İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Hukukumuzda 2002 yılından itibaren altına imza atılan tüm kanun, çalışma ve projelerimizde insanlık onurunu ayaklar altına almaya kalkışan her bakış açısı ifade ve uygulama reddedilmiştir" dedi.
#İçişleri Bakanıİçişleri Bakanlığı, polis, jandarma ve sahil güvenlik personelinin iş ve işlemlerinin değerlendirildiği Kolluk Gözetim Komisyonu'na bugüne kadar 82 bin 208 başvuru yapıldığını; 53 bin 265 personel hakkındaki idari işlemlerin tamamlandığını, 28 bin 943 personel hakkındaki soruşturma işlemlerinin ise devam ettiğini açıkladı. İşkence iddialarına ilişkin başvuruların ise gerçeği yansıtmadığı belirtildi.
#İçişleri Bakanlığıİçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, Uşak Emniyet Müdürlüğünde çıplak arama yapıldığı iddiasına ilişkin, "Geldiğimiz noktada bu iddialarla ilgili en ufak ne bir bilgi ne bir belge ne bir kanaat ne de bir görüntüye rastladık. Bu iddiaların tamamen iftiradan, yalandan ibaret olduğunu komisyon olarak tespit ettik." dedi.
#Muhterem İnceİÇİŞLERİ Bakanı Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı, "330 bin 450 personeli bulunan emniyet teşkilatımızın, henüz doğruluğu bile tespit edilmemiş bazı görseller üzerinden, kim oldukları ve maksadı tarafımızca bilinen bazı çevrelerce yıpratılıp linç edilmesine hukuk çerçevesinde mani olmak, bu köklü kurumlarımızın itibarlarını korumak ve millete hizmet etmelerinin önündeki art niyetli her türlü engeli kaldırmak, elbette ki önceliklerimiz arasındadır" dedi.
#İsmail Çataklıİçişleri Bakanı Süleyman Soylu bakanlık bünyesinde 542 bin kolluk personelinin görev yaptığını belirterek, "Türkiye genelinde polis ve jandarma bölgelerinde 'kötü muamele' iddialarına ilişkin 2017 yılında toplam 70 başvuru olmuş. 2018 yılında bu sayı 31'e gerilemiştir" dedi.
#Süleyman Soyluİçişleri Bakanı Soylu, kolluk görevlilerinin çalışma koşullarının iyileştirilmesini sağlamak ve vatandaşların kolluk hizmetleriyle ilgili öneri, istek ve şikayetlerini iletebilmesi amacıyla kurulan Kolluk Gözetim Komisyonu üyelerini kabul etti
#Süleyman SoyluTürkiye ile AB arasında varılan mülteci anlaşması çerçevesinde Türkiye vatandaşlarına vizesiz Avrupa hakkı tanınmasını öngören karar bugün açıklanacak. AB Komisyonu’nun Türkiye’nin büyük ölçüde şartları karşıladığını belirterek vize muafiyeti getirilmesini tavsiye etmesi bekleniyor. Türkiye, vize muafiyeti için gerekli 72 kriterden 67’sini karşılıyor. Komisyon, geri kalan kritik şartların gecikmeksizin yerine getirilmesini talep edecek. Avrupa Parlamentosu ve Avrupa Birliği Konseyi de onay verirse haziran sonu itibariyle vizesiz Schengen hedefi gerçek olabilir. Öte yandan İngiliz gazetesi Financial Times, 10 sayfalık raporun taslağına ulaştı.
#ABTürk vatandaşlarının Schengen Bölgesi'ne vizesiz seyahat edebilmesi için Türkiye’nin 72 kriterden oluşan yol haritasını tamamlaması gerekiyor. Kriterlerden biri, "Türkiye topraklarında yasa dışı olarak ikamet eden üçüncü ülke vatandaşlarının düzenli bir şekilde sınır dışı edilmesini" öngörüyor.
#ABKobani eylemleri sonrası hazırlıkları başlatılan ‘Güvenlik Paketi’ son şeklini aldı. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun dün partisinin Meclis grubunda açıkladığı paket ile molotof ‘saldırı silahı’; bonzai de dahil olmak üzere uyuşturucu ticareti ise terörist faaliyet kapsamına alınarak cezaları arttırılıyor. Polise 24 saat gözaltı yetkisi de getiren paketle, üniforması da değiştirilecek olan Jandarma ile Sahil Güvenlik Komutanlığı, atama ve sicil yönünden İçişleri Bakanlığı’na bağlanıyor.
Jandarmada atamalar, askerden alınıp İçişleri Bakanlığı'nın uhdesine bırakılıyor, Jandarmanın üniforması değişiyor, pasaport ve ehliyet verme yetkisi Emniyet'ten alınıp, Nüfus İşleri Müdürlüğü'ne veriliyor, molotof kokteyli resmen saldırı silahı sayılacak, bonzai uyuşturucu kapsamına alınacak, iş sağlığı ve güvenliği konusunda yeni düzenlemeler yapılacak...
#AskerlikAK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin grup toplantısında İç Güvenlik Paketi'ni açıkladı. Davutoğlu, Jandarma ve Sahil Güvenlik'in İçişleri Bakanlığı'na bağlanacağını açıkladı. Bu çerçevede Jandarma'nın kıyafetleri de değişecek.
#EhliyetAylardan beri tartışılan demokratikleşme paketi, önümüzdeki hafta son rötuşları için Başbakan Tayyip Erdoğan’ın önüne konulacak. Paket, daha önce kamuoyuna açıklanan anadilde hizmete erişim, Alevi açılımı, azınlık hakları, kamuda türban gibi düzenlemelerinin yanı sıra yıllardan beri tartışılan “nefret suçuyla mücadele”, “poliste işkenceyi önleme” ve “ayrımcılıkla mücadeleyi” de kapsayacak.
PKK’nın çekilmesini sonbaharda tamamlamasının ardından hükümet “Demokrasinin güçlendirilmesi” adı verilen düzenlemeleri, TBMM’ye getirecek. Kolluk kuvvetlerinin denetimi, ayrımcılığın önlenmesi komisyonu kurulması gibi tasarılar yasalaştırılacak. Paketin içinde kişisel verilerin korunmasına yönelik yasal düzenleme yapılması, kamu hizmetlerinde anadille tercümanlık, darbelerin dayanağı olan mevzuatın ayıklanması da bulunuyor.