Osmanlı devleti farklı coğrafyalarda yüzyıllarca hakimiyet süren bir imparatorluk olmaktadır. Osmanlı devletinde hükümdarlar bilim ve sanat alanında çalışanları desteklemiş ve onların çalışmalarına katkıda bulunmuşlardır. Lagari Hasan Çelebi de Osmanlı devleti zamanında yaşamış olan önemli bir bilim adamı olarak ifade edilmektedir. Peki, Lagari Hasan Çelebi neyi buldu ya da icat etti? Lagari Hasan Çelebi buluşları ve bilime katkıları neler olmaktadır? İşte, Lagari Hasan Çelebi ve buluşları hakkında detayları derledik.
#SözlükArkeoloji Müzesi eserlerinin nakledileceği Atatürk Havaalanı’nda geçen hafta yangın çıkmıştı. Havaalanı gibi yerlerde bu tarz koleksiyonların korunmasının tesadüfe bırakılması mümkün değildir. Acilen açılacak İstanbul Arkeoloji Müzesi’nin şimdikinden ayrı bir alanda kurulması kaçınılmazdır.
#YAZARBaykar Teknik Müdürü ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, "Ukrayna ile türbin motorları konusunda iş birliği yapılacak. Akıncı İnsansız Hava Aracı'nda kullanacağımız motorların ortak üretimi, Türkiye'de üretimi söz konusu. Birbirini tamamlayan yeteneklere sahip 2 farklı ülke olarak görebilirsiniz. O yüzden bu iş birliği her iki ülke açısından çok olumlu sonuçlar doğuracak. Savunma sanayisinde ülkemiz son 15 yılda millileşme vizyonuyla büyük bir atılım yaşadı. Yerlilik oranı yüzde 15'lerdeyken yüzde 65'lere kadar çıktı. Bu Bayraktar TB2'de yüzde 93" açıklamasında bulundu.
#Selçuk BayraktarSAHA İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Bayraktar, "Parasını ödemeye hazır olduğumuz halde bize SİHA vermediler, sattıkları İHA’ların bakım idamesinde sıkıntı yaşattılar. Şimdi artık yüzde 93 gibi yüksek bir yerlilik ile tasarladığımız İHA’larımız var. SAHA İstanbul, Türkiye’nin en büyük, Avrupa’nın 2. büyük sanayi kümelenmesi. Savunma sanayi projeleri, yerli tedarikçilerin teknoloji üretme kabiliyetini artırdı, maliyetleri azalttı" açıklamasında bulundu. Genel Kurul sonucunda, SAHA İstanbul’un yeni başkanı yine Haluk Bayraktar oldu.
#Haluk BayraktarTürkiye İnovasyon Haftası’nda konuşan Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii (SSB) Başkanı İsmail Demir, “Vizyoner Genç portalına lütfen girin. Orası artık sizlerin buluşma noktası. Bir projeniz varsa, iş başvurusu yapacaksanız, staj yapacaksanız, bir fikriniz varsa hepsi orada” dedi.
#GazetehaberleriTUSAŞ Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil “TUSAŞ olarak yılda yaklaşık 1 milyar dolar Ar-Ge’ye para harcıyoruz. Önümüzdeki 10 yıl boyunca artarak devam edecek. Yılda bin mühendis işe alıyoruz, 3 bin 600 mühendisimiz var. 10 bin mühendise gidiyoruz” dedi.
#Temel KotilTürkiye'nin acil görüntü ihtiyacını düşük maliyetlerle karşılayacak ilk milli mikro uydu Lagari'nin üretimi bu yıl tamamlanacak. Yüksek Çözünürlüklü Mikro Yer Gözlem Uydusu Geliştirilmesi Projesi kapsamında geliştirilen Lagari'nin, gelecek yılın ikinci yarısında fırlatılması planlanıyor.
#Lagari