17 Ağustos Gölcük Depremi'nin 25. yıl dönümü nedeniyle katıldığı programda konuşan Prof. Dr. Naci Görür beklenen İstanbul depremine dikkat çekti. İstanbul'un depreme hazır olmadığını vurgulayan Prof. Dr. Görür, 'İstanbul depreme hazır mı? Cevap hayır ama İstanbul'da bir çalışma yapılmadı mı? Çok şey yapıldı ama yapılanlar yapılması gerekenlerin yanında yetersiz dolayısıyla İstanbul bu depreme hazır değil.' dedi. Prof. Dr. Görür, Çekmeköy'ün zemin yapısının sert ve dayanımlı olduğunu, İstanbul'da birçok ilçeye göre daha iyi bir noktada olduğunu vurguladı. Görür, 'Çekmeköy'ün zemini çok sağlam, dinamitle kırılacak kuvvete sahip.' dedi.
#Prof. Dr. Naci Görür17 Ağustos Gölcük Depremi'nin 25. yıl dönümü nedeniyle katıldığı programda konuşan Prof. Dr. Naci Görür beklenen İstanbul depremine dikkat çekti. İstanbul'un depreme hazır olmadığını vurgulayan Prof. Dr. Görür, 'İstanbul depreme hazır mı? Cevap hayır ama İstanbul'da bir çalışma yapılmadı mı? Çok şey yapıldı ama yapılanlar yapılması gerekenlerin yanında yetersiz dolayısıyla İstanbul bu depreme hazır değil.' dedi. Prof. Dr. Görür, Çekmeköy'ün zemin yapısının sert ve dayanımlı olduğunu, İstanbul'da birçok ilçeye göre daha iyi bir noktada olduğunu vurguladı. Görür, 'Çekmeköy'ün zemini çok sağlam, dinamitle kırılacak kuvvete sahip.' dedi.
#İstanbulYükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, "2024-2025 eğitim-öğretim yılında, 20 üniversitemizde yapay zeka alanında 51'i ön lisans ve 20'si lisans olmak üzere toplam 71 yeni programa öğrenci alınacaktır. Dünyada yapay zeka, yazılım ve dijitalleşme konusunda gerçekleşen büyük dönüşümden ve ilerlemeden ülke olarak uzak durmamız söz konusu olmayacaktır" dedi.
#YÖKBir yanda sosyal medya fenomenlerine yapılan operasyonlar ve art arda açılan kara para soruşturmaları öte yanda Laz Kızı, Donsuz Kelly, yatak odalarından canlı yayın açan çift, kız arkadaşının yüzünü gösterme bahanesi ile para toplayan adam, pelüş ayı isteyen dayı... Özellikle TikTok, canlı yayınlar ve bu yayınlardan elde edilen gelirler sebebiyle tartışmalı platformların başında. “Yasaklanacak mı” tartışmaları devam ederken, Dubai’de gençlerin ruh sağlığı odaklı bir konferans düzenlendi. Oradaydım. Genel kanı şu: “Toplumsal sorunlar dijital platformlara indirgenemez zira kullanıcıları bizatihi toplumun içinden insanlar. Yani toplum nasılsa aynası da sosyal medya.”
#TiktokBeşiktaş Belediyesi’ne bir önceki dönem yapılan yolsuzluk operasyonu neticesinde açılan davanın 18 Ekim 2023 günü Çağlayan Adliyesi’nde ikinci celsesi vardı duruşma iki gün sürdü; tanıklar ve sanıklar ifade verdi.
#Beşiktaş BelediyesiAnkara'da, Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) tarafından el yapımı patlayıcılarla (EYP) mücadele alanında yürütülen projeler, konu ile ilgili Ar-Ge çalışmaları ve takip edilen yenilikçi teknolojilere yönelik konferans düzenlendi.
#Savunma Sanayii BaşkanlığıÖlçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, "ÖSYM, 'Türkiye Yüzyılı' bilinciyle üzerine düşeni en etkin biçimde yerine getirmek için özveriyle çalışmaktadır. ÖSYM, kimsenin ayrıcalıklı olmadığının, hak edenin hakkını alacağının en büyük teminatıdır; adaletin tesis edildiği yerdir" dedi.
#ÖSYMJeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, sıvılaşmış kaygan zeminden oluştuğu belirlenen bazı alanlarda atılan temellerin yetersiz olduğunu belirterek "Alaşehir'de 6.2 ile 7 büyüklüğünde bir deprem tahmin ediyoruz" dedi.
#DepremTürkiye, dünyada çocuk hakları konusunda çalışmalar yapan ilk ülkelerden biri... Öyle ki, Türkiye Cumhuriyeti kurulur kurulmaz ilk bayram çocuklara armağan edilmiş. Dünyanın ilk ve tek çocuk bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı işte böyle doğmuş. Devamında çocuk hakları mitingleri, çocuk dergileri ve kitapları, çocuk bahçeleri, çocuk oyun alanları, çocukları esirgeme kurumları kurulmuş. Erken Cumhuriyet dönemi, yeryüzünün çocuk haklarına en saygılı olunan dönemlerindendir ve hepimiz için gurur kaynağıdır.
#Ömür KurtHepimiz Meryemiz Platformu tarafından düzenlenen konferansta konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, "Tarih sayfalarında çocukların tutuklandığı bir dünya yazılacak. Bu satırlara insanların evlerinin çalındığı ve haklarını arayamadığı da eklenecek. Dünyanın tüm bunları görmezden geldiği derin bir uykuya sarıldığı anlatılacak. İnsanlık çocuklara çevrilmiş namluların fotoğraf karelerini kendine nasıl açıklayabilir" dedi.
#Emine ErdoğanAile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, "Bugün itibarıyla, dijitalleşen Türkiye vizyonuna uygun olarak sosyal yardım başvurularını e-Devlet kapısı üzerinden almaya başlıyoruz. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımız artık, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına gitmeden, farklı kurumlardan belge toplamadan, e-Devlet kapısı aracılığıyla sosyal yardım başvurusu yapabilecek ve ihtiyaç duyduğu desteğe daha kolay ulaşmış olacak" dedi.
#E-Devletİlk kez 80'li yılların sonlarında ortaya çıkan sürdürülebilirlik kavramı, ekonomiden çevreye, teknolojiden bilime kadar farklı alanları içinde barındırır. Bu kavram ile bölgesel ya da yerel değil küresel bazda kalkınma hedeflenir. Temel amaç, eldeki doğal kaynakların bilinçli ve verimli şekilde kullanılmasını sağlamaktır. Son yıllarda sıklıkla duyduğumuz sürdürülebilirlik ve sürdürülebilir kalkınma kavramları nedir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Sürdürülebilirlik Nedir?Osmanlı İmparatorluğu'nun tarihinde ki en önemli savaşlardan birisi olan Nizip Savaşı gerek sonuçları gerekse de önemi ile ön plana çıkmayı başaran savaşlardandır. Nizip Savaşı Osmanlı İmparatorluğu'nun gerileme döneminde yaşanmış olan savaşlardandır. Günümüzde Gaziantep'in Nizip şehrinde yaşanmış olan savaştır. Peki Nizip Savaşı nedir? Nizip Savaşı kısaca özeti nedir? Nizip Savaşı hangi iki devleti karşı karşıya getirmiştir? Nizip Savaşı nedenleri ve sonuçları nelerdir? Nizip Savaşının önemi nedir? Nizip Savaşı ile ilgili detaylı bilgileri derledik.
EDİRNE Valiliği ile Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi arasında başlatılan iş birliğiyle hayata geçecek, ‘Fatih Sultan Mehmet Müzesi’ için düzenlenen araştırma konferansı başladı. Edirne Valisi Ekrem Canalp, tarihi mekanın müzeye dönüştürülmesindeki en önemli amaçlarının, Fatih Sultan Mehmet’e karşı vefa borcunu ödemek olduğunu söyledi.
#EdirneCumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, Sağlık Bakanlığı ile dünyadaki trendleri yakından takip ederek birlikte Hayat Eve Sığar isimli uygulamayı oluşturduklarını belirterek, "Şu anda yaklaşık olarak 5 milyonun üzerinde indirme miktarı var. Dijitalleşmeyle birlikte bu sayıların daha da artacağına ve faydalarını görebileceğimize inanıyoruz." dedi.
#Hayat Eve SığarHayat Eve Sığar uygulaması nedir, sorusu, uygulamanın Sağlık Bakanlığı tarafından güncellenip yenilenmesiyle araştırılmaya başlandı. İl il ilçe ilçe corona virüsü yoğunluk ve risk haritasını gösteren ve yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadale kapsamında hayata geçirilen Hayat Eve Sığar uygulama ile vatandaşlar hem kendi sağlıklarını takip edebiliyor hem de çevrelerindeki risk durumunu anlık görebiliyorlar. Peki, Hayat Eve Sığar uygulaması nasıl kullanılır nedir? İşte, Sağlık Bakanlığı Hayat Eve Sığar uygulaması nasıl indirme linki ve konuyla ilgili ayrıntılar.
#Hayat Eve SığarLibya’da çatışmaları sonlandırmak için, dün Berlin’de uluslararası bir konferans düzenlendi. Ülkedeki çatışan tarafların doğrudan diyalog kurmadığı zirvede, tüm taraflar, silah ambargosuna sıkı bir şekilde uyulması ve ihtilaflı taraflara askeri destek verilmemesi konusunda uzlaştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da katıldığı zirveden ‘kalıcı ateşkes’ kararı çıkmadı.
#GazetehaberleriYakın Doğu Üniversitesi Bilgi Yönetimi Araştırmaları Merkezi’nin (BİYAMER) düzenlediği “Yönetimde Yapay Zekâ Teknolojileri” konulu konferansta konuşan Türkiye Bilişim Derneği İcra Kurulu Üyesi Prof. Dr. Türksel Kaya Bensghir, yapay zekâ çalışmalarının topluma yansımalarının henüz çok erken döneminde olduğunu vurgulayarak, gelecekte daha da hayatın içerisine gireceğine dikkat çekti.
#Yapay Zeka