Depremlerin vurduğu Hatay’ın merkez ilçesi Antakya’da 3.5 kilometre uzunluğundaki tarihi Uzun Çarşı da büyük hasar aldı.
Hatay’da ramazan helvası olarak bilinen 400 yıllık geçmişe sahip küncülü helva, vatandaşlar tarafından severek tüketiliyor.
Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütünce (UNESCO) gastronomi alanında 'Yaratıcı Şehirler Ağı'na dahil edilen Hatay'da ramazan ayına özel üretilen 'küncülü helva' dört kuşaktır aynı aile tarafından yapılıyor.
Osmanlı mutfağının vazgeçilmez tatlılarından olan bitli helva satışları ramazan ayı dolayısıyla arttı. Üreticiler, talepleri karşılayabilmek için tam kapasite çalışıyor.
Gastronomi kenti Hatay'ın Ramazan aylarındaki eşsiz tatlılarından olan, susam ve tahinin yoğrulmasıyla elde edilen küncülü helva, iftar sonrası tüketilen tatlıların başında geliyor.
Müge Akgün
Türk mutfak kültürü, son yıllarda geleneksel tatil kalıplarının dışına çıkmaya çalışan yerli ve yabancı turistlerce ilgi görüyor. Ankara’da, konakları ve arnavut kaldırımlarıyla her geçen gün daha fazla turistin ilgisini çeken Beypazarı yemekleriyle de öne çıkıyor.