derslerde, 10 öğrenci şartı aranmayacak.
#MebMilli Eğitim Bakanlığı'nca (MEB) ilkokul ve ortaokul karneleri elektronik ortamda erişime açılacak, liselerde ise ikinci dönem için karne basılı ortamda düzenlenmeyecek. Liselerde "teşekkür", "takdir", "onur" ve "üstün başarı" belgeleri ile diplomalar öğrenciler tarafından teslim alınabilecek. Kovid-19 salgını nedeniyle yığılmalara meydan vermemek için okul müdürlüklerince yapılacak planlama çerçevesinde 22 Haziran'dan itibaren diploma ve belgeler öğrencilere teslim edilmeye başlanacak.
#Milli Eğitim BakanlığıSanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Yıkıcı teknolojilerde çocuklarımızı yetiştirmek istiyoruz. Türkiye'nin 81 ilinde 100 tane Deneyap Atölyesi açıp tasarım kodlama, siber güvenlik gibi yıkıcı teknolojilerde çocuklarımızı yetiştirmek istiyoruz" açıklamasında bulundu.
#Sanayi Ve Teknoloji Bakanı Mustafa VarankBursa OSB ve BOSİAD, sanayicinin ihtiyacı olan nitelikli eleman yetiştiren meslek liselerine yönelik farkındalığı artırmak amacıyla “Güçlü Türkiye İçin Mesleki Eğitim” başlığı altında ‘BOSİAD Mesleki–Teknik Eğitimi Özendirme Projesi’ için düğmeye bastı.
#BursaMilli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk, AA Editör Masası’na konuk oldu. 2023 Eğitim Vizyonu’yla ilgili önemli açıklamalarda bulunan Bakan Selçuk, merkezi sınavda öğrencilerin sürprizle karşılaşmayacağını söyledi. Bakan Selçuk, 'Seneye sınav daha az stresli, ne olduğu belli olan, çocukların neye çalışacağını bildiği bir düzen söz konusu' dedi.
#MEBLise adaylarının önünde LGS ve adrese dayalı yerleştirme dışında bir seçenecek daha var, güzel sanatlar ve spor liseleri. Bu yıl sistemde yapılan değişiklikle özel yetenekle alan liselere girişte, merkezi sınav zorunluluğu kalktı. Bu okullar, yetenek sınavı ve ortaokul başarı puanı üstünlüğüne göre öğrenci kabul edecek.
#Özel YetenekMEB tarafından hazırlanan Trafik Genel Eğitim Planı'na göre, çocuk trafik eğitim parkları yaygınlaştırılacak ve parklarda alanında uzmanlaşmış üniversite mezunu olan veya bu konuda eğitim alanlar sözleşmeli olarak görevlendirilecek. MEB’e bağlı resmi ve özel okul öncesi, ilkokul ve ortaokul öğrencileri, çocuk trafik eğitim parklarında uygulamalı eğitimden geçirilecek. Bisiklet kullanımı eğitimine daha erken yaşlarda başlanarak, ilkokulda öğrencilere öğretilecek.
#Milli Eğitim BakanlığıHürriyet Ankara’nın, kent ile üniversiteyi buluşturan “Ankademi: Şehir ve üniversite” yazı dizisinde Ankara, Hacettepe, Gazi ve ODTÜ’nün ardından Bilkent Üniversitesi’ne konuk olduk. ‘Türkiye’nin ilk vakıf üniversitesi’ unvanlı Bilkent Üniversitesi’nin Rektörü Abdullah Atalar, “Ankara’nın, Türkiye’nin en iyisi olalım değil, dünyanın en iyisi olalım hedefimiz var” dedi.
#Bilkent1 Kasım seçimlerinin ardından, gözler iktidar partisinin seçim vaatlerine çevrildi. Yeniliklerin yapılacağı söylenen alanlardan biri de eğitim. Bu alanda Ak Parti’nin önümüzdeki dönemde yapmayı planladığı yeniliklerden bazıları şöyle: Eğitim Kalite Endeksi hazırlanacak. KPSS’de bütün alanlardaki öğretmen adayları için alan sınavı yapılacak. Eğitim fakülteleri yeniden düzenlenecek, yükseköğretim reformu hayata geçirilecek. ‘Öğretmen Akademisi’ sistemi kurulacak.
#Tam Gün EğitimBilişim araçları veya sosyal medya yoluyla; bölücü, yıkıcı, ahlak dışı ve şiddeti özendiren sesli, sözlü, yazılı ve görüntülü içerikler oluşturan, bunları çoğaltan, yayan ve ticaretini yapan lise öğrencilerine örgün eğitimin dışına çıkarma cezası uygulanacak.
#OrtaöğretimLiselerin hazırlık, 9’uncu sınıflarındaki açık kontenjanlara, eylül ayı sonuna kadar puan üstünlüğü esasına göre nakil ve geçişler bakanlıkça yapılacak. Böylece taban puan uygulaması kaldırıldı. Yazılı sınavlardan sonra başarısız öğrenciler için yapılan sınav tekrarı, dönem sonlarında yapılacak ek bir sınava dönüştürüldü. Ortaöğretim kurumlarında dersler arası dinlenme süresi 10 dakikadan az olamayacak. Seçmeli bir ders, 10 öğrenciyle açılabilecek. Ders seçimi mayıs ayının ikinci haftasından ders kesimine kadar yapılabilecek.