ABD’de yapılan bazı bilimsel araştırmalar, hava sıcaklığı ile koronavirüsün yayılma hızı arasında bir ilişki olduğunu gösterdi. Sıcaklıkları bu dönemde 25 ile 27 derece arasında değişen Malezya, Singapur ve Hong Kong’da vaka sayısının nispeten düşük olması da buna bağlanıyor. Peki bu ilişki Türkiye’de de geçerli olur mu? Yani havaların ısınması virüsün yayılma hızına etki eder mi? Konuyla ilgili Hürriyet’e konuşan uzmanlar temkinli... Bilim Kurulu üyeleri ise esas olanın izolasyon ve sosyal mesafe kurallarına uymak olduğunu belirtiyor...
#KoronaABD’de yapılan bazı bilimsel araştırmalar, hava sıcaklığı ile koronavirüsün yayılma hızı arasında bir ilişki olduğunu gösterdi. Sıcaklıkları bu dönemde 25 ile 27 derece arasında değişen Malezya, Singapur ve Hong Kong’da vaka sayısının nispeten düşük olması da buna bağlanıyor. Peki bu ilişki Türkiye’de de geçerli olur mu? Yani havaların ısınması virüsün yayılma hızına etki eder mi? Konuyla ilgili Hürriyet’e konuşan uzmanlar temkinli... Bilim Kurulu üyeleri ise esas olanın izolasyon ve sosyal mesafe kurallarına uymak olduğunu belirtiyor... İşte görüşler:
#GazetehaberleriKORONAVİRÜS nedeniyle ülke genelinde salgının etkilerini azaltmak için önlemler alınırken, semt pazarlarında da müşteriler ve pazarcılar kendilerince önlem almaya çalışıyor. Evde kalınması yönünde çağrılar devam ederken, İzmir'de pazarların kalabalık olması ise dikkat çekiyor.
#Semt PazarlarıPandeminin gölgesinde geçen bir yılı daha geride bıraktık. 2022, geçen seneyi aratır mı yoksa nihayet rahat bir nefes alacak mıyız? En iyisi, buna öngörülerimi okuduktan sonra siz karar verin. 2022, özellikle depremlerin çokça konuşulduğu bir sene olabilir. Eğitim sistemi ve gençler, kur hareketleri, kripto paraların güvenirliği, önümüzdeki yıllarda insanlığın yeni sosyalleşme alanı olacak metaverse, gündemimizin öne çıkan diğer konuları olacak. Teknolojiyle ilgili yeni gelişmeler de kapıda! Biliyorsunuz, koronayla birlikte kontrollü bir özgürlük içindeyiz. Satürn Kova burcundan çıkmadan, yani Mart 2023’e kadar eski özgür günlerimize tam olarak döneceğimizi düşünmek hata olur. Türkiye’deyse anayasada büyük bir değişikliğe gidilebilir. Gökyüzünde erken seçime dair güçlü işaretler de var! Buyurun 2022’de meydana gelecek önemli gökyüzü pozisyonlarının dünyaya ve Türkiye’ye etkilerine...
#AstrolojiSon dakika haberi... Koronavirüs ilacını bulan Prof. Dr. İbrahim Benter, Deniz Bayramoğlu'nun sunduğu Kanal D Ana Haber’e konuştu! Prof. Dr. Benter, "Koronanın tedavisi bulunmuştur ve pandeminin sonunu getireceğine inanıyorum." dedi...
#KoronavirüsVirüse karşı kimsenin dokunulmazlığının olmadığını belirten Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn, özelleklik gençlerin daha dikkatli olmasını gerektiğini söyledi. Spahn, “Süpermarkette, kuaförde, alışverişte veya metroda virüs vakaları yaşanmıyor. En çok özel eğlencelerde, düğünlerde ve dini ayinlerde bulaşıyor” dedi.
#Almanya Sağlık Bakanı Jens SpahnSeni her gün sırayla birimiz görmeye geldik. Annem, abim, ablam, ben… Belinden alınan omurilik sıvısından testler yapılmaya başlandı. İlk etapta düşünülen ‘herpes ensefaliti’ için antibiyotik tedavisine başlandı. Sonra test sonucu negatif çıkınca (yani sebebi herpes virüsü çıkmayınca), kortizon tedavisine de başlandı. 5 gün sonra beynindeki enfeksiyon arttığı için kortizon tedavisi kesilip ilik tedavisine (IVIG) başlandı.
#HastalıkKoronavirüsle ilgili gelişmeleri yakından takip edenlerin en sık duyduğu şeylerden biri de ‘The Lancet’ oldu. “Lancet’te yayınlanan araştırma…”, “Lancet’te duyurulan haber…” Peki nedir bu Lancet? Bir işyeri sahibi, uzun süre evden çalıştıktan sonra ofise gelip konsantre olamayan çalışanlarından yakınıyor. Ne yapmalı? Virüsün testlerde tespiti en erken ne zaman yapılabiliyor? İşte yanıtlar...
#GazetehaberleriBüyüklerimizi korumak için onlara mesafeli davranmak zorundayız. Sevgimizi onlara yaklaşmadan göstermenin yarattığı eksiklikle nasıl mücadele edeceğiz? Dünya Sağlık Örgütü, salgının başından beri günlük en yüksek vaka sayısına ulaşıldığını açıkladı. Pandemi yavaşlamıyor mu, seyri nereye doğru ilerliyor? COVID-19 ilaçları saç döker mi? Hastalığı atlatan sağlık personelinin, yeniden hastanede çalışmaya başladığında korunaklı giyinmesi gerekiyor mu? İşte cevaplar…
#GazetehaberleriNormal şartlar altında bir virüse ya da bakteriye karşı başarılı aşı geliştirilmesi ve bunun toplum tarafından kullanılması için geçen süre 5-10 yıl. Ama şu an normal şartlar altında değiliz, dünyanın o kadar zamanı yok.
#Gazetehaberleri