Falda lamba görmek, değişik şekilde yorumlanabilir. Lamba sembolü, anlam bakımında önemli simgeler arasında yer alır. Bundan dolayı sizde falda lamba görmenin ne anlama geldiğini öğrenebilir, sembol hakkında fikir sahibi olabilirsiniz. Falda lamba görmek ne demek? Kahve falında lamba cini çıkması anlamı nedir detayları ile derledik.
#Kahve FalıGüney Afrika'da Covid vaka sayıları 200’lerden bir anda 10 binlere kadar çıktı. Vefat edenlerin sayısı da her geçen gün artıyor. Omicron artık yavaş yavaş baskın varyant olma yolunda hızla ilerliyor. Peki ülkedeki Türkler neler yaşıyor? İşte Güney Afrika’daki son durum…
#KoronavirüsLambda sensörü araçlarda yer alan ve bir diğer ismiyle de oksijen sensörü olarak bilinen bir parçadır. Kelime İngilizceden çevrilerek dilimize girmiştir. Otomobilin yedek parçası olan bu parça elektronik bir cihazdır. Aynı zamanda bir ölçüm aletidir. Ölçümü yaptıktan sonra bu oranı iletmekle sorumludur. Lambda sensörü nedir, ne işe yarar ve arızası nasıl anlaşılır, lambda sensörü arızasının belirtileri nelerdir detayları ile derledik.
#Lambda SensörüDünya Sağlık Örgütü (DSÖ) koronavirüsün yeni bir versiyonunu varyantlar listesine ekledi. Adı B.1.621 olarak da bilinen 'Mu' varyantı…Ne kadar tehlikeli, hangi ülkelerde görülüyor, aşılara karşı daha mı dirençli, ülkemizde görüldü mü? İşte 8 SORU 8 YANIT...
#Mu VaryantıPandeminin bir buçuk yılı aşkın süredir devam etmesi sebebiyle hayatımıza giren yeni kelimelerden biri de varyant oldu. Özetle varyant, virüsün mutasyona uğramış haline deniyor. Şu ana kadar gelişen mutant virüslere karşı PCR tanı kitleri ve aşıların etkisi hâlâ güçlü. Ancak Dr. Sevgi Salman Ünver “Virüs için, bulaştığı her insan mutasyon geçirmek için bir şanstır. Tam da bu nedenle hızlı, yaygın ve etkin bir aşılamayla virüsün şansını azaltmak gerekir” diyor.
#GazetehaberleriDelta varyantından daha bulaşıcı ve ölümcül olduğu düşünülen Lambda varyantı yayılmaya devam ediyor. 30'un üzerinde ülkede görülen Lambda ile ilgili bilim insanlarından beklenen açıklama geldi. Uzmanlar Lambda'nın en belirgin 3 belirtisini açıklarken aşı olmasına rağmen daha bulaşıcı olan varyantlar yüzünden koronavirüse yakalananlarda en sık görülen 5 semptom açıklandı. Tek doz aşı olanlarda en sık rastlanan 5 semptom, baş ağrısı, burun akıntısı, boğaz ağrısı, hapşırma ve öksürük olarak sıralandı.
#DünyaKoronavirüs Bilim Kurulu bugün 16.30'da Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında toplandı. Covid-19'a karşı sürdürülen aşı seferberliğinin ele alındığı toplantıda dünyayı paniğe sevk eden Delta, Lambda gibi varyantlar başta olmak üzere corona virüsüyle ilgili gelişmeler değerlendirildi. Toplantı sonrası Bakan Koca açıklamalarda bulundu
#Bakan KocaKoronavirüs Bilim Kurulu bugün 16.30'da Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında toplandı. Covid-19'a karşı sürdürülen aşı seferberliğinin ele alındığı toplantıda dünyayı paniğe sevk eden Delta, Lambda gibi varyantlar başta olmak üzere corona virüsüyle ilgili gelişmeler değerlendirildi. Toplantı sonrası Bakan Koca açıklamalarda bulundu. Koca, konuşmasında "Aşılamada istediğimiz ivmeye henüz ulaşmamış illerimiz için yeni uygulamalarımız olacak" ifadesini kullandı.
#Fahrettin KocaHindistan merkezli Delta varyantı dünyayı paniğe sevk ederken, korkutucu bir mutasyon haberi de Peru'dan gelmişti. 31 ülkede tespit edilen Lambda varyantı alarm zillerinin bir kez daha çalmasına yol açarken, bilim insanlarından sevindirici bir haber geldi. Son dönemin en baskın varyantı konumundaki Delta için ise İsrail'den kötü bir haber geldi.
#DünyaBilim Kurulu Toplantısı ile koronavirüs salgınında son durum ele alınıyor. Delta varyantının ardından Peru'da ortaya çıkan ve 30 ülkeye yayılan Lambda varyantı dünyada tedirginliğe yol açarken milyonların gözü Bilim Kurulu kararlarına çevrildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında gerçekleşecek olan Bilim Kurulu Toplantısı'nda yaygınlaşan varyantlara yönelik yeni tedbirlerin alınıp alınmayacağı merak konusu oldu. Bu hafta yapılması beklenen kritik toplantının gündeminin yerli aşı çalışmaları ve aşılama takviminin oluşturması bekleniyor. Peki, Bilim Kurulu Toplantısı ne zaman yapılacak? İşte, Bilim Kurulu Toplantısı'nın tarihi hakkında bilgiler.
#Bilim Kurulu Toplantısı Ne ZamanHindistan merkezli Delta varyantı dünyayı paniğe sevk ederken, korkutucu bir mutasyon haberi de Peru'dan gelmişti. 31 ülkede tespit edilen Lambda varyantı alarm zillerinin bir kez daha çalmasına yol açarken, bilim insanlarından sevindirici bir haber geldi.
#Delta VaryantıKoronavirüs (Kovid-19) salgınında alınan tedbirler ve aşılama kampanyalarıyla azalan vaka ve ölüm sayıları dünya genelinde yeniden yükseliş trendinde. Bunun en büyük nedeni olarak varyantlar gösteriliyor. Dünya Hindistan'da ortaya çıkan Delta'nın şokunu atlatamadan bir kötü haber de Peru'dan geldi.
#DünyaDelta varyantı ardından Peru'da ortaya çıkan ve 30 ülkeye yayılan lambda varyantı da paniğe neden oldu. Lambda varyantının delta varyantından daha bulaşıcı olduğunu belirten uzmanlar, aşının etkisi üzerinde ise kesin bir yargıya varmış değil. Zira bu varyantın diğer varyantlara göre daha karmaşık bir şekilde mutasyona girmiş olması bilim insanlarının elini bir hayli güçleştiriyor. Peki, lambda varyantı nedir, Türkiye’de görüldü mü? İşte Lambda varyantı ile ilgili bilinenler...
#Lambda VaryantıYunan Alfabesinin kökeni MÖ 8. yüzyıla kadar uzanır. Bu eski ve köklü alfabenin kullanımı ve özellikleri pek çok insan için merak konusu olmaktadır. Peki Yunan alfabesi nedir, kaç harf ve özellikleri nelerdir? Yunanca alfabe harfleri yazılışı, okunuşu ve sırası nedir? Yunan alfabesiyle ilgili merak edilenleri derledik.
Amazon Web Services (AWS) tarafından geçen yılın Aralık ayı başında Las Vegas'ta düzenlenen re:Invent etkinliği, binlerce geliştiriciyi bir araya getirdi; yeni fikirler tartışıldı; 2020 yılına ışık tutuldu. Hürriyet olarak yakından takip ettiğimiz re:Invent etkinliğinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Amazon Türkiye Ülke Müdürü Yinal Özkan, 'Türkiye’ye çok inanıyoruz ve çok ciddi yatırımlar yapıyoruz' dedi ve önemli açıklamalarda bulundu.
#Yinal ÖzkanAmazon Web Services (AWS) tarafından düzenlenen re:Invent etkinliği, binlerce geliştiricinin yanı sıra AWS altyapsını kullanan veya ilgi duyan girişimlere de ev sahipliği yaptı. Bunlardan biri de Türk girişimcilerin kurduğu Opsgenie isimli yazılım şirketi. Söz konusu işletmede yazılım mühendisi olarak çalışan ve aynı zamanda AWS Community Hero seçilen Serhat Can ile bir araya geldik ve hem etkinliği konuştuk, hem de ortamın sunduğu fırsatları masaya yatırdık.
#AWS