Letonya vize isteyen ülkeler arasında yer almaktadır. Umuma Mahsus Pasaport Hamili vatandaşlar, geçerli Schengen vizesi ile Letonya’ya turistik olarak gelebilir ve 90 gün kalabilir. Diplomatik, Hususi ve Hizmet Pasaportu hamili vatandaşlar, 6 ay içerisinde 90 günü aşmamak kaydı ile vizeden muaf tutulmaktadır. İşte, Letonya vize süreçleri hakkında detaylar
#LetonyaRusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Ukrayna’da 24 Şubat 2022’de başlattığı kanlı savaştan üç gün sonraydı. 27 Şubat 2022’de bir pazar günü olmasına rağmen Federal Meclis’te olağanüstü oturum düzenlendi. Başbakan Olaf Scholz, siyasi gelişmelerle ilgili bir ‘hükümet açıklaması’ yaptı.
#ScholzSchengen vizesi, Schengen Bölgesi’ne üye devletlerden herhangi birine seyahat edenlerin seyahat başına turizm veya iş amaçlı 90 güne kadar kalmasına izin veren kısa süreli bir vize... Peki Schengen vize ücreti ne kadar? 2023 yılında Schengen vizesib için beklenen eklenen zam açıklaması geldi. Peki, Schengen vizesi kaç lira oldu, Schengen vizesi nedir, başvuru nasıl yapılır?
#Schengen Vize ÜcretiSchengen vizesi nedir ne nasıl alınır sorularının yanıtı merak ediliyor. Schengen vizesi, Schengen Bölgesi'ne üye olan 26 Avrupa ülkesine özgürce seyahat etme imkânı sağlıyor. Peki Schengen vizesi nedir? Hangi ülkeler Schengen'e üye? Schengen vizesi hakkında bilgiler
#Schengen VizesiNorveç Hükümetinde kalıcı ya da geçici olarak bulunmak isterseniz oturum izni başvurusunda bulunabilirsiniz. Bunun için ülkede hangi amaçlı ikamet edeceğinizi kararlaştırmanız ve ona göre ilerlemeniz gerekir. Eğitim, iş, evlilik, turistik ya da aile birleşimi amacıyla Norveç'e yerleşmek mümkündür. Norveç Hükümetinden oturma izninin nasıl alınacağını ve başvuru şartlarını ayrıntıları ile derledik.
Letonya vizesi başvurudan en fazla 10 iş günü sonrasına kadar çıkmış olur. Fakat çıkacak herhangi bir sorundan yetkililer sorumlu olmayacağı için seyahatten 1 ay önce başvuru yapmak gerekir. Evraklarda çıkabilecek problemler ya da Letonya ile Türkiye resmi tatilleri sebebiyle vizenin çıkma süresi uzayabilir. Letonya vizesinin en hızlı ve en erken kaç günde çıkabileceğini de sizler için derledik.
Letonya konsolosluğuna randevulu ya da randevusuz giderek vize başvurusu yapabilirsiniz. Schengen bölgesinde olan Letonya'ya seyahat etmek isteyen kişilerin Schengen vizesi almaları gerekir. Seyahat etmeden en az 30 gün öncesinde vize başvurusunda bulunarak vize konusunda herhangi bir sorun çıkmasını engelleyebilirsiniz. Letonya konsolosluk randevusu ve ücretleri hakkında ayrıntıları derledik.
Başka bir ülkeye vize almak için geçerli birkaç nedeniniz bulunmak zorundadır. Bu nedenler biri de aile birleşimidir. Letonya ülkesine aile birleşimi vizesi almak için bu nedeninizi sağlam gerekçeler üzerine oturtmanız gerekmektedir. Bunlardan ilki söz konusu ülkede ailenizden bir yakınınızın bulunmasıdır. Böylece Letonya ülkesi için gereken aile birleşimi vizesi başvurusunu yapabilirsiniz. İşte, merak edilenler.
Letonya oturma izni almak için Letonya'da bulunan bir bankaya en az 300 bin Euro yatırım yapılmaktadır. Sonrasında Letonya oturum iznine başvuru yapılabilir. Letonya'dan oturum izni almak için Riga ya da farklı bir şehirden gayrimenkul satın alınmaktadır. Letonya oturma izni nasıl alınır? Şartları nelerdir? Oturma izni başvurusu nasıl yapılır ayrıntıları ile derledik.
Letonya öğrenci vizesi için gerekli evrakları toplamanız ve sonrasında vize başvuru merkezi, konsolosluk ya da büyükelçiliğe başvuru yapmanız gerekir. 90 günden kısa süreli eğitimler için öğrenci ziyaretçi vizesi, daha uzun sürecek eğitimler için öğrenci genel vizesi almanız gerekir. Letonya öğrenci vizesi için sürecin nasıl ilerlediğini de sizler için derledik.
Rusya’ya uygulanan seyahat yasakları nedeniyle havayoluyla Avrupa Birliği ülkelerine erişimleri kesilen Rus turistlerin kara sınırlarından yoğun şekilde giriş yapıp kontrolsüz seyahate olanak veren Schengen bölgesinde istedikleri ülkeye geçmeleri yeni bir tartışma başlattı. Finlandiya’nın başını çektiği bir grup ülke Ruslara turist vizesi verilmesinin durdurulması için bastırıyor.
#RusyaSırbistan Avrupa Birliği üyesi olup olmadığı ile merak edilen ülkeler arasında yer alıyor. Sırbistan, 2006 yılında bağımsızlığını ilan etmesinin ardından 7 Kasım 2007 tarihinde AB ile İstikrar ve Ortaklık Anlaşması imzalamıştır. Peki, Sırbistan Avrupa Birliği üyesi mi? İşte, o konu hakkında detaylı bilgiler
#Sırbistan Avrupa BirliğiRusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırısı tüm şiddetiyle devam ederken, Ukrayna ordusunun gösterdiği direniş nedeniyle Rusya ordusu için işler istenildiği gibi gitmiyor. 2014 yılında 'bitik' denilen Ukrayna ordusu tüm dünyayı şaşkına çeviren direnişini sürdürüyor... Peki ama bu nasıl oldu? Yolsuzluklarla ve yetersizliklerle içten içe çürüyen bir ordu sekiz yılda nasıl dünyanın en büyük ordularından birine kafa tutar hale geldi?
#Ukrayna- Rusya SavaşıUkrayna’da yaşanan savaş koşulları, öğrencilerin yurt dışı eğitim için eğilimlerini de etkiledi. Uzmanlar son dönemde yurt dışı eğitimde Rusya, Ukrayna ve Belarus gibi maddi açıdan daha uygun yerleri seçen öğrencilerin, yeni rotalar belirleyeceğini söylüyor.
#Ukrayna