YAVUZ Sultan Selim’in Mısır seferinin ardından İstanbul’a getirilen, sonraki dönemlerde sayısı sürekli artarak paha biçilmez bir hazine haline gelen “Kutsal Emanetler”, 500 yıldır korunduğu ve sergilendiği Topkapı Sarayı’ndaki Has Oda’da, ramazan ayında daha çok ziyaretçi görüyor.
#Kutsal Emanetler SergisiŞIRNAK'ın İdil İlçesi'nde ‘Kutlu Doğum Haftası' etkinlerinde İdil Eğitimkciler Derneği'nin düzenlediği ‘Kutsal Emanetler Sergisi’ Anafartalar İlköğretim Okulu önünde açılırken, serginin duyuru ve afişleri okulun bahçesini çeviren tel örgülere asıldı. Dağıtılan broşür ve afişlerde Fethullah Gülen’in ‘Medine’nin Gülü’ adlı şiiri de yer aldı.
ŞIRNAK'ın İdil İl?esi'nde 'Kutlu Doğum Haftası' etkinlerinde İdil Eğitimkciler Derneği'nin düzenlediği 'Kutsal Emanetler Sergisi' Anafartalar İlköğretim Okulu önünde a?ılırken, serginin duyuru ve afişleri okulun bah?esini ?eviren tel örgülere asıldı. Dağıtılan broşür ve afişlerde Fethullah Gülen'in 'Medine'nin Gülü' adlı şiiri de yer aldı.
Şehirde artık önümüz, arkamız, sağımız, solumuz Arap turist. Tatil için Türkiye’yi ve özellikle de İstanbul’u tercih eden Arapların sayısında son yıllarda büyük artış var. Peki Araplar bu şehri neden bu kadar seviyorlar? İstanbul’da kendilerini ne kadar rahat ve özgür hissediyorlar? En çok nerelere gidiyorlar, hangi müzeleri, hangi alışveriş merkezlerini tercih ediyorlar? İşte bu soruların cevabını Taksim’den Büyükada’ya kadar şehrin dört bir yanına yayılmış Araplara sorduk. Ortaya tek bir yanıt çıkmadı. Çünkü onlar da tek tip insanlar değil. Ancak birleştikleri bir nokta var. “Biz Türkiye’yi çok seviyoruz ama burada bize kaba davranılıyor ve Türklerin yüzü gülmüyor” diyorlar.
#Arap Turist