Kök sebzeler, sofralarımızda özellikle kış aylarında mutlaka yer alması gereken sağlık ve lezzet depoları. Hepsi birbirinden besleyici olan kök sebzeler arasında patates, havuç, pancar, kereviz, turp, alabaş gibi birçok sebze yer alıyor. Sizin için kök sebzelerle yapılabilecek birbirinden lezzetli yemek tarifleri derledik. İşte o tarifler...
#Kök Sebzeler NelerdirTarla ve çiftliklerde yaygın olarak görülen, zaman zaman istila yapabilen çekirgeler çiftçilerin korku kaynağıdır. Peki; çekirge ne yer, çekirgeler nasıl beslenir ve en çok sevdiği besinler nelerdir sorularının yanıtını derledik.
#Çekirge Ne Yer?Baharatların tümü, aroma veren yumru köklerin, meyvelerin, tohumların, ağaç kabuklarının çoğunlukla kurutulmuş halidir. Baharatlar yiyeceklerde koruyucu özellik oluşturur ve bozulmadan dolayı oluşan kokuları bastırır. Tane olanlar ise kullanmadan önce öğütülmelidir. Bu yazımızda ise sizlere baharatların özellikleri, faydaları ve kullanım alanlarından bahsedeceğim.
#BaharatlarFareler, kemiriciler takımı içerisinde yer almaktadır. Bu hayvanlar aynı zamanda sıçangil cinsine mensuptur. Fareler çok hızlı hareket etmeleri ile bilinmektedir. Bunun yanında hızlı bir şekilde üreme özellikleri de bulunmaktadır. Fare türleri ve çeşitleri nelerdir? Evde beslenen farelerin adları nedir detayları ile derledik.
İlkini 2014’te yayımladıkları ‘İçindekiler’ kitabının ikincisini çıkaran Cemre Torun ve Begüm Yaramancı, bu kitapta da doğru malzemenin peşine düşüyor. ‘İçindekiler 2’ için “Modern ev mutfağına yönelik malzemeyle İstanbul’un buluştuğu bir yemek kitabı” diyen yazarlar 150’nin üzerinde tarif, farklı fikirler, Anadolu’nun malzemeleri ve ipuçlarıyla maceraya, yeniliğe açık şehirlileri mutfağa davet ediyor.
#Gazetehaberleri