Kültür Ve Sanat haberleri sayfasında Kültür Ve Sanat hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 45801 Kültür Ve Sanat haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
1995 yılından bugüne Cumhurbaşkanlığı’nca verilen Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri, Beştepe’de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımı ile düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Ajda Pekkan’dan Yılmaz Erdoğan’a, Ayla Algan, Sevan Bıçakçı, Tan Sağtürk’e kadar birçok ünlü isim ödül aldı gecede. Tam 27 yıldır dağıtılan ödüller sonrasında sosyal medya kazanı da kaynadı tabii. Kimi alkış tuttu, kimi eleştirdi. Sanatçılardan sadece Ajda Pekkan yazılı açıklama yapmıştı, diğerlerini de ben aradım. İşte ödüle dair düşünceleri.
#CumhurbaşkanlığıCumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü, sinema alanında Münir Özkul'a, Edebiyat alanında, "Gül yetiştiren adam" Rasim Özdenören'e, tarih alanında Mehmet Genç'e, müzik alanında Orhan Gencebay'a, Geleneksel Sanatlar alanında Hüseyin Kutlu'ya ve Vefa Ödülü ise merhum mütefekkir Cemil Meriç'e takdim edilecek.
#CumhurbaşkanlığıCumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 2023 seçimlerinin ardından yaklaşık 2 yıl sonra Cumhurbaşkanlığı politika kurullarına atamalar yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan atamalar, önceki gece Resmi Gazete’de yayımlandı. 10 ayrı kurula toplam 140 isim atandı.
#Cumhurbaşkanı ErdoğanGaziantep, Avrupa’nın yerel yönetim alanındaki en prestijli ödülü olan Avrupa Ödülü’ne layık görüldü. Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi tarafından 1955 yılından bu yana verilen ve Avrupa’yı yerelde başarıyla yaşatan şehirlere verilen bu ödül, 2025 yılında oy çokluğuyla Gaziantep’e verildi.
#GaziantepKocaeli'de Büyükşehir Belediyesi ile Çınar Uluslararası Kültür ve Sanat Derneği iş birliğinde düzenlenen 'Doğa-Renk-Fırça' isimli sergi, ziyarete açıldı. Bilimsel bitki illüstrasyon kursu eğitmeni Mafirat Eraslan ve öğrencilerinin farklı tekniklerle hazırladığı 128 eserin yer aldığı sergi, 31 kursiyerin doğa ve sanatla iç içe yürüttüğü çalışmaların ürünü olarak sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Sergi, 13 Nisan saat 18.00’e kadar görülebilecek.
#Kocaeli‘Terörsüz Türkiye’ çağrısının ardından MHP ve DEM Parti ilk kez bayramlaştı. AK Parti ile DEM Parti de 10 yıl sonra karşılıklı bayram ziyareti gerçekleştirdi. CHP Lideri Özgür Özel’in “Bu bayram Ankara’da bayramlaşmıyoruz” çıkışının ardından CHP, partilerin bayramlaşma programlarında yer almadı.
#DEM PartiAçıldığı günden bu yana yurtiçi ve yurtdışında 120’yi aşkın sergi düzenleyen ve Picasso’dan Chagall’a önemli sanatçıları Türk sanatseverlerle buluşturan Pera Müzesi, 20 yılı geride bıraktı. Suna ve İnan Kıraç Vakfı Kültür ve Sanat İşletmesi Genel Müdürü Özalp Birol müze için “Zengin ve renkli bir kültür geçmişinin günceli ve geleceği de kucaklayan temsilcisi” diyor.
#Pera MüzesiHarvard Üniversitesi’nde Ortadoğu Çalışmaları Merkezi’nin başındaki tarihçi Prof.Dr. Cemal Kafadar ve yardımcısı Rosie Bsheer’e görevden el çektirildiği bildirildi. Harvard Yahudi Mezunlar İttifakı, mayıs ayında yayınlanan bir raporda İsrail-Filistin çatışmasına orantısız yaklaştığı gerekçesiyle merkez ve başındaki Prof. Kafadar’ı hedef göstermişti.
#Harvard ÜniversitesiAnkara Büyükşehir Belediyesi’nin 33 konserinde “kamu zararı” iddiasıyla dokuz belediye çalışanı hakkında soruşturma izni verildi. İncelemenin yeni olmayıp daha önce başladığı ve rutin bir işlem olduğu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı kapsamadığı belirtildi.
#Mansur YavaşUluslararası Mitoloji Film Festivali, bu yıl ilk kez sinemanın sınırlarını aşarak oyun dünyasına adım attı. Küresel oyun ve sinema sektöründe bugüne kadar geri planda kalan Anadolu mitolojisini, Dijital Oyun Yarışması’yla dünya sahnesine taşımaya hazırlanan festivalin kurucusu Gülşah Elikbank ve LUGAL Games'in kurucusu Rahmi Aydemir mitolojinin kültürel etkisini, dijital dünyanın dönüştürücü gücünü ve Anadolu efsanelerinin nasıl dev bir oyun evrenine dönüşebileceğini anlattı.
#Uluslararası Mitoloji Film FestivaliAnkara Büyükşehir Belediyesince (ABB) düzenlenen kültür ve sanat etkinliklerinin müfettişlerce incelenmesi sonucu 97 konser için herhangi bir usulsüzlük tespit edilmediği, 33 konser hakkında ise soruşturma izni verilmesi kararı alındığı bildirildi.
#Ankara Büyükşehir BelediyesiAnkara Büyükşehir Belediyesince (ABB) düzenlenen kültür ve sanat etkinliklerinin müfettişlerce incelenmesi sonucu 97 konser için herhangi bir usulsüzlük tespit edilmediği, 33 konser hakkında ise soruşturma izni verilmesi kararı alındığı bildirildi. Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), bazı basın yayın organlarında yer alan, "Ankara Büyükşehir Belediyesine (ABB) konser soruşturması başlatıldı" iddiasının manipülasyon içerdiğini, soruşturma izninin ABB Başkanı Mansur Yavaş'ı değil konuyla ilgili personeli kapsadığını bildirdi.
#Konser