Giderek artan sayıda akıllı telefon kullanıcısına bağlı olarak mobil uygulama geliştirme büyük bir sektör haline geldi. Bugün kullanıcılara günlük yaşamlarının neredeyse her alanında yardımcı olan milyonlarca uygulama mevcut. Siber suçlular bu gerçekten hareketle kendi uygulamalarını geliştirerek kullanıcıların farkındalık eksiliğinden yararlanmaya çalışıyor.
#GüvenlikMicrosoft’un Dijital Savunma Raporu’ndan elde edilen veriler, siber korsanların her geçen gün teknolojilerini ve taktiklerini geliştirdiklerini; dolayısıyla siber tehditlerin giderek daha komplike bir hal aldığını ortaya koyuyor. Siber korsanlar, Covid-19 pandemisinin başında yoğunlaşan toplumsal endişelerden faydalanarak sağlık kurumlarına saldırdıkları gibi, insanların merak duygusunu ve bilgi edinme ihtiyacını kullanarak her gün yeni döngülerle sistemlere saldırıyorlar. Raporda, son dönemin yükselen siber tehdit trendleri arasında kimlik hırsızlığının ve sivil toplum kuruluşları / dernekler gibi devletlerle bağı bulunan çok paydaşlı kurumlara yönelik saldırıların dikkat çektiği belirtiliyor.
#StkGoogle, Avustralya hükümetinin dijital devlerin haber içerikleri için ödeme yapmasını öngören yasa tasarısının, ülkedeki kullanıcılara sunulan ücretsiz hizmetleri tehdit edeceği ve kullanıcı bilgilerinin medya kuruluşlarına verilmesiyle sonuçlanabileceği uyarısında bulundu.
#GoogleYapılan son araştırmaya göre 2019’da yaşanan tüm veri ihlallerinin %29’unda kimlik bilgisi doldurma saldırısının kullanıldığı tespit edildi. Veri ihlali sırasında sızdırılan kullanıcı adları ve şifrelerinin Dark Web’de 2 dolara satıldığını dile getiren uzmanlar, büyük şirketler ya da KOBİ’ler fark etmeksizin kimlik bilgisi doldurma saldırısına karşı uygulanması gereken adımları paylaşıyor.
#Dark WebSiber güvenlik uzmanları, kendisini ‘Default Print Monitor‘ yani ‘Varsayılan Yazıcı Monitörü‘ olarak kaydeden, çok sayıda aşamaya ve geleneksel olmayan birçok tekniğe sahip yeni bir indirme (download) yazılımı keşfettiler. Araştırmacıların ‘DePriMon‘ adını verdiği bu kötü amaçlı yazılım, sistem ve kullanıcı bilgilerini toplamaya odaklanıyor.
#YazıcıMcAfee tarafından organize edilen ve son yıllarda giderek daha geniş bir kesim tarafından kabul gören 4 Mayıs Dünya Parola Günü (World Password Day), dijital güvenliğin anahtarı olan parolanın önemini tekrar hatırlatıyor. 170’ten fazla şirket ve kurum tarafından da desteklenen Dünya Parola Günü, kullanıcıları parola güvenliği konusunda bilinçlendirme ve daha güçlü parolalar kullanmaya teşvik etme amacını taşıyor.
#McafeeABD'nin en büyük teknoloji şirketlerinden Yahoo, 2013 yılında 1 milyar kullanıcısının hesap bilgilerinin "devlet destekli" bilgisayar korsanlarınca ele geçirildiğini bildirdi. Yahoo, bu olayın yeni olduğunu ve 2014 yılına ait 500 milyon kullanıcıyı etkileyen siber saldırıdan bağımsız olduğunu açıkladı. Müşterilerin finansal bilgilerinin "güvende" olduğunu açıklayan şirketin borsadaki hisseleri yüzde 2,7 değer kaybetti.
#YahooVATAN Caddesi Emniyet Müdürlüğü’ndeki Terörle Mücadele ve Organize Suçlar Şubesi’nde yürütülen 2 ayrı soruşturma kapsamında gözaltında bulunan polisler dün sabaha karşı sağlık kontrolü için Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne getirildi. Kelepçesiz şekilde hastaneye getirilen çok sayıda şüpheli, gece sağlık kontrolünden geçirildikten sonra yeniden Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın Gezi olayları ile ilgili Facebook'un kendileri ile bilgi paylaştığını açıklaması sosyal medya gündemine bomba gibi düştü. Tepkiler büyürken, gözler Facebook'a çevrildi. Türkiye'deki haberler gün içinde bir rapor halinde şirkete sunulurken, şirket ABD'deki merkezinden saat 17.15 itibariyle açıklama yaptı ve Bakan Yıldırım'ın sözlerinin aksine Türk makamları ile bilgi paylaşılmadığını açıkladı.