Kolesteatom, kişilerde işitme kaybına kadar yol açabilen son derece tehlikeli bir durumdur. Kronik kulak enfeksiyonları, sinüs enfeksiyonları, alerji ve soğuk algınlığı gibi sebeplerle kişilerde kolesteatom meydana gelebilmektedir. Peki, Kolesteatom nedir, nasıl oluşur? Kolesteatom teşhisi nasıl konur? Kulak zarı kalınlaşması neden olur sizin için tüm detayları ile derledik.
Delik kulak zarı, dış kulak yolu ile orta kulağı birbirinden ayıran bu ince zarın delik veya yırtık olmasıdır. Orta kulak, burun gerisindeki genize ‘östaki borusu’ aracılığı ile bağlantılıdır. Bu boru orta kulak basıncı ile hava basıncını eşitler. Delik kulak zarında sıklıkla işitme azalır ve nadiren de akıntı olur. Ağrı genellikle bulunmaz. Kulak burun boğaz uzmanı Op. Dr. Ali Değirmenci kulak zarı delinmesinin sebelerini ve tedavi yöntemlerini anlatıyor.
#Kulak ZarıKulak ameliyatlarında yeni bir yöntem olan endoskopik kulak ameliyatları tüm dünya ile eş zamanlı olarak ülkemizde de uygulanmaya başlamıştır. Bu yöntemin en önemli özelliği diğer endoskopik ameliyatlarda da olduğu gibi hastaya ameliyat kesisi yapılmadan ameliyatın gerçekleştirilebilmesidir.
#Endoskopik Kulak Cerrahisiİzmir Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları ve Baş Boyun Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Murat Songu, “Orta Kulak Basıncının Düzenlenmesinin Nöronal Kontrol Mekanizmaları” başlıklı çalışmasıyla, dünyadaki en itibarlı kulak-burun-boğaz topluluğu ödülü olan Politzer Ödülünü aldı.
Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi’nde KBB bölümünde yapılan bir ameliyatta bir gencin kulağından kitle çıkarıldı. Dr. Mehmet Emin Demir’in gerçekleştirdiği kulak ameliyatı sonucu, hastalığına bir türlü çare bulamayan 25 yaşındaki Fatih Sorgun sağlığına kavuştu.