Biryani tarifi, alışılmış lezzetlerinden dışında farklı şeyler arayanlar için nefis bir alternatif. Hindistan mutfağına ait olan bu lezzet, et veya balıkla hazırlanıyor. Bildiğimiz pilavlardan farklı olarak hazırlanan biryani, içerisindeki baharatlarla da lezzetini katlıyor. Sofranızda farklı bir lezzete yer vermek isterseniz, biryani tarifi ve yapım aşamaları hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...
#Biryani TarifiMasterChef eleme adayları, dün gece belli oldu. Haftanın ikinci dokunulmazlık oyunu ile seyirci karşısına çıkan MasterChef Türkiye'nin son bölümünde, kırmızı takım ve mavi takım Hint yemeklerini yapmak için mücadele verdi. Dünya mutfağından özel menünün yapıldığı gecede takım dokunulmazlığını mavi takım kazanırken, kırmızı takımda oynanan bireysel dokunulmazlığın ardından iki isim eleme potasına girdi. Öte yandan, Barış ve Burak'la tartışma yaşayan Fatma Nur'un tüm takımın kendi ismini yazacağını söylemesi dikkat çekti. Peki, MasterChef'te eleme adayı kimler oldu, kim kazandı? İşte, dün gece potaya giren yarışmacılar.
#MasterchefBiryani, Hint mutfağının tanınmış lezzetlerinden biri. Baharatlı pilav ve lokum gibi kuzu etinin bir araya geldiği bu lezzetin tadına doyum olmuyor. Çeşitli baharatların kullanıldığı Biryani pilavı tavuk eti ile de hazırlanabiliyor. Peki Biryani nasıl yapılır? İşte Biryani tarifi ve malzemeleri... Şimdiden afiyet olsun...
#Biryani TarifiAynı zamanda biriyani, biriani, birani veya briyani olarak da bilinen biryani, Hint mutfağında yer alan karışık bir pirinç yemeğidir. Daha sonra yarı pişmiş pirinç ile ayrı ayrı birleştirilerek köri karıştırılarak karşılaştırılabilir. Peki, biryani nasıl yapılır, biryani yaparken gerekli malzemeler neler? İşte, biryani tarifi
#Biryani