TÜRKİYE'de, son yıllarda üretim sahası genişleyen, rengi ve kokusuyla alternatif tarımın gözdesi olan lavantada, hasat mevsimi başladı. Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü (TTAE) Müdürü Adnan Tülek, Edirne'de yaklaşık 320 dekar ekili alanda hasadı gerçekleştirilen lavantanın ülke genelinde 2-3 yıl içinde ekiliş alanlarının gelişmesiyle, var olan ihtiyaç açığının kapanacağını ifade etti.
#TTAE Müdürü Doç. Dr. Adnan TülekSon yıllarda kültür turlarına olan ilgi sosyal medyada paylaşılan fotoğrafların etkisiyle daha da artmaya başladı. Tur şirketleri de sosyal medya kullanıcılarının ilgisini çeken gezi noktalarını turlarının içine dahil ediyor. Bu turlara en iyi örneklerden biri ise Rize’deki Gito yaylası. Yaylada, salıncakta çekilen ve sosyal medyadan paylaşılan fotoğrafların ardından bölgeye olan ilgide bir anda patlama yaşandı.
#GazetehaberleriLavanta köyü son yıllarda ziyaretçi akınına uğrayan yerlerden biri haline geldi. Lavanta köyü özellikle fotoğrafçıların dikkatini çekmektedir. Köyde üretilen lavanta suyu, lavanta çayı ve lavanta yağı gibi birçok doğal ürün alıcılarını bekliyor. Peki, lavanta köyü nerede? Lavanta köyüne ne zaman gidilir?
#Lavanta Köyü NeredeIsparta’yı bir cümlede anlatmak gerekse, Türkiye’nin çiçek bahçesi derim. Gülün ve lavantanın başkenti olan şehre yaz gelince, renkler ve kokular saklandıkları yerden çıkıp dört bir yana saçılıyor. Pembesinden sarısına güller, morla yeşili birbirine karıştıran lavanta tarlaları, insana doğanın pozitif enerjisini yüklüyor. Yaz başında yapılan gül hasadı ile sonuna doğru yapılan lavanta hasadı, hem bir festival havası hem de turizm hareketliliği kazandırıyor. Gül ve lavantadan yapılan ürünler, el emeği göz nuru geleneksel üretimin inci taneleri olarak öne çıkıyor. Peki şehre sadece çiçek dermeye mi gidilir? Tabii ki hayır! Buyurun Isparta’yı birlikte gezelim.
#IspartaDoğayla birlikte içimizin de kıpır kıpır olduğu günlerdeyiz. Nisan ayı renkleri ve güzelliği kadar etkinlik bereketiyle de kapımızda. Yemek, müzik, dans, karnaval, hareket… Seyahate çıkmak için bahane yaratmak isterseniz, bu ayın takvimini gözden geçirin.
#Nisan Ayı EtkinlikleriÜlkemiz doğal güzellikleri, tarihi-kültürel dokusu, misafirperver halkı ve turizmde sunulan servis kalitesiyle ön plana çıkıyor. Tüm bu pozitif özelliklerin yanı sıra, sıra dışı festivalleriyle de hem yerli, hem de yabancı turistleri cezbediyor. İşte Türkiye’nin dört bir yanından sıra dışı ve bir o kadar da keyifli festivaller...
#Türkiye FestivaliTÜRKİYE’nin derin tatlı su göllerinden biri olan ve Mars’ın jeolojik yapısına benzerlik gösteren dünyadaki iki noktadan biri olarak kabul edilen Burdur’un Yeşilova ilçesindeki Salda Gölü, kirlilik riskiyle karşı karşıya. Yerli ve yabancı tatilcilerin akınına uğrayan Salda Gölü’ndeki altyapı yetersizliğine dikkat çeken Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, riskin boyutlarını ve çözüm önerilerini Hürriyet’e anlattı.
#Salda GölüMayıstan haziran sonuna dek ‘cemiyet hayatının ünlü simaları’ kamyonet kasalarına doluşup şapkalarına taktıkları güllerle gülümsüyor, pembe yaprakların ortasına yatıp ‘Amerikan Güzeli’ pozları veriyor. Sonra da ağustos başına kadar hasır şapkalı ve sepetli ziyaretçileriyle, Fransa’nın lavanta tarlalarıyla ünlü bölgesi Provence’ın minyatürü oluveriyor. Instagram’ın Türkiye’den son gözdesi açık ara Isparta. Peki treni kaçırmamak için ne yapmalı?
#Isparta