Küf, sadece besinde üreyen bir mikroorganizma olmanın ötesinde insan sağlığını da etkileyebilir. Mutfağın nemli bir alan oluşu da küf üremesini kolaylaştırır. Küfler, yeşil, siyah veya beyaz renkte olabilir. Bir besin küflendiğinde; tadı, görünümü, rengi ve kokusu değişime uğrar.
#KüflenmeGünümüzde pek çok kimyasal maddenin birbirinden farklı kullanım alanları bulunuyor. Boraks da en fazla kullanılan maddelerden bir tanesi olarak ön plana çıkıyor. Son yıllarda özellikle slime yapımında kullanılan boraksın birbirinden farklı kullanım alanları bulunuyor. Boraks en çok merak edilen maddeler arasında yer alıyor. Boraks nedir ve ne işe yarar? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
#Boraks Nedir?Uzmanlar küflenmiş gıdaların tüketilmemesi gerektiğini söylüyor. Ancak genelde evlerde küflenen gıdaların küflü kısmı atılıp kalan kısımları tüketilir. Oysaki uzmanlar küfün aslında tüm ürüne yayıldığını ve zamanla bağışıklık sisteminin çökmesine yol açtığını söyledi. Küfün vücut üzerindeki zararı yavaş ama öldürücü oluyor.
#Gıda Güvenliği