Her ne kadar çirkin görünse de sağlığımızı korumamızdaki faydalarına dair kulaktan dolma bilgiler nedeniyle burun kıllarını kesmeyi pek çoğumuz düşünmeyiz. Peki gerçekten viral hastalıklarla savaşımızda burun kılları gerekli ve etkili mi? Uzmanlar yanıtladı...
#SağlıkSon zamanlarda havaların değişkenlik göstermesi grip ve nezle salgınını da beraberinde getirdi. Burun akıntısı, baş ağrısı gibi nezle ve grip belirtileri koronavirüs ile benzerlik gösterdiğinden hemen herkesin aklında aynı soru yer ediniyor: Korona mıyım grip mi? Covid-19 ve grip semptomları fark gösterir mi? Kulak Burun Boğaz Uzmanı Doç. Dr. Özgür Avinçsal, koronavirüs ile grip ve nezle belirtileri arasındaki farklar neler anlattı.
#Koronavirüs BelirtileriAlerji durumunda vücut bir besine veya maddeye karşı tepki verir. Toplumda pek çok kişi bu sorunla karşı karşıya kalmaktadır. Ayrıca besin alerjisinin aynı sıra özellikle mevsim geçişlerinde polen ve bahar alerjisi de görülmektedir. Alerjiye iyi gelen bitkisel ve doğal yöntemlerle evde çözüm üretilebilir. Peki alerji nasıl geçer? Evde alerjiye ne iyi gelir? İşte alerjinin nedenleri ve evde alerjiye iyi gelen bitkisel ve doğal yöntemler...
#Alerjie Ne İyi GelirKışın yaşanan hamileliğin kendine has güzelliği ve önemi olsa da soğuk hava nedeniyle vücut direncinde azalma ve gribal enfeksiyonlar gibi birtakım sorunları da beraberinde getiriyor. Ancak beslenmenin yanı sıra enfeksiyonlardan kaçınmak ve vücut ısısını düzenlemek gibi alınabilecek basit önlemlerle keyifli ve sağlıklı bir hamilelik geçirmek hiç de zor değil.
#HamileKış gebeliklerinde sık rastlanan bir durum olan grip konusunda açıklamalarda bulunan Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Coşkun Şimşir, hamilelikte gribi daha hafif atlatmak için dikkat edilmesi gereken noktaları anlattı.
#Grip AşısıMEMORİAL KAYSERİ HASTANESİ KULAK BURUN BOĞAZ BÖLÜMÜ’NDEN OP. DR. MURAT KOÇ,, "ALERJİK NEZLE (ALERJİK RİNİT), ÖZELLİKLE SABAH SAATLERİNDE BURUN AKINTISI, HAPŞIRIK NÖBETLERİ VE KAŞINTILAR GİBİ BELİRTİLER İLE KENDİNİ GÖSTEREN; HASTANIN YAŞAM KALİTESİNİ ÖNEMLİ ÖLÇÜDE ETKİLEYEN VE ONU SOSYAL ÇEVREDEN UZAKLAŞTIRAN ÖNEMLİ BİR SAĞLIK SORUNUDUR" DEDİ.
Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ertuğrul Bolayır, enfeksiyona karşı çok duyarlı olanların, soğuk, rüzgarlı iklimlerde yaşayan ve hassas olan kişilerin periferik yüz felci geçirme olasılığının yüksek olduğunu belirterek, “Bu tip durumlarda yüzü korumak ve sıcak tutmak, bir şal ya da atkıyla sarmak lazım” dedi.