Yaz sebzeleri denince akla ilk gelenlerden biri de bamya. Sevmeyenin hiç sevmediği ama sevenin de vazgeçemediği bu lezzeti sadece yaz aylarında değil dört mevsim doğal haliyle tüketmek için yapabileceğiniz iki şey var: Birincisi bamyaları derin dondurucuda saklamak, ikincisi de kurutmak. Eğer siz tercihinizi ikinciden yana kullandıysanız ve kuru bamya yemeği pişirmek istiyorsanız, dikkat etmeniz gereken bazı detaylar var. İşte kuru bamya yemeğinin püf noktaları…
#Sebze Yemeği TarifleriDüğünlerde, bayramlarda, köy hayırlarında yaygın olarak yapılan keşkek MasterChef yarışmasıyla yeniden aranan tarifler arasında yerini aldı. Maharet gerektiren keşkek tarifi püf noktaları izleyiciler tarafından merak konusu edildi. Peki, MasterChef keşkek nasıl yapılır? İşte, orjinal keşkek tarifi, malzemeleri ve yapılışı...
#Masterchef KeşkekBamya yaz aylarının en sevilen sebzelerinden. Sağlık deposu olan bamyayı tazeyken dondurucuya atarak ya da kurutarak kış ayları için de saklayabilirsiniz. Bamyayı tek başına pişirebileceğiniz gibi güveç gibi tariflerde de kullanabilirsiniz. Ancak bamya temizlerken dikkat edilmesi gereken birkaç nokta mevcut. Peki bamya nasıl temizlenir? Bamya limonlu suda bekletilir mi? İşte zeytinyağı bamya yemeği tarifi
#Bamya Nasıl Temizlenir