Balyoz, Askeri Casusluk ve Genelkurmay’a hakaret davalarında yargılanıp beraat eden emekli Kurmay Deniz Albay Koray Eryaşa, hukuk mücadalesine başlıyor. Eryaşa “Bu davalarda Fethullahçı polisler ve hâkimler açığa çıktı, ama TSK içindeki Fethullahçılar açığa çıkmadı” diyerek dava açacağını söyledi.
#TskAnayasa Mahkemesi’nin verdiği ‘hak ihlali’ kararının ardından yeniden görülen ‘İstanbul Askeri Casusluk’ davasında tüm sanıklar beraat etti. Mahkeme Başkanı Selçuk Kaya, “Bir dünya rekoruna imza atmıştık. 10 gün içinde onlarca, yüzlerce casus yakalamıştık. Geldiğimiz noktada ülkemizi bu rekordan ettik. Bu davaların adı bana göre ‘Askeri Casusluk’ değil, ‘dijital terör’ davası olmalıydı” dedi. Kaya’nın bu sözü salonda alkışlandı.
#Anayasa MahkemesiANAYASA Mahkemesi (AYM), cezaevindeki tutukluların avukatlarıyla telefonla görüşmelerine vize veren çok önemli bir karara imza attı. AYM, askeri cezaevinde o dönemde Balyoz Davası’ndan hükmen tutukluktan sonra tahliye edilen ve yeniden yargılamada beraat eden emekli Kurmay Deniz Albay Mehmet Koray Eryaşa’nın bireysel başvurusu üzerine hükmen tutukluya cezaevinden avukatıyla telefonla görüşme hakkı tanınmamasını haberleşme özgürlüğünün ihlali olduğuna karar verdi.
#AvukatAvukat Murat Ergün Anayasa Mahkemesi'nin birkaç dakika önce çok önemli bir karar açıkladığını bu kararla bugünden itibaren Türkiye Cumhuriyeti cezaevlerinde bulunan tüm tutukluların avukatlarıyla cezaevlerinden telefon ile görüşmelerinin önünün açıldığını kaydetti.
#Anayasa MahkemesiTÜRKİYE'yi yıllarca meşgul eden askeri davaların en dikkat çeken isimlerinden birisi Kurmay Deniz Albay Koray Eryaşa oldu. Balyoz davasından 16 yıl, askeri casusluk davasından 5 yıl 7 ay hapis cezası alan Eryaşa, mahkeme savunmasında söylediği "Genelkurmay bize ihanet etti" sözlerinden dolayı da, yine Genelkurmay başkanlığının şikayeti üzerine 'hakaret' suçlamasıyla 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandı. Peşpeşe aldığı hapis cezalarından sonra, ilk önce casusluk davasından tahliye olan Eryaşa, 30 Mart'ta, Genelkurmay'a hakaret ettiği suçlamasından askeri mahkemeden, 31 Mart'ta da Balyoz davasından, bir gün arayla beraat etti. Eryaşa, "Hala Atatürk'ün değerlerine inanan hakimler varmış" dedi.
#Balyoz Davası'nda Beraat KararıTÜRKİYE’yi yıllarca meşgul eden askeri davaların en dikkat çeken isimlerinden birisi Kurmay Deniz Albay Koray Eryaşa oldu. Balyoz davasından 16 yıl, askeri casusluk davasından 5 yıl 7 ay hapis cezası alan Eryaşa, mahkeme savunmasında söylediği "Genelkurmay bize ihanet etti" sözlerinden dolayı da, yine Genelkurmay başkanlığının şikayeti üzerine ’hakaret’ suçlamasıyla 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandı. Peşpeşe aldığı hapis cezalarından sonra, ilk önce casusluk davasından tahliye olan Eryaşa, 30 Mart’ta, Genelkurmay’a hakaret ettiği suçlamasından askeri mahkemeden, 31 Mart’ta da Balyoz davasından, bir gün arayla beraat etti. Eryaşa, "Hala Atatürk’ün değerlerine inanan hakimler varmış" dedi.
BAŞTA Balyoz ve Ergenekon olmak üzere çeşitli davalarda hüküm giyen ve tutuklu yargılanan subayların tahliyesinin ardından İzmir’deki Şirinyer Askeri Cezaevi’nde tek kalan Deniz Yarbay Tamer Çetin, özgürlüğe kavuşmak için Anayasa Mahkemesi’nden (AYM) çıkacak kararı bekliyor.
Balyoz Davası'nda Anayasa Mahkemesi'nin hak ihlali kararı alması ve İstanbul merkezli 'Gizli Bilgi ve Belge Bulunma Davası'ndan aldığı 5 yıl 7 aylık hapis cezasını tamamlamasının ardından cezaevinden çıkan emekli Deniz Kurmay Albay Koray Eryaşa, ilk iş olarak babası Saim Eryaşa ile annesi Ferdane Eryaşa'yı ziyaret etti, ablası Funda Arpacı’yla da hasret giderdi.
BALYOZ Davası’nda Anayasa Mahkemesi’nin kararı alması ve İstanbul merkezli ’Gizli Bilgi ve Belge Bulunma Davası’ndan aldığı 5 yıl 7 aylık hapis cezasını tamamlamasının ardından cezaevinden çıkan emekli Deniz Kurmay Albay Koray Eryaşa, ilk iş olarak babası Saim Eryaşa ile annesi Ferdane Eryaşa’yı ziyaret etti.
- İstanbul'daki askeri casusluk davasında 5 yıl 7 ay hapis cezasına mahkum olan aynı zamanda Balyoz Davası sanıklarından Deniz Kurmay Albay Koray Eryaşa, "adil yargılama olmadığı" gerekçesiyle Anayasa Mahkemesi'ndeki başvurularına cevap alamadan cezasının infazını tamamlayarak tahliye oldu
İzmir Merkez Komutanlığı önünde eşi Neşe Eryaşa ve avukatı Murat Ergün ile duygularını aktaran Koray Eryaşa, henüz tam sevinemediklerini dile getirdi. Şunları söyledi: “Anayasa Mahkemesi hala bunları görmemekte direniyor. 11 ay geçti. 11 aydır bu karar verilemediğinden çocuklarından ailelerinden uzakta arkadaşlarımızla masumiyetimizin ispatlanmasını bekliyoruz. O yüzden AYM Başkanı ve değerli üyelerinden ricamız, 6 hafta oldu raportör raporu tamamlayıp teslim edeli. Ama bu kararı ne hikmetse bir türlü vermiyorlar. Bu davanın usulden değil esastan bozulması gerekir. Çünkü bir tane bile delil yok. AYM kararı sonrası benim açımdan bir şey değişmeyecek. Ama içerde kalan arkadaşlarımız açısından çok şey değişecek. Benim açımdan şu etkili olacak. Hala ben bu cezanın infazını tamamlayıp da dışarı çıkmış biriyim. Ben böyle bir suç işlemedim. Benim suçsuzluğum masumiyetim her şeyiyle ortada. Hukukun üstünlüğünün tesis edilmesi bizim için bu ülkede çok önemli. Bu hukuk herkese lazım. Sadece bize lazım değil. Yarın öbür gün onlar da emekli oldukları zaman bu işlerden ayrıldıkları zaman onların da ihtiyacı olacak hukuka. Bunu da göz ardı etmemelerini bekliyoruz.” Konjonktüre göre değil adalete göre davranmak gerek" dedi.
#EmekliBalyoz Davası'ndan verilen 16 yıl hapis cezası, Anayasa Mahkemesi'nin 'hak ihlali olduğu' yönündeki kararından sonra kaldırılmasına rağmen, İstanbul merkezli 'Gizli Bilgi ve Belge Bulunma Davası'ndan aldığı 5 yıl 7 aylık hapis cezasından dolayı cezaevinden çıkamayan Kurmay Albay Koray Eryaşa, infazının tamamlanmasının ardından tahliye oldu. Balyoz davasından cezaevinde kalan tek asker olan Eryaşa, mutluluğunu ailesiyle yaşadı.
#Emekli Deniz Kurmay Albay Mehmet Koray EryaşaBalyoz davasından aldığı 16 yıl ceza için avukatı aracılığıyla Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) başvuran ancak cevap alıncaya kadar cezasını dolduran emekli Deniz Kurmay Albay Mehmet Koray Eryaşa tahliye oldu. Eryaşa'nın 5 Aralık'ta tahliye olması bekleniyordu.
#Koray EryaşaAnayasa Mahkemesi’nin Balyoz kararının ardından tahliye edilen Koramiral Kadir Sağdıç, Koramiral Abdullah Can Erenoğlu, Tuğamiral Mehmet Fatih İlğar, Kurmay Albay Mehmet Koray Eryaşa ve Albay Turgay Yamaç’ın ‘Sabıkalı kaydımızı kaldırın’ talebi Anadolu 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından reddedildi.
Vardiya Bizde Platformu’nun bu hafta 99. kez düzenlediği Sessiz Çığlık eylemine katılan Balyoz davası hükümlüsü emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz, 5 kişinin tutuklu olduğu Askeri Casusluk davasına değinerek “Onlar birilerinin iktidar mücadelesi uğruna oynadıkları çirkin ve kanlı oyunun kurbanlarıdırlar.
VARDİYA Bizde Platformu’nun bu hafta 99. kez düzenlediği Sessiz Çığlık eylemine katılan Balyoz davası hükümlüsü emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz, 5 kişinin tutuklu olduğu askeri casusluk davasına değinerek, “Onlar birilerinin iktidar mücadelesi uğruna oynadıkları çirkin ve kanlı oyunun kurbanlarıdırlar. Derhal bu insanlara özgürlüklerini iadesi gerekir. Son arkadaşımıza özgürlüğü iade edilene kadar buralardayız” dedi.
CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, Meclis’te Torba Kanun görüşülürken gündem dışı söz alarak, Balyoz ve Askeri Casusluk davalarında halen tutuklu yargılanan Deniz Kurmay Albay Koray Eryaşa, Albay Necmi Yıldırım, Yarbay Tamer Çetin ve Astsubay Adnan Yılmaz’ın fotoğraflarını milletvekillerine gösterdi.
AYM’nin yeniden yargılanma kararıyla tahliye edilen Balyoz davası sanıkları hâlâ ‘sabıkalı’ gözüküyor. 5 komutan için İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi’ne dilekçe veren ve sabıka kayıtlarının kaldırılmasını isteyen Avukat Murat Ergün, “Tüm sanıklar Anayasa gereği tekrar suçsuz hale geldiler. Ama iş veya başka bir şey için gerektiğinde ‘Sabıkasız’ kaydı alamıyorlar” dedi.
Anayasa Mahkemesi'nin Balyoz kararıyla tahliye edilen, darbe planında Fenerbahçe Stadı’nın havadan kontrolüyle görevlendirildiği için "Dünyanın ilk uçan gardiyanıyım" diyen Hv. Pilot Yarbay Süleyman Namık Kurşuncu 3 yıllık hapis hayatının ardından F16 pilotu olarak tekrar göklere dönüyor.
BALYOZ davası tutuklu sanıklarının tümüne tahliye kararı verilirken 8 isim, o sevinci yaşayamadı. Onlardan biri Deniz Kurmay Albay M. Koray Eryaşa. Yarın (21 Haziran), tutuklu bulunduğu İzmir Şirinyer Askeri Cezaevi’nde 1000’inci gününü dolduracak olan Eryaşa, İstanbul Gizli Belge davasında aldığı 16 yıllık hüküm nedeniyle cezaevinden çıkamadı.