Hem süs hem sebze olarak kullanılan kuşkonmaz, özellikle et yemeklerinin yanına çok yakışan lezzetlerden biri. Kuşkonmazı haşlama yöntemiyle, ızgarada, mangalda ya da tavada pişirerek tüketebilirsiniz. İşte, ‘kuşkonmaz nasıl temizlenir?’, ‘kuşkonmaz nasıl pişirilir?’ sorularının yanıtı
#Kuşkonmaz NedirÇok eskiçağlarda kendi doğal ortamından alınıp taze sürgünleri için yetiştirilmeye başlanan sebze kuşkonmaz, Eski Yunan ve Romalılar'dan beri çok sevilen değerli bir besin kaynağıdır. Genel bir inanış olarak kuşkonmazın afrodizyak bir besin olduğu düşünülür. Peki, kuşkonmaz nasıl pişirilir?
#Kuşkonmaz NedirMustafa Kemal Atatürk, hayata gözlerini yummadan önce yaverinden daha önce hiç tatmadığı bir yiyecek olan Enginar istemiştir. Bazı söylentilere göre İzmir'den, bazı söylentilere göre de Hatay'dan özel olarak getirilen Enginarı maalesef Mustafa Kemal Atatürk tadamadan vefat etmiştir.
#EnginarHenüz mutfakta acemiyseniz ve becerilerinize pek fazla güvenmiyorsanız, somon pişirmek gözünüzde büyüyebilir. Aslında somon, en kolay pişen balık türlerinden biridir. Sadece kendinize en uygun yöntemi bulmanız gerekir. İşte içlerinden size hitap edeni seçebileceğiniz 4 pişirme önerisi…
#SomonKuşkonmaz tam bir sağlık deposu olmasına rağmen mutfaklarımızda çok fazla yer bulabilmiş bir sebze değil ne yazık ki… Ancak kapısı farklı lezzetlere açık olanlar yavaş yavaş kuşkonmazı da hayatına sokmaya başladı. Siz de onlardansanız muhtemelen “Kuşkonmazı nasıl temizlerim, nasıl pişiririm?” diye düşünüyorsunuzdur. Sizin için kuşkonmaz ayıklamanın ve pişirmenin inceliklerini araştırdık. İşte tariflerimizle birlikte püf noktalarımız…
#Kuşkonmaz Nasıl Yapılır