Konsome Fransız mutfağına ait bir tür çorbadır. Özelliği şeffaf ve tortusuz olmasıdır. Bu şeffaflık süzülerek değil özel bir berraklaştırma yöntemiyle elde edilir. Peki konsome nasıl yapılır, nasıl kullanılır? İşte iyi bir aşçı olmanın ilk kurallarından biri olan konsome yapımıyla ilgili aklınıza takılan soruların cevapları…
#Konsome NedirBuğra Özdemir, Danimarka’da aldığı eğitimin ve yaptığı araştırmaların sonucunda ülkemizde sürdürülebilirlik kavramının altını dolduran en önemli şeflerden biri. Üstelik henüz 29 yaşında. Çoğumuza örnek olacak mutfak öğretileriniyse Silivri’deki The Barn’da hayata geçiriyor.
#Buğra ÖzdemirTürk kahvesini dünyaya tanıtmayı amaçlayan, Türk Kahvesi Kültürü ve Araştırmaları Derneği 26 Ocak’ta İstanbul’da ilk gala yemeklerini düzenleyecek. Bu yemeğin en önemli özelliği balıktan sığır etine mönüdeki tüm yemeklerin kahveyle aromalandırılması. Galanın sonraki adresleriyse kahve kültürünün öne çıktığı başka ülkeler. Derneğin Yönetim Kurulu Başkanı Merve Gürsel’in yanı sıra üyelerinden John Stymen ve Osman Serim ile buluştuk