Çorum, köklü tarihi ile pek çok medeniyete ev sahipliği yapan tarihi eserleri ile açık hava müzesini andıran turistik şehirlerimizden biridir. Karadeniz'i İç Anadolu'ya bağlayan özel konumu şehrin her dönem kültürlerarası köprü görevini üstlenmesini sağlıyor. Bulunduğu konum yöresel mutfak kültüründe de etkisini fazlasıyla hissettiriyor. Birbirinden leziz yöresel yemeklerle son derece zengin bir mutfağa haiz Çorum'a dair "Çorum Yemekleri - Çorum'da ne yenir ve neyi meşhur? Çorum mutfağı yemeklerinin isimleri ve listesi" hakkında detayları derledik.
#Çorum YemekleriAnkara’nın kadın kooperatiflerini tanıttığımız serinin 9’uncu durağı Balâ oldu. ‘Afşar Bala’m Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi’, yöresel ürünlerini minimum karbon ayak izi ve sıfır atık prensibiyle üreterek çevreci bir duruş sergiliyor. Kadınlar ayrıca ilçenin önemli değerlerinden ‘mor sarımsak’ için de çalışma yapıyor.
#Ekin Hazal DOĞRUYUSEVERKozalak şurubu yaz aylarında çam ağaçlarının üzerindeki kozalaklar henüz yeşilken yapılan ve özellikle öksürüğe karşı etkili olduğuna inanılan bir doğal şifa kaynağı. Solunum ve akciğer hastalıklarının yanı sıra mide rahatsızlıklarına karşı da kullanılan kozalak şurubunu siz de evde yapabilirsiniz. Kozalak şurubunun yapılışına geçmeden önce bu tür ürünleri kullanmadan önce mutlaka doktorunuza danışmanız gerektiğini de hatırlatalım.
#Kozalak Şurubu Nasıl Yapılır“Bak şundan içersen öksürüğün şıp diye kesilir” ya da “Sen şunu bir dene akşama ayağa kalkarsın…"Siz de hastayken etrafınızdakilerden benzer cümleler duymuşsunuzdur. Peki büyüklerimizden miras kalan bu karışımlar; eczaneden aldığımız ilaçlar kadar işe yarıyor mu? Besin Alerji Derneği Başkanı Alerji Uzman Prof. Dr. Ahmet Akçay ile birlikte bu karışımları tek tek mercek altına aldık.
#Şifalı Karışımlar