Balık hem tadının verdiği keyif hem de kalp sağlığından beyin fonksiyonlarına saymakla bitmeyen onlarca yararıyla çoğumuz için vazgeçilmez bir besin. Onu haftalık beslenme düzenimize daha sık dahil etmenin en kolay yollarından biriyse ton balığı… Yazarımız Dr. Ayça Kaya güçlü bir magnezyum ve protein kaynağı olduğunu; semizotu, roka, dereotu gibi yeşilliklere katarak dengeli bir öğün hazırlayabileceğimizi söylüyor.
#BalıkOmega-3 yönünden zengin bir besin olan balık, sağlık için çok faydalı. Özellikle de mevsiminde düzenli olarak tüketilmesi öneriliyor. Ancak en yüksek faydayı sağlaması için doğru hazırlanması ve tüketilmesi de önemli. Peki balığın sağlığa faydaları neler? Nasıl tüketilmeli?
#BalıkGrip, soğuk algınlığı ve nezle gibi rahatsızlıklarla baş etmek pandemi nedeniyle bu yıl hiç olmadığı kadar önemli. Koronavirüsle mücadele içindeyken bir de bu hastalıklarla uğraşmamak için vücudumuzun savunma sistemini güçlendirmekte fayda var. Diyet ve beslenme uzmanları Elif Nida Zafer ve Ömür Karamahmut’tan bağışıklık sistemimizi güçlendirecek besin tavsiyeleri aldık. Nörolog Prof. Dr. Derya Uludüz’e de stres seviyemizi ayarlamak ve uykumuzu düzene sokmak için neler yapabileceğimizi sorduk.
#GazetehaberleriEskiden dondurma yalnızca yaz aylarında yenirdi. Anneler çocukları hasta olmasın diye üstüne bir bardak su içirmeden bırakmazdı. Hazır kutu dondurmalar çıktığından beri mertlik bozuldu. Çünkü dondurma yaz kış bulunabiliyor. Ama yine de sadece yaz sıcaklarında deli gibi tüketiliyor.
Bayram'da görümcemin yanına Akçay'a gittik. Son beş dönüşümüz çeşitli sebeplerden dolayı sorunlu olduğu için bu dönüşte de aksilik çıkabilir diye önceden yazımı hazırlamıştım. Sağsalim geldik ama ben o yazıdan vazgeçtim. Deşarj olmak istiyorum. Sizlere ihtiyacım var. Şimdi beni biraz dinlendirin.