Yeni bir eve taşınmayı düşünüyorsunuz ve tam istediğiniz evi buldunuz. Evin için temiz, banyo, tuvalet, parkeler, duvarlar gıcır gıcır, üstelik piyasaya göre de ucuz…. Her şey çok güzel ama sevinçle taşınacağınız yeni evinizde belki de sizi kötü bir sürpriz bekliyor olabilir. Kitap bitleri ya da tahta kuruları yüzünden mağdur olanlar anlatıyor... Peki vatandaşlar ne yapmalı?
#BöcekKaradeniz'in kıyı şeridinde 5 milimetreden daha küçük plastik parçacıklar olan mikroplastik kirliliği araştırıldı. İstanbul-Artvin arasında, 15 farklı plastik türüne rastladıklarını belirten proje yürütücüsü Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Yahya Terzi, araştırmalarını Marmara, Doğu Karadeniz, Batı Karadeniz ve Orta Karadeniz şeklinde bölgelere ayırarak yürüttüklerini söyledi.
#TRABZONKelimeler hakkında geniş çaplı bir bilgi birikimi edinmek özellikle diyaloglarda üstün taraf olmak için en iyi yoldur. Ayrıca metin belgelerini daha zengin bir hale getirmek için de kelimeler hakkında daha fazla bilgi edinmek gerekir. Kelimelerin doğru bir şekilde yazılması anlam bütünlüğünün korunması için önemlidir. Istakoz kelimesinin nasıl yazıldığını ve TDK'ye göre ıstakoz kelimesinin doğru yazılışı hakkında merak edilen tüm detayları sizler için derledik.
İnsanların en yakın hayvan dostları arasında herkesin tahmin edebileceği kediler ilk sıralarda gelmektedir. Birçok kişinin evinde kedi beslediği dikkat çekmektedir. Ayrıca çevremizde de çok sayıda kediyi sıklıkla görmemiz mümkündür. Sizler için Kediler yumurta yer mi? Kediler haşlanmış, pişmiş ve çiğ yumurta yiyebilir mi tüm detayları ile derledik.
#KediDeniz altında yaşayan hem insanlar için hem de aynı ortamda yer alan canlılar için tehlikeli olan bazı canlı türleri bulunmaktadır. Bu canlıların etrafa saçtığı tehlike bazen ciddi sonuçlara neden olabilecek kadar büyük olabilmektedir. Trakonya balığı da zararlı olan deniz altı canlılarından biri olarak ele alınmaktadır. Peki, Trakonya balığı nedir, özellikleri nelerdir ve yenir mi? Trakonya balığı türleri ve nerede yaşar detayları ile derledik.
Vazgeçilmez dekorasyonlardan biri olan akvaryumlardır. Görsellik olarak birçok güzellik sağlayan akvaryumların içerisinde çeşitli balıklar koyulabilmektedir. Akvaryum içerisinde olan balıkların beraber yaşayabilecek türden balıkların olması çok önemlidir. Kavgacı siyam balığı da akvaryum içerisinde beslenen balıklardan biridir. Peki ya kavgacı siyam balığı nedir? Bu balığın özellikleri nelerdir? Beta ve alfa balığının bakımı, yemi ve üremesi nasıldır tüm detayları ile derledik.
Akdeniz Üniversitesi'nden (AÜ) Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, Akdeniz'deki denizanası popülasyonunun azaldığını söyledi. Kayalık bölgelerin diplerinde yer alan denizanalarını, deniz çıyanların tükettiğini belirten Prof. Dr. Gökoğlu, “Çıyan, denizanalarının üzerine yapışıyor. Denizanasının ağırlığı arttığı için dipte kalıyor. Ne kadar çıyan varsa denizanasına saldırıyor" dedi. Prof. Dr. Gökoğlu, çıyanların küme halinde denizanalarına saldırdığı anları da görüntüledi.
#AntalyaHENÜZ yaz sıcakları başlamadan, geçtiğimiz hafta Ödemiş ve Uşak’ta çıkan orman yangınları korkulu günlerin başlayacağının ilk işaretleri. Çöl tozları günlerce İzmir’in üzerinden kalkmadı. İklim krizinin etkisiyle nisan ve mayıs aylarında tarıma büyük zararlar verecek yüksek ısı dalgaları gelebileceği endişeleri var. İklim krizini yaratan, binlerce yıl yaşayabilen zeytin ağaçlarını bile katleden insanoğlu sonunda kendi kazdığı kuyudan çıkamaz hale gelecek. Sanayi çağıyla başlayan küresel ısınmanın yarattığı felaket öyle boyutlara ulaştı ki biraz daha gecikirsek dünyamız astreoit çarpmışa dönecek
#1HENÜZ yaz sıcakları başlamadan, geçtiğimiz hafta Ödemiş ve Uşak’ta çıkan orman yangınları korkulu günlerin başlayacağının ilk işaretleri. Çöl tozları günlerce İzmir’in üzerinden kalkmadı. İklim krizinin etkisiyle nisan ve mayıs aylarında tarıma büyük zararlar verecek yüksek ısı dalgaları gelebileceği endişeleri var. İklim krizini yaratan, binlerce yıl yaşayabilen zeytin ağaçlarını bile katleden insanoğlu sonunda kendi kazdığı kuyudan çıkamaz hale gelecek. Sanayi çağıyla başlayan küresel ısınmanın yarattığı felaket öyle boyutlara ulaştı ki biraz daha gecikirsek dünyamız astreoit çarpmışa dönecek.
#1Ardahan'da yaklaşık 10 ay önce görülen karga istilası yeniden ortaya çıktı. Kentte yaşanan kuraklık ile inşaat çalışmalarına dikkati çeken uzman biyolog ve çevre mühendisi Kemal Kayatürk, "Yok edilen her ağaç yuvası, yok edilen onlarca karga demektir. Şehir etrafında yuvalanacak yer bulamayan kargalar, mecburen apartmanların çatı veya eklentilerine yuvalanıyor. Bu sene bol kargalı ve karga gürültülü bir kış geçireceğiz diyebiliriz" dedi.
#ArdahanKendisi oyuncu ve müzisyen. Babası yazar Vedat Türkali. Kardeşi yönetmen Barış Pirhasan. Eşleri İtalyan şarkıcı Ernesto Casalini ve 50 yıl hayatı paylaştığı yönetmen Atıf Yılmaz. Öz kızı Zeynep Casalini, cici kızı ressam Kezban Arca Batıbeki... Deniz Türkali’nin sanat, aşk ve aktivizm dolu hayatına konuk oluyoruz.
#Vedat Türkali.Kendisi oyuncu ve müzisyen. Babası yazar Vedat Türkali. Kardeşi yönetmen Barış Pirhasan. Eşleri İtalyan şarkıcı Ernesto Casalini ve 50 yıl hayatı paylaştığı yönetmen Atıf Yılmaz. Öz kızı Zeynep Casalini, cici kızı ressam Kezban Arca Batıbeki... Deniz Türkali’nin sanat, aşk ve aktivizm dolu hayatına konuk oluyoruz.
#Woody Allenİslam dininde birkaç kıyamet alameti bulunmaktadır. Bu alametlerin bir ortaya çıkması ile birlikte merak edilen yeni konu hazreti mehdi olmaktadır. Bu nedenle pek çok kişi tarafında mehdi hakkında Mehdi nedir ve kimdir? Mehdinin alametleri ve özellikleri nedir? Gibi sorular bulunmaktadır. İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Mehdi Nedir Ve Kimdir?Ardahanlı Uzman Biyolog ve Çevre Mühendisi Kemal Kayatürk, kentte yaşanan karga istilasıyla ilgili değerlendirmede bulundu. Kayatürk, kargaların tarım arazilerine zararının olmadığını belirterek, "Özellikle beslenme biçimi nedeni ile kargalar insanlara son derece yarar sağlayan canlılardır" dedi.
#KargaEvdeki tozların ana kaynağının akarlar olduğuna dikkat çekerek akarlara etkili mücadele yöntemlerini sıralayan Dr. Öğr. Üyesi Serhat Koran, Kışın evler yeterince havalandırılmadığında biriken akarlar; alerjik rinit, egzama, akne, kronik bronşit ya da astım ataklarını artırır. Yatak bazaları, dolap içleri ya da perdeler gibi sürekli temizleyemediğimiz bazı yerlerde akarlar yaşamaya devam eder. Akarlarla mücadelede en etkili yöntem karanfil, palmarosa ve biberiye yağlarından oluşan karışımdır dedi.
#Dr. Öğr. Üyesi Serhat KoranBoğaziçi Üniversitesi’nin BU + Etkinlikleri kapsamında, Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Bilimleri ve Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin katkılarıyla, bilimsel konulara ilgi duyan herkes için başlattığı “Açık Dersler” 2017 Bahar döneminde Beşiktaş Belediyesi işbirliği ve Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi (BÜYEM) desteğiyle gerçekleşecek yeni seminerlerle devam ediyor.
#BoğaziçiEski milli yüzücü Ayşegül Dinçkök, son 5 yılını sualtına adadı. Seyahatlerinin rotasında hep bu renkli dünya var. Dünyanın en güzel dalış noktalarına gidiyor. Dalıyor, fotoğraflıyor... Çektiklerini sergilerinde paylaşıyor. Karada yapamadığı meditasyonu sualtında yaptığını söylüyor.
#Dalışİlk ve son kez 1874’yılında Türkiye’de görülen ‘Kutup Martısı’nı fotoğraflamak için kuş gözlemcileri Rize sahiline koştu. Türkiye’de fotoğraflanan 475’inci kuş türü olarak kayda geçen kutup martısını çekmek isteyen gözlemciler Türkiye’nin dört yanından Rize’ye akın etti. O anlar 2012 yılında çevrilen bir filmi hatırlattı.
#Sinema Filmi