Bahar aylarında ortaya çıkan kuzugöbeği mantarı, besin değeri ve sağlığa faydalarıyla oldukça dikkat çekiyor. Diyetisyen Deniz Zünbülcan, genellikle Ege, Akdeniz, Karadeniz bölgelerinde ilkbaharda orman, bahçe, çayır gibi alanlarda yetişen kuzugöbeği mantarının faydalarını paylaştı.
#Kuzugöbeği MantarıFransız mutfağının önemli bir öğesi olan kuzugöbeği mantarı ekonomik değeri olan ve pek çok gurme tarafından tercih edilen lezzetli bir tür olarak dikkat çekiyor. Türkiye'de de üretimi başlayan kuzugöbeği mantarı faydaları ve fiyatı da merak konusu oldu. Peki, kuzugöbeği mantarı ençok nerede bulunur, kaç para? İşte kuzugöbeği mantarı faydaları hakkında bilgiler...
#Kuzugöbeği MantarıOldukça besleyici olan kuzugöbeği mantarı, bahar aylarında yetişiyor. Besin ögesi içeriği oldukça güçlüdür. Sağlığa faydalarıyla dikkat çeken bu besin, mantar çeşitleri arasında en fazla demire sahip olanıdır. Peki kuzu göbeği mantarının faydaları nelerdir? Tüketirken bunlara dikkat...
#Kuzugöbeği MantarıKuzu göbeği mantarı, bahar aylarında ortaya çıkan şifalı, doğal ve besleyici bir mantar çeşididir. Bu mantarlar, tek tek küçük mantarlar olarak yetiştirilir. Genellikle de kuzugöbeği mantarı; Akdeniz, Karadeniz ve Ege kıyılarında Mart ve Mayıs aylarında yetiştirilir. İşte Kuzu göbeği hakkında merak edilen tüm detaylar.
#Kuzu Göbeği Mantarı Nedir?Antalya’nın Kaş ilçesinde kuzugöbeği mantarı sezonu başladı. B1, B2 ve C vitaminleri ile yüksek oranda kalsiyum, sodyum ve potasyum gibi mineraller içeren Kuzugöbeği vücudun direncini artıran ve dinç kalmasını sağlayan özelliğiyle ilgi görüyor. Bahar aylarının gelmesiyle birlikte çıkan mantar, kilogramı 150-200 TL arasında alıcı buluyor.
#MantarKuzugöbeği, toplanma mevsiminin gelmesiyle birlikte gözde besin kaynakları arasında yer almaya başladı. Zor bulunması dolayısıyla değerli olan Kuzugöbeği, kilosu yüz liraya kadar alıcı bulabiliyor. Peki, Kuzugöbeği'nin özelliği nedir? İşte, o mantar türü hakkında bazı bilgiler
#Kuzugöbeği