Kış hazırlıklarının en başında konserve yapımı gelir. Genellikle tüm ailenin toplandığı ve kilolarca sebze ve meyvenin temizlenip ayıklandığı bu hazırlık, renkli renkli cam kavanozlar ile mutfağımızın en güzel dekorlarını oluşturur. USLA Akademi Baş Şefi Fehmi Samancı, mevsimlik ürünlerle konserve hazırlayacaklar için bazı ipuçları verdi.
#KonserveSonbahar geldi, kış mevsimi için evlerde hazırlıklar başladı. Pazardan onlarca kilo sebze ve meyve alınıyor, konserveler yapılıyor. Bu gıdaların sağlık için herhangi bir risk oluşturmaması için hazırlarken ve saklarken bazı kurallara uymak gerekiyor. Çünkü hijyenik ve doğru bir şekilde hazırlanmayan konserve ürünler tehlike saçıyor. Dyt. Rümeysa Çelik, konserve yapımında dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgi verdi.
#Ev Yapımı KonserveMutfaklarda kışa hazırlıklar son hızıyla sürüyor. Bu hazırlığın en önemli adımı da hiç şüphesiz konserveler. Her daim lezzetini koruyan konserveleri hazırlarken, bazı püf noktalarını aklınızdan çıkarmamalısınız. İşte el emeği göz nuru konserve yaparken dikkat etmeniz gerekenler...
#KonserveBugün hemen her şeyin reçeli yapılıyor; domatesin, patlıcanın, karpuz kabuğunun, enginarın, zeytinin… Bunlar nispeten yeni ‘icatlar’. Ülkemizde reçel ve marmelatlar eskiden beri sadece mevsiminde meyve ve çiçeklerden yapılır. Reçel yapmak için ‘ayva rendesi’ üreten bir milletiz biz...
#Gazetehaberleri