Turunçgil ailesinin en ufağı olan kumkuat, halk arasında kamkat, kumkat gibi farklı isimlerle adlandırılan, adeta bir şifa kaynağı. Kabuğuyla tüketilen tek turunçgil olma özelliği olan kamkat, reçel, marmelat, meyve suyu, şekerleme olarak da tüketiliyor. Zengin ve sindirim sistemine destek olan bu meyveyi araştıranlar, "kumkuat nedir?" sorusuna yanıt arıyor. Peki, kamkatın faydaları nelerdir?
#Kumkuatın FaydalarıKamkat, diğer ismiyle kumkuat, çok bilinmese de içerdiği vitamin ve minerallerle gerçek bir sağlık hazinesidir. Daha çok Doğu Asya ve Çin’de görülen kamkat, zamanla ülkemizde de popüler olmaya başladı. Beslenme ve Diyet Uzmanı Büşra Çengel, mucize besin kamkat hakkında bilgiler verdi. İşte kamkatın sağlığa 13 faydası...
#Kamkat NedirBir dönem Almanya’da ‘Beton Kralı’ olarak bilinen ATİAD eski Genel Başkanı, İnşaat Yüksek Mühendisi Prof. Recep Keskin, son 6-7 yıldır Türkiye’de organik çiftçilikle uğraşıyor. Alanya-Gazipaşa arasındaki arazisinde başta avokado olmak üzere diktiği 80’e yakın çeşit tropikal ürünle ilgili araştırmalarını kurumsallaştırarak bir ‘Tropikal Akademi’ kurmayı da hedefleyen Keskin, yılın 8-9 ayını arazide geçiyor. Keskin hem Almanya’dan, hem de Türkiye’den emekli. Ama onunki sıra dışı bir emeklilik. 73 yıl önce Anadolu’nun bir başka yöresinde, Uşak’ın bir köyünde çiftçilikle uğraşan bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Keskin, yaşamının bu yeni dönemini yine çiftçi olarak, ama bu kez başarılarla dolu yaşamının deneyimleriyle zenginleşmiş bir tarım öncüsü, yol göstericisi olarak sürdürmeye kararlı.
#Almanya’Da ‘Beton Kralı’ Olarak Bilinen ATİAD Eski Genel Başkanı İnşaat Yüksek Mühendisi Prof. Recep KeskinKamkat ya da diğer adıyla kumkuat, ülkemizde daha çok Akdeniz Bölgesi ve Rize'de yetişiyor. Ayrıca diğer narenciyelerin tersine kabuğu tatlı olduğu için kabuğuyla yenilebiliyor. Kendisi küçük ama faydaları büyük bir besin. Peki kamkat nedir, faydaları nelerdir? C vitamini deposu kamkatın faydaları
#KamkatKamkat ağacı turunçgiller familyasından gelmektedir ve Çincede altın portakal anlamına gelmektedir. Bu ağacın meyvesi ise yenebilir ve kabuğu soyulmadan tüketilir. Pek çok hastalığın tedavisinde kullanılmaktadır ve meyveleri tam bir vitamin deposudur. İşte, merak edilen tüm detaylar.