26 Haziran Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü dolayısıyla geçen hafta Yeşilay Genel Başkanı Doç. Dr. Mehmet Dinç’le bir araya geldik. Dinç’e göre Türkiye’de bağımlılık ya kötü alışkanlık olarak hafife alınıyor ya da sulandırılıyor: “Oysa bağımlılık bir hastalık ve tedavisi şart!”
#Gizem CoşkunardaSevgili Hürriyet okurları… Dünya genelinde hem kadınlarda hem de erkeklerde en sık görülen kanserlerden birisi olan akciğer kanseri yüzde 80 oranında çevresel etmenlerle ortaya çıkmaktadır. Bu etmenlerin başında da sigara kullanımı geliyor.
#Prof. Dr. Uğur CoşkunRüyada yumurta görmek ya da yumurta kırmak, hayır ve şer olarak yorumlanabilmektedir. Rüya içerisinde yumurta kırılması halinde şansızlık, uğursuzluk şeklinde değerlendirilir. Rüyada yumurta yediğini gören kişi, iş yaşamında yüzünün gülmesine neden olacak şekilde yorumlanabilmektedir. Rüya içerisinde pişmiş yumurta yemek; bireyin hayallerini gerçekleştirmesine delalettir. İşte, rüyada yumurta görmek hakkında detaylı yorumlar
#Rüyada Yumurta GörmekÇocukları fiziksel ve ruhsal olarak olumsuz etkileyebilecek sigara, alkol, uyuşturucu gibi her türlü kötü alışkanlık konusunda bilinçlendirmek ve yönlendirmek anne babaların ve öğretmenlerin temel sorumlulukları arasında. Bu sebeple uzmanlar, “Bu konuları çocuklarla uygun şekilde konuşun ve onları bilinçlendirin” diyor.
#Prof. Dr. Arzu Yükselen:Gösteri dünyasında en çok rastlanan acı olaylar arasındadır bir otel odasında ya da evinde cansız bir halde bulunmak. Elbette herkes için trajik bir son ama kamuoyu tarafından tanınan isimlerin başına bu gibi olayların gelmesi büyük yankı uyandırıyor. Hele hayata veda eden kişi, daha önünde yaşayacak uzun yılları olduğu düşünülen gencecik biriyse.
#Tyler SandersCovid pandemisinin ilk gününden beri bağışıklık konusu gündemimizden düşmüyor. Hepimiz bağışıklığımızı "güçlendirmek" için verilen tavsiyeleri bir ucundan tutmaya çalışıyoruz. Ancak bazı uzmanlara göre, bağışıklığı güçlendirme hepimiz için doğru hareket değil, hatta bazılarımızın bağışıklık sistemleri gereğinden fazla çalıştığından frene basmamız gerekiyor. Peki kim o bağışıklığı fazla çalışanlar ve ne yapmaları gerekiyor? Hepsi içeriğimizde...
#Bağışıklık Sistemiİnsanların yapmaktan pek de hoşlanmadıkları ama yapmaktan kendilerini alıkoyamadıkları bazı davranışları olabilmektedir. Bunlara tik ya da kötü alışkanlık da denilmektedir. Fakat bazı öyle davranışlar var ki, bunlar doğrudan tıbbın ya da spesifik olarak psikolojinin konusunu oluşturmaktadır. Evden çıkarken tekrar tekrar kapıyı kilitlediğini kontrol etmek gibi. Ya da arabanın alarmını kapattıktan sonra en az bir iki kez bunu kontrol etmek gibi. Bu tarz örnekler çoğaltılabilir. Bir de daha çok çocuklarda ve gençlerde görülen tırnak ya da tırnak eti yeme alışkanlığı vardır. İşte ilgiyle okuyacağınız tırnak eti yemek neden olur, tırnak eti yememek için ne yapılabilir gibi konu hakkında yararlı bilgileri sizler için derledik.
#Tırnak EtiBel ve boyun fıtığı hastalıklarının pandemide artışa geçtiğini belirten Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Alper Alabulut, "Düzenli spor yapılamaması, kilo alımı ve hareket miktarının çevresel etmenlerden dolayı azalması nedeniyle bel ve boyun fıtığına sahip hasta sayısında belirgin bir artış yaşandı" dedi.
#PandemiYaşadığımız dünyada birçok zararlı alışkanlık, insan hayatını tehdit etmektedir. Bu alışkanlıklardan birçoğu sağlığa zararlıdır. Bazıları ise insanların psikolojisini ve sosyal ilişkilerini olumsuz etkiler. 6. Sınıflar için ''Zararlı Alışkanlıklar'' konusunu tüm yönleriyle anlattık.
#6. Sınıf Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi Zararlı Alışkanlıklar Konu AnlatımıAlışkanlar faydalı ve zararlı olarak ikiye ayrılır. Zararlı alışkanlıklar insanların fiziksel, ruhsal ve zihinsel açıdan olumsuz etkiler. Kişi bu alışkanlıkları devam ettirdiği takdirde ailesi ve çevresiyle de sorunlar yaşamaya başlar. 6. sınıflar için zararlı alışkanlıktan korunma yolları konusunu anlattık.
#6. Sınıf Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi Zararlı Alışkanlıklardan Korunma Yolları Konu AnlatımıHer gün tepemizde 17 binden fazla uçak uçuyor. Elbette havada işler aşağıdan daha düzgün yürüyor. Hangi uçak ne zaman kalkacak, nerelerden geçecek, ne kadar yolcu ya da kargo taşıyacak biliniyor. Üstelik bu durum sürekli, oldukça fazla sayıda otoriteler tarafından denetleniyor. Yer istasyonlarındaki gözler sürekli bu yoğunluğun üzerinde.
#YazarGençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 5. Çubuk Belediyesi Uluslararası Açık Satranç Turnuvası'nın ödül töreninde yaptığı açıklamada, "Kadın erkek, genç yaşlı, engelli engelsiz demeden herkesi sporla buluşturma yolunda kararlıyız" dedi.
#Bakan Kasapoğlu