Sağlıklı bir sebze olmasıyla dikkat çeken kuşkonmaz, son zamanlarda en çok aranan tariflerden biri olmaya başladı. Marketlerden sonra yavaş yavaş semt pazarlarında da yerini alan kuşkonmaza siz de sofralarınızda yer vermek istiyorsanız, en güzel, en pratik kuşkonmaz tarifini paylaşıyoruz. İşte, kuşkonmaz nasıl yapılır sorusunun püf noktalarıyla yanıtı…
#Kuşkonmaz TarifiKuşkonmaz tam bir sağlık deposu olmasına rağmen mutfaklarımızda çok fazla yer bulabilmiş bir sebze değil ne yazık ki… Ancak kapısı farklı lezzetlere açık olanlar yavaş yavaş kuşkonmazı da hayatına sokmaya başladı. Siz de onlardansanız muhtemelen “Kuşkonmazı nasıl temizlerim, nasıl pişiririm?” diye düşünüyorsunuzdur. Sizin için kuşkonmaz ayıklamanın ve pişirmenin inceliklerini araştırdık. İşte tariflerimizle birlikte püf noktalarımız…
#Kuşkonmaz Nasıl YapılırSağlıklı et yemeklerinden airfryer hindi tarifi pratik bir sunumla sofralarınıza geliyor. Akşama ne pişirsem diye düşününenlere, kısa sürede hazırlanan hem sağlıklı hem pratik airfryer'da hindi fileto tarifi ve yapım aşamaları...
#Airfryer'da HindiSevgili lezzetsever dostlarım, bu hafta sizi kokusu ve tadıyla baş döndüren kiş tarifi ile Fransa mutfağına konuk etmek istiyorum. Her ne kadar Fransız mutfağının yıldızı olsa da dünya mutfağının da zirvesine yerleşmeyi başaran bu tuzlu bir tart türü olan “quiche”, dilimizde “kiş” olarak karşılık buluyor.Fransa’nın hem kahvaltı hem de yemek kültüründe önemli bir yere sahip olan bu lezzet, bizim için de özellikle son dönemlerde çay saatlerinin en keyifli eşlikçisi olarak kabul görüyor. Kişin dünya üzerinde et, peynir ve deniz ürünleri ile yüzlerce farklı çeşidi yapılsa da benim favorim her zaman sebzeliden yana oluyor. Damak zevkine göre ister sıcak ister soğuk olarak servis edilebilen bu tarifte en büyük görevi ise hamuru üstleniyor. Öyle ki kiş hamuru, iç malzemeye taban oluştururken, tarifin de tart formunu almasını sağlıyor. Benim bu tarifimde kiş hamurumun başrolünü lazanya üstleniyor. Türk mutfağının geleneksel börek kültürüne alternatif olarak doğan bu lezzet, ülkemizde çay saatlerinin yanı sıra kahvaltılarda, öğle yemeklerinde, akşam öğünlerinde hatta kutlama sofralarında dahi keyifle servis edilebiliyor.
#Kiş TarfiİSTANBUL Yenileniyor Güçlendirme Projesi Tanıtım Toplantısı'nda konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "İstanbul'da yaşayacağımız böylesi depreme hazırlıksız yakalandığımız anda ne yazık ki ekonomik anlamda bir diz çökme süreci yaşayabiliriz. Milletimize bunu yaşatmayacağız. Bu bir milli güvenlik sorunu haline gelebilir. Bir an önce yola çıkmak zorundayız" dedi.
#İSTANBULYazdan sonbahara geçişte ani sıcaklık değişimleri ve okulların açılması bağışıklık sistemini etkileyen faktörlerin başında geliyor. Beslenme Uzmanı ve Diyetisyen Bürge Köker,“Mevsim geçişlerinde yapılan en büyük beslenme hataları kişilerin abur cubur gibi yüksek kalorili besin seçimi yapmaları ve gece yemek yenilmesi. Bu nedenle gün içinde doğru ve sağlıklı beslenmeli ve vücudunuzu aç bırakmamaya gayret etmelisiniz” diyor.
#Diyetisyen Bürge Köker21 Mart gündönümüyle resmi olarak bahar başladı yarım küremizde... Her ne kadar karla tam olarak vedalaşmamış bölgelerimiz olsa da mutfağa taze bakla, enginar, kuşkonmaz girdiyse cemreler düşmüşçesine bir bahar havası yaşanır mutfağımda... Baharın tazeliğini tabaklarımıza taşıyacak pratik önerilerim var.
#EnginarPandemi ile birlikte ‘sağlıklı beslenmenin ve bağışıklık sistemini destekleyici besinler tüketmenin’ ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anladık. “Sağlıklı besinler nelerdir?”, “Günlük tükettiğimiz gıdaları daha sağlıklı hale getirmek için neler yapabiliriz?” soruları ise en çok araştırılan konular arasında. Gelin biz de bugün yaşamımızı sürdürmek için ihtiyaç duymadığımız ancak hastalıklara karşı koruyucu etki gösteren fito besinlerin ne olduğuna ve bu besinlerle hazırlanmış detoks tariflerine bir göz atalım...
#SağlıkKuşkonmaz içerisinde barındırdığı zengin vitamin ve mineraller sayesinde 'bitkisel bir antibiyotik' olarak biliniyor. Izgarada kısa süre pişirip etin ya da balığın yanında servis edilen kuşkonmaz, çorbalara da çok yakışan bir sebze. Peki, kuşkonmaz çorbası nasıl yapılır? İşte kuşkonmaz çorbası tarifi...
#KuşkonmazKuşkonmaz çiçeği rüzgar akımının olan yerlerde zarar görebilen bir çiçektir. Bu sebeple böyle yerlerden uzak tutulması gereken bir bitkidir. Kış aylarında ise bu çiçeğin bulunmakta olduğu ortam sıcaklığının 14 ile 15 derecenin altına düşmemesi önemlidir. Sizin için Kuşkonmaz çiçeği nedir ve bakımı nasıldır? Kuşkonmaz çiçeği anlamı, özellikleri, faydaları ve yetiştiriciliği derledik.
#Kuşkonmaz ÇiçeğiOrta Asya'da sıkça tüketilen bir bitki olan kuşkonmaz, ülkemizde henüz çok bilinmese de faydaları ile dikkat çekmeyi başarıyor. Ülkemizin bulunduğu iklim koşulları, kuşkonmaz yetiştiriciliğini mümkün kılıyor. Kuşkonmaz, yabani olarak pek çok farklı bölgede yetiştirilmeye uygun ve şifa deposu bir bitkidir. Kuşkonmaz tohumu nasıl ve zaman ekilir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
Son zamanlarda en çok aranan diyet listelerinin başında gelen alkali diyeti, zayıflamak için tercih edilen sağlıklı bir yöntem. 3 ya da 4 hafta süren alkali diyetinde amaç; bir yandan kilo kaybını sağlarken diğer yandan da vücutta sağlık açısından dengeyi sağlayabilmektir. Peki, alkali diyeti nedir? Alkali beklenme şekli nasıl uygulanır? İşte, alkali içeren besinlerin listesi.
#Alkali DiyetiHint okyanusu iklimine uygun olan Ejderha kanı ağacı, her mevsim yeşil kalabilen bir ağaç türüdür. İnsan sağlığına faydaları ile bilinen bu ağaç, yaralandığı zaman gövdesinden kırmızı bir sıvı akar. Bu nedenle ağaca ejder ağacı, çıkan sıvıya ise ejderha kanı denmiştir. Ejderha kanı ağacı nedir, nerede ve nasıl yetişir? Sizler için derledik.
Kış aylarında vücudumuzun direnci azalıyor ve hastalıklara yatkın hale geliyor. Özellikle soğuk algınlığı ve grip vakaları artıyor. Uzmanlar, bu dönemde soğuk algınlığı ve gribe karşı dengeli ve yeterli beslenmeye özen gösterilmesi gerektiğini belirtiyor. Peki bu süreçte hangi besinler tüketilmeli?
#GripAkdeniz çevresindeki ülkelerin mutfaklarına sıkça kullanılan bottarga, özetle dışı balmumuyla kaplanmış balık yumurtasının İtalyanca ismidir. Kefal ya da orkinos balıklarla yapılan ve mumlu havyar olarak da bilinen bottarga, çok yoğun aroması nedeniyle az miktarda kullanılsa da benzersiz bir lezzete sahiptir. Peki bottarga nasıl yapılır, nasıl kullanılır? İşte merak ettikleriniz…
#Bottarga NedirHem süs hem sebze olarak kullanılan kuşkonmaz, özellikle et yemeklerinin yanına çok yakışan lezzetlerden biri. Kuşkonmazı haşlama yöntemiyle, ızgarada, mangalda ya da tavada pişirerek tüketebilirsiniz. İşte, ‘kuşkonmaz nasıl temizlenir?’, ‘kuşkonmaz nasıl pişirilir?’ sorularının yanıtı
#Kuşkonmaz NedirÇok eskiçağlarda kendi doğal ortamından alınıp taze sürgünleri için yetiştirilmeye başlanan sebze kuşkonmaz, Eski Yunan ve Romalılar'dan beri çok sevilen değerli bir besin kaynağıdır. Genel bir inanış olarak kuşkonmazın afrodizyak bir besin olduğu düşünülür. Peki, kuşkonmaz nasıl pişirilir?
#Kuşkonmaz NedirYöresel ürünleri tüketiciyle buluşturmayı hedefleyen festivallere bir yenisi eklendi. Geçen hafta ilki düzenlenen Bodrum Acı Ot Festivali bundan böyle her yıl martta Ortakent’te tezgâh açacak. Festivali gezdik, Bodrum’un en lezzetli ve şifalı otlarını derledik.
#Bodrum Acı Ot FestivaliShatavari, kadın sağlığı için önemli bir etkiye sahiptir. Anne sütü üretimi, menopoz, hazımsızlık ve adet sancısı gibi durumlarda kullanılan Shatavari, birçok kişinin merak ettiği bitki türü oldu. Cinsel gücü arttırıcı etkiye de sahip olan Shatavari, faydaları arasında mide koruyucu özelliğini de barındırmaktadır. Peki, Shatavari nasıl tüketilmelidir? İşte, Shatavari'nin merak edilen faydaları
#Shatavari