Yakın arkadaşım Ugo ile bir şekilde her yıl dünyanın bir köşesinde yollarımız kesişir. Bu yıl baktım kesişecek gibi değil ben kalktım gittim. Balıklarımızı aldık ve ‘kendin pişir kendin ye’ mekânlarına yöneldik. Ancak balıklar pişmeyeceği için ‘kendin ye’ kısmı ile işe başlıyoruz. Sabahın 07.30’u ve biz kaplan sütlerini kaşıklıyoruz. Radyo bangır bangır ‘Peru Salsa’ çalıyor ve teyzemiz dans ederek servis yapıyor. Ugo dayanamayıp dansa kalkıyor, balıkçılar tempo tutuyor. İşte böyle başladı Peru seyahatimiz. Bu hafta başkent Lima’dayız...
#Peru GezisiHava yolculuğu dünya çapında sert sorunlarla karşı karşıya. Bagajların kaybolması çok büyük bir şanssızlık olmaktan çıktı, yolcuların sık yaşadığı bir realite haline geldi. Peki bavullar neden kayboluyor? Yolcular hangi önlemleri alabilir?
#UçakAcısıyla tatlısıyla çok enteresan bir 2017 geçirdik sevgili dostlar. Ben bu yazıda size yılın her ayına denk düşecek şekilde bir muhasebesini sunacağım. İsteyen bu hesabı kendisi için 2018’e de uyarlayabilir. Şimdiden söyleyeyim pişman olmazsınız. Kısa kısa anlatacağım ama yazıların tümünü okumak isteyenler Hürriyet Seyahat’in internet sitesinde 'yazarlar' bölümüne bakabilir.
#Ayhan SicimoğluHiç ummadığım tek taşmış meğerse bu Gent kasabası, yüreğimi yardı... Siz bakmayın kasaba dediğime, 250 bin nüfusu ile Belçika’nın ikinci büyük şehri. Klasik güzellikte bir şehir. 'Leie Nehri'nin iki yakasında, ortaçağdan kalma ve özenle restore edilmiş binalarıyla klasik güzellikte bir şehir. Ben aslında gezmeye değil bir düğüne gittim ama ilk fırsatta kameralarla gidip dalacağım içine ve mutfağına...
#BelçikaPeru, son yıllarda turizmini oldukça hızlı büyütüyor. İstanbul’daki Peru Ticaret Ofisi’nin davetiyle gittiğim Peru’da beni Atatürk büstü ve Türk lokantaları karşıladı. Peru’nun 12 yıldan beri her yıl Lima’da düzenlediği uluslararası Mistura Yemek Festivali’ni 500 binden fazla kişi ziyaret ediyor. Bize örnek olmalı!
#YazarlarGaranti Bankası’nın İspanyol ortağı BBVA, Türkiye’deki müşterilerine çok özel bir yemek deneyimi yaşatmaya hazırlanıyor. Proje kapsamında dünyanın en iyi restoranı seçilen Celler de Can Roca’nın sahibi 3 kardeş ve 40 kişilik ekibi eylülde Garanti Salt’ta özel ve kurumsal bankacılık müşterilerine yemek pişirecek.