Kurban Bayramı'nda elde edilen etlerin muhafaza edilmesi için buzdolapları ve dondurucular hayati öneme sahip. Ancak bu dönemde sıkça karşılaşılan sorunlardan biri de buzdolabının yeterince soğutmaması veya çalışmamasıdır. Buzdolabının soğutmaması ve işlevini kaybetmesinde ise yapılan bazı hatalar ön plana çıkmaktadır. İşte, sıklıkla yapılan hatalar ve bu sorunun nedenleri ve çözüm yolları hakkında detaylı bilgiler
#Kurban BayramıCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki “2024-2025 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni'nde açıklamalarda bulundu. İstanbul Fatih'teki vahşete tepki gösteren Erdoğan, "Cuma günü iki genç kızımız vahşi cinayete kurban gitti. Ailelerine baş salığı diliyorum. Fail de mağdur da gençlerimizden oluşuyor. Bu hadiselerin önüne geçecek adımları atmazsak batılı ülkelerin sorunları ile bizim de yüzleşmemiz kaçınılmazdır." dedi.
#Recep Tayyip ErdoğanKurban Bayramı boyunca et ağırlıklı olarak beslenmenin ardından 'Bayram sonrası beslenme nasıl olmalı?' sorusu sağlıklı beslenme açısından büyük önem taşıyor. HÜRRİYET ve LEZİZZ bu süreçte dengeli ve düzenli beslenmenin metabolizmayı toparlamaya yardımcı olacağının önemine Şef Rüzgar SÜNBÜL dikkat çekti.
#Bayram Sonrası BeslenmeDaha yumuşak yapmak mümkün Kurban Bayramı başlıyor. Kurban Bayramı denilince akla ilk gelen yemek ise kavurma oluyor. İşte ağızda dağılan, tadı damakta iz bırakan hatta sert etleri tarihe karıştıracak olan lokum gibi kurban kavurma püf noktaları hürriyet.com.tr okurları için hemen aşağıda... Kavurma tarifi nasıl yapılır, malzemeleri neler? Kurban etiyle kavurma nasıl pişirilir, nasıl saklanır? Bayram için kavurma yapacaklar dikkat! Her bayram olduğu gibi bu bayramda kavurma yapmak isteyenler, kavurma tarifi hakkında bilgi almak istiyor. Peki yumuşak kavurma nasıl yapılır, kurban etiyle kavurma nasıl pişirilir, nasıl saklanır? Chef Rüzgar SÜNBÜL ile kurban kavurma tarifi...
#Kurban Kavurma TarifiSao Paolo'nun gelişmiş mahallelerinden birinde apartmanların arasında bulunan yıkık dökük eski ev, hem gelip geçenlerin hem de mahalle sakinlerinin dikkatini çekiyordu. Evde yaşayan yaşlı kadın da tuhaflıklarıyla merak uyandırıyordu. Bir podcast sayesinde açığa çıkan gerçekler ise kimsenin tahmin edemeyeceği kadar karmaşık ve karanlıktı...
#BrezilyaSağlık Bakanlığı, Kurban Bayramı’nda, başta kronik rahatsızlığı olanları ve tüm vatandaşları beslenme konusunda uyardı. Bakanlık, “Kahvaltıyı atlamayın, bayramda da dengeli beslenin. Sindirimde zorluk yaşamamak için eti dinlendirerek ve sebze ile tüketin. Et ilaveli yemeklere yağ eklemeyin” uyarısı yaptı. Bakanlık’tan konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle:
#Kurban BayramıKurban Bayramı'nda kurban kesme ibadetini yerine getirdikten sonra saklama koşulları da araştırılmaya başlandı. Peki, kurban eti buzluğa ne zaman konur, nasıl saklanır? İşte, kurban eti saklama yöntemleri...
#Kurban EtiBayram tatilini ailesiyle birlikte geçirenler için birbirinden eğlenceli tavsiyelerimiz var. Film önerilerini Hürriyet sinema yazarımız Uğur Vardan hazırladı. Ailece oynayabileceğiniz heyecanlı kutu oyunlarını ve açık hava sineması önerilerini de derledik. Bayram sofralarında dikkat etmemiz gerekenleriyse iç hastalıkları uzmanı Dr. Ayça Kaya anlattı.
#Bayram TatiliSağlık Bakanlığı, kurban eti nasıl yenmeli, nelere dikkat etmeli, neleri yapmamalı gibi konularda uyarılarda bulundu. İşte “Kurban Bayramı’nda da sağlıklı beslenmenin temel prensiplerine, yiyecek seçimine, porsiyon kontrolüne ve besin gruplarının dengeli dağılımına özen gösterilmeli” diyen bakanlığın uyarıları...
#Sağlık BakanlığıKurban Bayramı'nda kesilen kurbanlıkların doğru şekilde saklanması uzun süre muhafaza edilmesinde oldukça önemlidir. Etin kesim sonrası bakteri ile enfekte olmasına karşı hızla 7 derecenin altında soğutulması gerekiyor. Peki, kurban eti buzdolabında ve derin dondurucuda uzun süre nasıl saklanır? İşte, kurban eti saklama yöntemleri...
#Kurban EtiKurban Bayramı'na yaklaştığımız şu günlerde hazırlıklar da hızlandı. Bu süreçte etin kesimden sonra nasıl saklanması gerektiği de merak ediliyor. Kesim sonrası etin bakteri ile enfekte olmaması için doğru şekilde muhafaza edilmesi oldukça önemli. Peki kurban eti uzun süre nasıl saklanır? İşte buzdolabı ve derin dondurucuda et saklamanın yolları
#Kurban Eti Uzun Süre Nasıl SaklanırEş bulma ajansı üzerinden tanıştığı dört erkeğin önce cüzdanlarını boşalttı sonra canlarını aldı. Üstelik bunu 60 yaşından sonra yapmaya başladı. Peki ama neden? 74 yaşındaki 'kara dul'un yaptıklarını okuyunca dudağınız uçuklayacak...
#JaponyaKurban Bayramı geleneği olan etin kesimden sonra doğru şekilde muhafaza edilmesi ve pişirilmesi büyük önem taşıyor. Etin kesim sonrası bakteri ile enfekte olmasına karşı hızla 7 derecenin altında soğutulması gerektiğini vurgulayan uzmanlar, etlerin birer yemeklik olacak şekilde küçük parçalara ayrılarak buzdolabı poşetinde veya yağlı kağıda sarılarak muhafaza edilmesini tavsiye ediyor. Peki kurban eti nasıl saklanmalı? İşte etin korunması ve pişirilmesi ile ilgili öneriler...
#Kurban Eti Nasıl SaklanmalıÇoğu batılı, gelişmiş ülkeler ihtiyaçların fazla koronavirüs aşısı satın aldıkları için eleştirilmişti. Son haftalarda yaşanan yan etki kriziyle birlikte sayılamayacak kadar doz aşı elde kalacak gibi görünüyor. Dünya ise bu sorunun cevabını merak ediyor: Kullanılmayan Kovid-19 aşıları ne olacak?
#KoronavirüsBayram öncesi alışverişini pandeminin de etkisiyle artan oranlarda internete taşıyan tüketiciler, derin dondurucu, kıyma makinesi, buzdolabının yanı sıra, çikolata, kahve buzdolabı poşeti gibi günlük ihtiyaçlarını da onlinedan almayı tercih etti.
#AlışverişKurban eti dışarıda kaç saatte bozulur sorusu, ibadetlerin gerçekleşmesinin ardından pek çok vatandaşın araştırdığı konu olmaya başladı. Kurbanın kesilmesinin ardından belirli bir süre boyunca dinlendirilmesi gerektiğini ifade eden pek çok uzman, bunun kaç saat sürmesi gerektiğine de değindi. Diğer taraftan pek çok vatandaş ise kurban etinin bozulduğu nasıl anlaşılır sorusuna yanıt aramaya başladı. Peki, kurban etinin bozulduğu nasıl anlaşılır ve kurban eti dışarıda kaç saatte bozulur? İşte, o detaylar
#Kurban EtiBayramlar beslenme rutinimizin dışına çıktığımız, hatta bazen aşırıya kaçtığımız günlere dönüşebiliyor. Kurban Bayramı’nda da farkında olmadan yaptığımız aşırı et ve tatlı tüketimi kilo alımına veya bazı sağlık problemlerine yol açabilir. Fonksiyonel Tıp Diyetisyeni Fitoterapi Uzmanı Uzm. Diyetisyen Serpil Uzunok Doğan, bayramı kilo almadan atlatmanın yollarını anlatıyor.
#Kurban BayramıBayram boyunca kırmızı et tüketiminde sıklık ve porsiyon miktarındaki artış kalp hastaları, diyabet, hipertansiyon ve böbrek hastaları için risk oluşturur. Bu nedenle porsiyon miktarında aşırıya kaçılmaması gerektiğinin altını çizen Uzman Diyetisyen Hilal Konak, Kurban Bayramı’na özel beslenme tavsiyelerinde bulundu.
#Kurbanbayrami2020Kurban Bayramı’na sayılı günler kala, kurban etiyle ilgili uzmanlardan açıklamalar geliyor. Prof. Dr. Osman Sağdıç, "Etin mutlaka soğuk zinciri bozmadan kesilmesi, taşınması, parçalanması ve saklanması gerekmektedir. Naylon torbalarla gelen etlerin hemen açık bir kaba boşaltılarak serin yerde bir süre dinlendirilmesi yerinde olacaktır. Kurban kesildikten sonra, etin kalitesi, dayanıklılığı ve lezzeti için ortalama 24 saat soğuk hava deposu veya buzdolabında sıfır derece civarında bekletilmesi gerekmektedir. Yani insanlar kurban etini tüketmek için 1 gün bekletsinler"
#Kurbanbayrami2020Özel ve önemli günlerimizden olan bayramlarda günlük beslenme alışkanlıklarının genellikle dışına çıkılıyor. Tatlı ve çikolata tüketimi artarken, aşırı yemek yemek ayrıca çay, kahve ve gazlı içecek tüketimi de oldukça artabiliyor. Kurban bayramında beslenme önerilerini Diyetisyen Şeyma Yılmaz anlatıyor.
#Kurbanbayrami2020Bayramlarda kurulan zengin sofralar, birbirinden güzel yemekler, leziz tatlılar kilo sorunlarını da beraberinde getiriyor. Kilomuzu korumak için kahvaltıyı atlamamak gerektiğini hatırlatan Diyetisyen Canberk Yaşar, bayram ikramlarının cazibesine kapılmamayı ve beslenmeye dikkat edilmesi gerektiğini öneriyor.
#Kurban Bayramı