Koronavirüs belirtileri, salgının kendini göstermesiye merak edilen konulardan biri oldu. Uzmanlar da koronavirüsün yeni varyantı BA.5'e karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtiyor. 2 yıldır hayatımızda olan covid-19'un yeni varyantı BA.5'in en önemli belirtileri belli oldu. Peki Koronavirüs belirtileri değişti mi? Covid-19'un yeni varyantı BA.5 belirtileri neler? İşte konuyla ilgili detaylar...
#BA.5 BelirtileriKoronavirüs belirtileri tüm dünyayı tehdit eden delta varyantı ile beraber bir kez daha gündeme geldi. Almanya, Fransa, Rusya, İspanya delta varyantına karşı alarm verirken, uzmanların yaptığı araştırmalara göre Delta varyantının Alfa’ya kıyasla yüzde 60 oranında daha bulaşıcı olduğu öğrenildi. Diğer yandan burun akıntısı ve öksürük gibi şikayetleri alerji durumlarını yaz aylarında yaşayanlar ise virüs taşıyıcısı olduğunda kaygılanarak koronavirüs belirtileri neler sorusuna yanıt aramaya başladı. Geçtiğimiz günlerde yayınlanan bir araştırma sonucuna göre koronavirüs belirtilerinde büyük değişiklikler yaşanmıştı. Peki, burun akıntısı Covid 19 belirtisi mi? Gün gün koronavirüs belirtileri neler? İşte, ayrıntılar.
#Koronavirüs BelirtisiKoronavirüs belirtileri, salgının yeniden kendisini gösterdiği son günlerde gündeme geldi. Dünyada olduğu gibi Türkiye'de de vaka sayısında artış yaşanırken, 2019'un son aylarında hayatımıza giren koronavirüsün (Kovid-19) yeni varyantı BA.5'in en önemli belirtileri belli oldu. Yapılan araştırmalara göre BA.5 varyantında, tat ve koku duyularını kaybetme veya nefes darlığı yaşama olasılıkları daha düşük olarak bildirildi. Uzmanlar BA.5 varyantının son derece bulaşıcı olduğunun da altını çiziyor. Peki, Koronavirüs belirtileri neler, semptomlar değişti mi? İşte, BA.5 korona virüs belirtileri hakkında bilgiler...
#KoronavirüsFlurona, ilk olarak 2 Ocak günü İsrailli yetkililerin yaptığı bir açıklamayla gündeme geldi. İki hamile kadının Covid ve grip testlerinin pozitif çıkması üzerine bu durum flurona olarak adlandırıldı ve bir anda herkes onu konuşmaya başladı. Son haftalarda influenza’nın da aşırı derecede artmış olması nedeniyle, bu durumun yaygınlaşması sağlık uzmanlarının en çok korktuğu senaryoların başında geliyor. Peki nedir bu flurona, kimler risk altında, ülkemizde görüldü mü?
#FluronaBurun akıntısı koronavirüs belirtisi mi sorusu hem mevsim geçişlerinin yaşanması nedeniyle hem de bahar alarjilerinin meydana geldiği bu dönemde vatandaşların merak ettiği sorular arasında yer alıyor. Peki burun akıntısı koronavirüs belirtisi mi? Geçtiğimiz günlerde yayınlanan bir araştırma sonucuna göre koronavirüs belirtilerinde büyük değişiklikler yaşandı.. Özellikle salgının ilk günlerinde en kuvvetli semptomlardan biri olan tat ve doku kaybının yerini başka belirtilerin aldığı açıklandı.. İşte konu hakkında detaylar..
#Burun Akıntısı KoronavirüsBahar aylarının gelmesiyle görülen saman nezlesi koronavirüs açısından risk teşkil ediyor. Alerjik Hastalıklar ve Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Sami Öztürk yaptığı açıklamada saman nezlesi olan kişilerde burun kaşınması, tıkanması, göz sulanması ve kaşıntısı nedeniyle ellerini burnuna götürme ihtiyaçları artacağını, bunun da daha fazla koronavirüs vakasına neden olacağını söyledi.
#Bahar AlerjisiKoronavirüs belirtileri neler sorusu, virüsün mutasyona uğradığı haberlerinin ardından yeniden gündeme geldi. Tüm dünyada etkisini sürdüren salgında, virüsün mutasyona uğraması ve yüzde 70 daha hızlı yayıldığı haberleri ülkeleri tedirgin etti. Uzmanların yaptığı açıklamalara göre ise mutasyona uğrayan virüs aşı uygulamalarını olumsuz yönde etkileyeceği ya da korona virüse yakalanan hastaların süreci ağır geçirebileceğine dair herhangi bir veri bulunamadı. Kas ağrısı, eklem ağrısı, tat ve koku kaybı gibi belirtilerle kendisini gösteren Covid 19 belirtilerinin aylar sonra bile görülebileceği ise dikkat çeken araştırmalardan. İşte, ayrıntılar.
#Koronavirüs Mutasyon BelirtiPandemi tüm dünyada insanların kaygı seviyelerinin artmasına neden olurken bu salgının ne zaman biteceğinin bilinememesi de tahammül gücümüzü olumsuz etkiliyor. Türkiye’de mart ayından beri yayılan ve hayatı altüst eden virüsün psikolojik etkilerini iki psikiyatrla konuştuk. Hem psikolojimizin nasıl bozulduğunu hem de ruh sağlığımızı korumak için ne gibi önlemler alabileceğimizi anlattılar.
#GazetehaberleriALMANYA’da bu ay yürürlüğe giren bir dizi yenilikler nedeniyle, günlük hayatımızı ciddi anlamda etkileyeceğe benziyor. Federal hükümet tarafından koronavirüs pandemisiyle mücadele kapsamında karara bağlanan ve 2 Kasım’da uygulamaya konulan yeni kısıtlamalar, bir yandan sosyal mesafeyi korumayı amaçlıyor, öte yandan ise kamusal alandaki günlük hayatın hızını kesiyor. Bir ay boyunca yürürlükte kalacak olan yeni tedbirler ve bunun yanı sıra kasım ayı itibariyle uygulamaya giren yeni yasal düzenlemeleri sizler için derledik:
#AlmanyaSağlık Bakanı Fahrettin Koca, COVID-19 hastalarının yoğun bakım servislerinde yatış sürelerinin 21-22 günden ortalama 2-3 güne düştüğü bilgisini verdi. Bu nasıl olabiliyor? Hastalığın insanları etkileme şekli mi, yoksa hasta profili mi değişti? Siperlik, maske yerine geçer mi? İşte yanıtlar…
#GazetehaberleriSağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, Türkiye’de ilk pozitif vakanın tespit edilmesiyle birlikte test kriterlerinin de değiştiğini söyleyerek “Eskiden son 14 gün içinde riski yüksek ülkelerden gelmiş olan ve belirtileri gösteren kişilere test yapıyorduk. Artık hangi ülke olduğu fark etmeksizin son 14 gün içinde gelmiş ve belirtileri göstermiş olmak yeterli. İlerleyen günlerde bu kriter daha da genişletilebilir ve yurt dışına çıkmış olma şartı da aranmayabilir. Yani artık daha çok kişiye test yapma gündemimize girmiştir" dedi.
#Okullar Tatil