Güncelleme Tarihi:
Kuzugöbeği mantarı, görüntüsüyle şaşırtan, faydalarıyla kendisine hayran bırakan bir lezzet. Aynı zamanda dikkat edilerek tüketilmesi gereken yiyeceklerden biri. Tadı, kırmızı etle yarışır proteini ve birçok faydasıyla hayran olunası kadar nefis bir yiyecek.
Dünyaca tanınan ve ekonomik değeri olan kuzugöbeği mantarı Ege, Akdeniz ve Karadeniz'in kıyı bölgelerinde; çam, akçaağaç, kayın, fındık gibi ağaçların altında yetişiyor. Anadolu'nun birçok yerinde şifa kaynağı olarak tüketilen kuzugöbeği mantarı, Kazdağları’nda birçok köylünün önemli geçim kaynakları arasında yer alıyor. Özellikle Fransa, Almanya, Belçika, İspanya, İsveç ve Norveç gibi ülkelere ihraç ediliyor, bu ülkelerde de bolca tüketiliyor.
Tüketmeden önce kuzugöbeği mantarı ve benzeri ürünlere alerjiniz olmadığından emin olmanız gerekir. kuzugöbeği mantarı alerjik reaksiyonlara neden olabilir, bu yüzden dikkatli olunmalıdır. Her besinde olduğu gibi kuzugöbeği mantarı da tek öğünde çok miktarda yenmemelidir.