Paylaş
GÜÇLÜ BİR ANTİOKSİDAN
Kamkat ( kamkuat) meyvesini kabuğu ile tüketmeniz daha önemlidir. Kokusu hepimizin sevdiği bergamotu andırır. Özellikle tatlı ihtiyacını bastıran meyvelerden biridir. C vitamini içeriği yüksek olan kamkat, güçlü bir antioksidandır. Bağışıklık sistemini güçlendirmesi nedeni ile hastalıklara karşı vücudunuzu koruyucu etkisi bulunmaktadır.
Kabuğu ile birlikte tüketilmesi enfeksiyonlara karşı vücudunuzun güçsüz kalmanızı ve hasta olmanızı engeller. A vitamini içeriğinin yüksek olmasının yanı sıra B1, B2 ve B3 vitamini içeriği de yüksektir. Bu vitaminlerin yüksek olması sinir sisteminizin düzenli çalışmasına katkısı vardır.
Kalsiyum içeriği yüksek olan kamkat, kemik ve diş sağlığı içinde önemli bir meyvedir. Yüksek kolesterolü olan kişiler için düzenli tüketilmesi önerilir. Bu şekilde kolesterolünüzde uzun süreli düşüşler yaşarsınız. Aynı şekilde tansiyon problemi olan bireyler içinde tüketilmelidir.
Değişik bir aroması olması nedeni ile reçel ve marmelat olarak tüketilir. Ayrıca meyve suyu ve sos olarak da tüketilmektedir. Kabuğu ile birlikte salatalarınıza da doğrayabilirsiniz.
Paylaş